Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (385)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Into The Woods" je na môj vkus mix ambícií a nie veľmi správne zvolených možností. Projekt bol jednoznačne veľmi veľký na to, aby to dopadlo vynikajúco. Je to okey a myslím si, že humor celkom funguje, no nemôže to zakryť svoju teatrálnosť a zbytočné odbočky, ktoré filmu moc nepomáhajú. Skôr naopak. Možno tam nemuseli zakomponovať toľko tých príbehov. Najmä príbeh Rapunzel mohli tvorcovia vytiahnuť von a nič by sa nezmenilo. Alebo si vezmime len fakt, že vtáky oslepia Popoluškine zlé sestry. Čo to filmu pridalo? Vizuálne to nevyzerá zle, no musíme priznať, že fakt, že je to sfilmovaná divadelná hra urobí fakt, že v čase, kde by mal film skončiť, bude pokračovať ešte ďalších 45 minút. A myslím si, že potom to pôsobí trošku natiahnuto. Lebo film nevie kedy skončiť. Najlepším elementom na filme sú jednoznačne Emily Blunt a Anna Kendrick. Ostatní sú okey, no nič strhujúce. A neviem prečo bola Meryl Streep nominovaná v tomto filme na oscara. Moc tu toho nedala a mám pocit, že jej výkon (ako viac menej všetkých) je veľmi teatrálny a nie je veľmi uveriteľný. A to podľa mňa film ťahá dolu. Dá sa na to pozerať, muzika ma nerušila, no výnimočným muzikálom to rozhodne nebolo. Bolo to príliš ambiciózne. No mali sa tvorcovia asi držať trošku pri zemi. Hodnotenie: C+ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nápaditá i příjemně nadnesená cesta na křižovatku všech pohádek, která zapomněla skončit. V mírné ironii to totiž nestárnoucí Meryl, neselhávající Anně Kendrick nebo objevu jménem Lilla Crawford zpívá a hraje o pořádný kus lépe než od zdánlivého konce do konce úplného. Právě onen originální pokus znamená konečné selhání, protože se v důsledku až zoufale míjí účinkem. Vážnější nota se totiž dočká jen velmi podezřelé pointy, vedlejší postavy zmizí z děje a zápletky ze samého prologu už se neobjeví. Ve chvíli, kdy princové rozervaně pěli "Agony!!", jsem doufal, že bude i zbytek fungovat emocionálně podobně střídavě jako svého času Kouzelná romance. O to zaraženější jsem teď na půli cesty. A tam nikdo nezůstává rád. A už vůbec ne v lese. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Asi hodinu a půl relativně neurážející podprůměr se ve svém posledním aktu změní v něco... no, slušně řečeno v něco, co naprosto neuvěřitelným způsobem nefunguje. Chápu záměr tvůrců relativizovat klasické pohádkovské "A žili spolu šťastně až do smrti...". Stejně tak věřím, že v divadelním provedení to i docela mohlo fungovat, protože jsem se díval na pár ukázek z představení, které jsou mnohem lepší. Jenže Rob Marshall z toho ve filmové verzi udělal naleštěný paskvil (přímý kontrast se záměrnou laciností, skoro až punkovostí divadelní hry), ze které se v její první části zcela vytratila ironie. A když pak přijde onen twist, který celý film stočí do jiného směru, právě kvůli nezávadnosti všeho před ním se celý film úplně rozpadá. Ale úplně. A je to škoda, protože s podobným obsazením a produkčním zázemím z toho mohla vylézt pecka. Výsledek ale skutečně vypadá, jakoby tvůrci začali film točit, aniž by věděli, co se má stát na jeho konci. Takhle pokažený vysokorozpočtový projekt jsem už hodně dlouho neviděl. 25 % ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já mám opravdu ráda takovéto věci – zpívání, nové provedení pohádek a tak dále a tak dále. Jenomže tohle bylo tak nudné, písničky laciné a "nechytlavé". Už v polovině jsem to chtěla vypnout, ale vydržela jsem do konce, ačkoliv stále tuším proč. Asi jsem doufala v něco víc, ale pořád to nepřicházelo a nepřicházelo, až tam najednou byly závěrečné titulky a mě rozbolela hlava. Kdybych na to šla do kina, asi bych brečela, že jsem vyhodila peníze tím nejnemožnějším způsobem, co to šlo. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila dlouho. Především proto, že mám ráda muzikály a obsazení hlavních rolí byl téměř dream cast. Moje očekávání mírně kleslo, když jsem slyšela první ohlasy a nakonec mě vyděsily natolik, že jsem měla dojem, že to bude něco příšerného. Takže ve výsledku to nebylo tak "hrozné" jak jsem očekávala, ale zároveň to taky nebyla žádná bomba. Smíchanice pohádek já ráda (viz Once Upon a Time), takže to mi nevadilo. Začátek se docela slibně rozjel a první půlka filmu byla celkem v pohodě (když teda pominu tu příšernou scénu dvou princů, kteří si roztrhávají košile u vodopádu, a fakt, že Popelka měla na sobě furt jen jedny šaty), pak se to ale nějak zvrhlo a na druhou půlku už jsem zírala s pusou otevřenou dokořán. Mám dojem, že se u toho někdo trošku zhulil a pak to napsal, protože ta druhá půlka nějak vůbec nedávala smysl a dost mi zkazila celý film. Rozhodně velké plus tam bylo, že nezpívali nonstop (u Bídníků to bylo k nesnesení), ale že si taky vzali pauzu na to, aby mluvili. Na druhou stranu, písničky tam zněly jedna jako druhá (proč je proboha všechny zpívaly na stejnou melodii, která byla ještě nápadně podobná Sweeney Toddovi??) a rozhodně si žádnou z nich nebudu pamatovat. A ještě nějak nechápu k čemu tam byla Rapunzel a její princ, ti dva tam byli tak nějak do počtu a vlastně neměli žádnou pořádnou zápletku a byli tam dost zbyteční. Takže já jsem rozpolcená, celkově se mi ten nápad líbí, první půlka byla docela dobrá a obsazení bylo víc než dobré, ale na druhou stranu, druhá půlka byla jedno velké WTF, ve výsledku vlastně nevím jak hodnotit. Zatím asi 3*, uvidím, jak se mi to rozleží v hlavě. ()

Galerie (252)

Zajímavosti (22)

  • Několik písní bylo z filmové adaptace vyškrtnuto, ale například „No More“ a „Ever After“ se ve filmu objeví jako instrumentální skladby. (jezurka42)
  • Zatímco v divadelní verzi byl přímo určen vypravěč, který se jinak aktivně příběhu neúčastnil, ve filmové verzi jeho roli přebírá pekař (James Corden). (jezurka42)
  • Do role prince byl obsazen Jake Gyllenhaal. Ten však nakonec z projektu odstoupil kvůli dalším nabídkám, a tak ho nahradil Chris Pine. (jezurka42)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama