Reklama

Reklama

V Lysicích na zámku

(TV film)
Československo, 1972, 39 min

Obsahy(1)

O restaurování interiérů a zámeckých předmětů.  Filmově zpracovaný dokument o náročném restaurátorském řemesle. Kunshistorik Dr. Jiří Paukert s moderátorem procházejí místnostmi zámku a odborně vysvětlují divákům, v čem spočívá široké uplatnění zámeckého čalounictví. Zavedou nás také do nábytkářské dílny v Lysicích, která se zabývá restaurováním starého historického nábytku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Mariin 

všechny recenze uživatele

V pořadu je možno vidět snaživého památkáře Jiřího Paukerta - Kuběnu (pozdější primadonu polistopadové kultury), jehož reportér úsměvně nazývá "soudruhu doktore". ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

>Žijem si jak na zámku, ať to trvá věčně...< . . . Jojo, vidět režimem >krutě pronásledovaného< "soudruha dokrora" (...přemíra >soudruhování< mezi soudruhy mi způsobovala bolení až skoro tenze napětí tlaky...) Kuběnu, kterak si přikakává se soudruhem redaktorem na téma "štafírování" a jiné odborné činnosti péče socialistického státu o národněkulturní památky, zatímco tyto ve své době až na výjimky mohutně chátraly - a sledovat další soudruhy z oblastě kultůry a restaurátory a jiné úžasné řemeslníky při činu (například to prase, co >zlatilo< židličce nožičku a přitom mu tam kapal nějaký šlem na čalounění!), to byl tedy soudruzi a soudružky zase jednou zážitek... Ano, normalizace byla svinská doba, ale když člověk sleduje tyhle relikty minulosti, ani se není čemu divit, kdo a jak a proč nakonec ovládl tuhle popřevratovou společnost a v jakých sračkách tato dnes se nalézá... ŽE!?! %-o . . . Takže jedna hvizdička buznička jen za to kouzlo nechtěného, Lysice to naštěstí zase všechno přežily...°-| - - - - - (Poprvé viděno 18.3.2012 na brzeranním >olysalém prostoru< , hodnocení 3., soudružský komentář zde jako druhý - 21.3.2012) ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Po soudobých kusech je celkem roztomilé vidět tuto starožitnost ... Černobílou fotografii mám ráda ve filmech, u je dokumentu chybějící barvnost na škodu, tady se oko moc nepokochá. Docela rušivě působily zásahy redektora, který pořád vstupoval do komentáře. Mnohem lepší vidím psaný odbrný komentář, který do záběru čte zkušený herec. Inu v 70. letech se točili jiné dokumenty, než jsme dnes zvyklí. Že, soudruzi diváci? ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama