Reklama

Reklama

Jurský svět

  • USA Jurassic World (více)
Trailer 2

Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 849)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Spoiler!!! Raptoři alá čmuchací psi, dinosaurus který zabíjí pro zábavu, romance kdy opět v nejdebilnější moment je čas na pusu a kdy mezi hlavní dvojicí absolutně nesrší nějaké vzájemné charisma no a největší debilovina, ženská která uteče v sukni a na podpatcích Tyranosauru Rexovi, božínku, ta je taky z laborky ne? A to nemluvím o závěrečné bitce :D Asi nejsem správný fanoušek, bavila jsem se, to ano, smála jsem se, abych nebrečela, že jsem ztratila dvě hodiny svého času :D ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Pôvodná trilógia síce nepatrí medzi moje srdcové záležitosti, ale aj tak hlavne prvé dva diely považujem za klasiky, ktoré sa dajú pozerať opakovane a aj preto som sa na Jurský svet celkom tešil, no zbytočne. Ale v tomto prípade určite nemôžem kritizovať jeho tvorcov, že by to nezvládli, viditeľne sa snažili natočiť dokonalo neškodný blockbuster pre všetkých, ktorý by presne naplnil šablóny hlavného prúdu súčasných blockbusterov, čo sa im podarilo bezchybne, stačí sa pozrieť len na jeho tržby, ale práve preto ma to ani moc nebavilo, celé je to príliš sterilné a zúfalo opozerané. Film vlastne len kombinuje prvé dva diely, ale v podstatne vlažnejšom prevedení, takže už nielen, že očakávane nefunguje originalita jednotky, pričom ale kvôli tomu celá úvodná fáza vlastne ani nemá čím zaujať a prišlo mi to zbytočné, ale ani dynamika, napätie a akčnosť dvojky. Takže sa na to síce dá bez väčších problémov pozerať, ale v polovici som si uvedomil, že to nielen, že nemá čím predchádzajúcim dielom konkurovať, teda s výnimkou veľkoleposti, čo je ale u mňa na poslednom mieste, ale hlavne to, že ma to vlastne ani nebaví a bolo mi jedno, ako sa to skončí. O moc lepšie na tom nanešťastie nie sú ani akčné sekvencie, jedine tá prvá výrazná, pri ktorej už dôjde aj k úmrtiam ľudí sa mi skutočne páčila, toto bolo napínavé, ale inak sa ich zaujímavosť a zábavnosť celý film len znižuje a finále mi už prišlo len nechcene smiešne, to mi už štýlom pripomenulo detské animáky a to asi nie je dobré. Čo sa týka vizuálnej stránky, rozpočet je síce vidieť a pôsobí to dostatočne veľkolepo, ale mne sa tieto efekty moc nepáčili a vôbec mi to neprišlo hodnoverné. A tak najlepšie dopadlo asi obsadenie, Chris Pratt je tu ten správny sympaťák, k tomu moja obľúbenkyňa Bryce Dallas Howard a plno známych tvárí, len tá potreba multikultúrneho zloženia prakticky v každej scéne mi už prišla len smiešna, ale je mi jasné, že v podobných filmoch americkej produkcie je to samozrejmosť. A plusom je aj hudba, ktorá ale bola aj v pôvodnej sérii. Keby som Jurský svet videl v detstve a ideálne ako prvý z celej série, moje hodnotenie by bolo určite omnoho lepšie, ale takto ma to už jednoducho nebaví, tento hlavný prúd súčasných amerických blockbusterov mi príde ako strata času. 47% ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Snad je to proto, že jsem v kině nebyl dva měsíce, více je to ale kvůli tomu, že jsem nečekal skoro nic a dostal skoro všechno - nostalgii, odkazy, vtip, šarm, lehce nových nápadů, nevyčnívajícího hlavního představitele a sexy hlavní představitelku, monstra, děti v ohrožení, porušení několika klišé a ... zábavu pro (skoro) celou rodinu a hlavně pro sebe. Někdy to prostě s přehledem a bohatě stačí. 90%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dokonalý studiový film současnosti, vysoustružený na milimetry přesně tak, aby padnul do noty téměř všem. Hvězdy svítivosti „tak akorát“, Spielberg za zády, trikaři ve zbrani a scénáristický koktejl všeho, co chce rodina při výletu do kina zažít. O Treworrova se teďka studia porvou, takhle čisté řemeslo se vidí málokdy. Blbý je, že nedává nic k dobru, takže hlavně co se napětí týče, je to dost instantní, bez něčeho opravdu zásadního, jako třeba ‚přelézání plotu vysokého napětí‘, nebo ‚raptoři v kuchyni‘, což se mnou cuká i po více než dvaceti letech a dovede to odkazovat na to, kdo má krom řemesla v paži i něco v hlavě. [Btw: Chris Pratt je sympaťák, o tom žádná, ale jeho pozice je spíše ikonická, tlačená armádou e-fans. Až opravdu utáhne celý film, ať mu ten bič a klobouk klidně svěří.] ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg si v roli producenta všechno pohlídal, Colin Trevorrow se ukázal jako velmi učenlivý a snaživý žák, a tak je Jurský svět stále jednou z nejlepších franšíz. Rodinný, v tom nejlepším smyslu slova akční, dobře udělaný blockbuster, jehož největší devizou je Spielbergovské přesvědčení nechat (dětského / klučičího) diváka prožít to pravé klukovské dobrodružství, tolik podobné zážitkům z filmů Karla Zemena...což v rozhovoru přiznal sám Spielberg, pro něhož je jedním z inspiračních zdrojů právě Zemanovská Cesta do pravěku. A mimochodem, je to vtipná představa, ochočit a domestikovat si raptory... ()

Galerie (113)

Zajímavosti (74)

  • Po úspěchu, kterým byl rekordní prodej vozů Mercedes-Benz ML po uvedení filmu Ztracený svět: Jurský park (1997), ve kterém byla auta představena, se společnost Mercedes rozhodla poskynout několik nových vozů i do tohoto filmu. Například nejnovější GLE Coupe, G63 AMG 4X4, G63 AMG 6x6, Sprinter 4x4 a Unimog. (Maulincio)
  • Ide o prvý film v histórii, ktorého tržby počas otváracieho víkendu pokorili celosvetovo hranicu pol miliardy amerických dolárov. Dalej potom vytvoril rekord za najrýchlejšie zarobenú miliardu dolárov z kín. Trvalo mu to presne 10 dní. (kacer4)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Třetí Jurský svět až v roce 2022

Třetí Jurský svět až v roce 2022

07.10.2020

Odklady zásadních filmových premiér tenhle týden bohužel nekončí. Po odsunutí Bonda, Duny, několika DC filmů a Rychle a zběsile 9 (z dubna na květen) teď studio Universal posunulo také premiéru… (více)

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

23.06.2020

Colin Trevorrow teprve dokončuje třetí Jurský svět s podtitulem Dominion, koronavirus mu totiž přerušil produkci a jemu tak zbývá ještě několik dní natáčení. Mezitím už ale vymyslel koncept pro svůj… (více)

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

24.05.2020

S blížícím se třetím dílem blockbusterové franšízy Jurský svět, jenž tentokrát ponese název Jurassic World: Dominion, by se mohlo leckomu zdát, že se nová dinosauří trilogie chýlí ke konci. Tvůrci… (více)

Reklama

Reklama