Reklama

Reklama

Tikkeulmoa romaenseu

  • Jižní Korea 티끌모아 로맨스 (více)

Obsahy(1)

Ji-Woong (Song Joong-Ki) je absolventem vysoké školy, nemá však práci a peníze dostává od matky. Žije v levném střešním bytě v levné čtvrti a již pět měsíců dluží nájem. Jeho způsob života ho netrápí, ve skutečnosti žije jako playboy, má rád ženy a nemá problém lhát, aby nějakou oslnil.
Hong-Sil (Han Ye-Seul) je trošku zvláštní. Nemá žádné přátele a žije velmi skromně. Vydělává si prohrabováním věcí v opuštěných domech a následně je dále prodává za účelem zisku. Žije ve stejné čtvrti jako Ji-Woong a její střešní byt je přímo naproti jeho. Hong-Sil přichází na nový způsob výdělku, který zahrnuje i Ji-Woong. (Denila)

(více)

Recenze (17)

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

"Šťastie? Ľudia sú nešťastní, pretože sa až príliš snažia dosiahnúť šťastie." Skvelá a odľahčená komédia s veľmi zaujímavou, len trošilinku environmentálnou tematikou, a skvelou ústrednou dvojicou i príjemnou hudbou. Pekná Han Ye-Seul a jej postava sympatickej a dobre namotivovanej (skoro) podvodníčky Hong-Sil potešila, a nešlo jej nefandiť. Keď sa k nej pridal aj parťak "Vincenzo" - Ji-Woong (Song Joong-Ki), o zábavu bolo postarané (jeho zvuky napodobňovania zvierat boli TOP :D). Ich chémia skvelá. Vo finále je to velice podarená komédia s menšou dramatickou vsuvkou a skvelým romantickým koncom, ktoré sadlo jak šerbeľ na zadok :o). Možno tých 5*, ktoré som dal, sa môžu zdať prehnané, no pozeralo sa na to super, a človeka to proste bavilo :) + zopár malých detailov, ktoré dotvárajú už i tak skvelo napísaný scenár ;o). A aby som nezabudol, táto hláška z filmu je TOP -> "People need to do two kinds of things in life - the things they want to do and the things they should do. If you don't do what you should do when you're young, you won't get to do things you want to do when you're older." ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji boží romantickou komedii dnešní doby! Má to nápad, velice sympatickou dvojici, na kterou se moc hezky dívá, a je to nenuceně vtipné. Od samého začátku to má jasný směr, nenudí příběhy vedlejších postav a zbytečně nic nenatahuje. Nikde žádné extra velké drama, člověk prostě dostane přesně to, co chtěl. Milé překvapení, 5* ()

Reklama

Vardara 

všechny recenze uživatele

O dvou podvodníčcích, kteří se hledali, až se našli. Kdy pro změnu ten hloupější a ztřeštěnější z nich je muž, co si šlape na jazyk Nic nového pod sluncem, vše prostě tak jednoduše plynulo, žádné zbytečné hektolitry slz a sem tam nějaké to slaďoučké korejské klišé. Prostě prach-sprosté tři hvězdičky ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá mierne romanticky ladená komédia. Má dosť dobrý príbeh o dvojici odlišných mladých ľudí, mladíkovi, ktorému sa nedarí nájsť prácu a kvôli nízkemu nájomnému žije na streche paneláku, ale aj tak život berie bezstarostne, necháva si posielať peniaze od svojej mamy a na okolie sa snaží pôsobiť dojmom, že má peňazí dosť a dievčati zo susednej strechy, ktoré je až na nedostatok peňazí jeho pravým opakom, žije zodpovedne, šetrí, kde sa dá a aj pre získanie minimálneho obnosu urobí čokoľvek. Ale mladík príde o svoj zdroj peňazí a dievča príde na nový spôsob ich získania a tak sa rozhodnú spojiť svoje sily. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa to podať aj o trochu lepšie. Už od začiatku ma to veľmi zaujalo, vydarená zápletka zaoberajúca sa ľuďmi bez peňazí, čo nie je práve najbežnejšie, výborné hlavné duo zložené z takmer úplne odlišných ľudí, pričom ma bavili samostatne, ale aj spolu, zaujali ma aj dve romantické línie a celé to má také príjemné čaro, takže si ma to skutočne získalo. Len škoda, že po tej nápaditej tretine filmu to už miestami začne pôsobiť trochu stereotypne, obe romantické línie ma už prestali zaujímať a to celkové čaro sa zmenší, ale našťastie sa tu aj tak stále nájde plno výborných situácií a prvkov a tak sa na to aj potom pozerá dobre. Zo žánrov mi sadla hlavne komédia, nájde sa tu viacero vydarených vtipných scén a má to takú príjemnú pohodovú atmosféru, romantika síce tiež nie je zlá, ale prišli mi už taká nevýrazná. S hereckým obsadením som spokojný, sympatické hlavné duo, pričom obaja svoje postavy zahrali výborne a nesklame ani tých pár vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú výborné, prvotriedny vizuál, kvalitné prevedenie, tu nemám žiadny problém. Škoda, že ten scenár si po celý čas neudržal kvalitu prvej tretiny, ale aj tak sa mi to páčilo, zápletka, humor, herci, vizuál, všetko je na vysokej úrovni. 74% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála asijských romantik, která mě nedokázala úplně pohltit a moje pocity, ač spokojené, jsou po prvním shlédnutí přece jen lehce rozpačité. Možná je na vině, že jsem tak úplně nepochopil tu finanční rovinu a trochu v tomto ohledu tápal, možná mi nesedl floutek Ji-Woong. Ovšem na druhou stranu zaujalo zasazení příběhu do prostředí lidí chudých a téměř nemajetných, jistá nepředvídatelnost rozuzlení a Han Ye-Seul, která je jako Hong-Sil výtečná. Svérázná osobnost, která příběhu dávala šťávu, humor i dojemný lidský rozměr v osudu načrtnutém tak jemně a přesto tak působivě a silně, jak to umí jen asijští filmaři. Každopádně film, kterému dám za čas ještě jednu šanci. ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama