Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Několik písní bylo z filmové adaptace vyškrtnuto, ale například „No More“ a „Ever After“ se ve filmu objeví jako instrumentální skladby. (jezurka42)
  • Zatímco v divadelní verzi byl přímo určen vypravěč, který se jinak aktivně příběhu neúčastnil, ve filmové verzi jeho roli přebírá pekař (James Corden). (jezurka42)
  • Několik členů hereckého ansámblu, včetně Chrise Pina a Jamese Cordena, v různých rozhovorech uvedli, že práce s Meryl Streep byla nejlepším okamžikem jejich dosavadní profesionální kariéry i navzdory nervozitě, kterou její renomé vyvolávalo. (jezurka42)
  • První název filmu byl do češtiny přeložen jako Cesta lesem, později byl však změněn na Čarovný les. (kudelicek)
  • Film je natočen podle slavného broadwayského stejnojmenného muzikálu autorů Jamese Lapina, který se podílel na scénáři, a Stephena Sondheima, který stojí za hudbou a texty písní. (kudelicek)
  • Natáčení probíhalo v anglických lokacích Doveru, Hambledenu, Waverley a také v ateliérech Shepperton v Middlesexu, kde v polovině října roku 2013 filmování začalo. (jezurka42)
  • Původně měla hrát červenou karkulku Sophia Grace Brownlee. Týden před začátkem natáčení však byla nahrazena Lilly Crawford. (jezurka42)
  • Jedná se již o 4. muzikál v režii Roba Marshalla. (jezurka42)
  • Do role prince byl obsazen Jake Gyllenhaal. Ten však nakonec z projektu odstoupil kvůli dalším nabídkám, a tak ho nahradil Chris Pine. (jezurka42)
  • První čtení scénáře proběhlo již v říjnu roku 2012, natáčení pak probíhalo přibližně 4 měsíce od září do prosince roku 2013. (jezurka42)
  • Počas natáčania, keď mala Meryl Streep (čarodejnica) skočiť na stôl, potkla sa o svoj kostým. Celý štáb sa s hrôzou pozeral, ako padá na betónovú zem, iba Emily Blunt ako jediná nestratila duchaprítomnosť a chytila ju. (milealelia)
  • Kulisy, ktoré predstavovali les, boli také veľké a realistické, že sa v nich Anna Kendrick (Popoluška) a Chris Pine (princ) skutočne stratili. Zachrániť ich museli až asistenti produkcie. (milealelia)
  • Emily Blunt hrá ženu, ktorá nemôže mať deti, aj keď herečka bola počas natáčania zrovna tehotná. (milealelia)
  • Snímka je prvou filmovou adaptáciou broadwayského muzikálu či hry v histórii spoločnosti Walt Disney Company. (beso74)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama