Reklama

Reklama

Královský víkend

  • Velká Británie Hyde Park on Hudson (více)
Trailer 1

Vtipné a téměř pravdivé vyprávění o jednom víkendu v životě prezidenta. Je nádherný letní víkend roku 1939 a americký prezident Franklin Delano Roosevelt má na svém venkovském sídle plné ruce práce. Už zachránil zemi před hospodářskou krizí a v čele lidstva se brzy vydá do hrdinské války. Ovšem za touto fasádou se skrývá člověk, dokonce i s jistými slabinami, jak se přesvědčí mladá Daisy, která pana prezidenta zaujala. A aby toho nebylo málo, možná že se sem chystají také britský král s královnou, jejichž návštěva by mohla změnit chod dějin. (Filmbox)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (68)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnudnějších úvodů vůbec (trval čtyřicet minut) byl ukončen frkáním do kapesníků panem Rooseveltem, na nějž zcela evidentně dolehla pylová sezóna. Tento starý chlípník se nestydí vzít na vyjížďku nevinnou sestřenici z šestého kolena, jejíž dlaň si následně dává na své obrnou vyhublé stehno, takže slečna Daisy v podstatě pociťuje tvrdost a zároveň hladkost jeho stehenní kosti. Rozjařený Bill Murray je nadšen z drbání kosti, načež si cestou domů dává erzetu č. 2 WRC Illinois. Interesantní spor dvou vládců světa - je horší koktavost nebo obrna? Bertie musí ustoupit. Tak mne napadá, že jsem nikdy neviděl snímek, kde by si to královský pár rozdával. Zjevně jsou hranice, jejichž překročení je tabu i pro filmaře. "Bertie, budeš zítra jíst ty párky v rohlíku? Ano, třeba deset! To je jako pozvat prime ministera na oběd a dát mu párek s bramborovou kaší!" Bertie si kamerou točí skřek a poskakování pseudoindiánů, proč právník z Harvardu Obama nenosí zrcadlovku na krku? Celé je to zakončené instruktáží, jakže aplikovat hořčici na párek. Amatérská a odfláknutá práce celého aparátu, jež tvořil tento film! 51% Celosvětový výdělek k 24. 4. 2013: $8,887,603..........4,515. nejvýdělečnější snímek historie ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Kde nic tu nic a bohužel zde to platí na 95%. Jediné dva světlé momenty má tenhle film v obsazení Murrayho a pak asi 5 minutová rozmluva krále s am. prezidentem, kde jde opravdu na co koukat. Jinak jen nuda a šeď a půlka filmu je úplně o něčem jiném než by člověk předpokládal a o to hůř ta část je mnou vnímána. Skoro nic zde nefunguje, připomíná mi to jako kdybych rozestavěli dům a v půlce se na to vykašlali a šli bychom bydlet do toho polotovaru. Už vícekrát nechci tento film vidět. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

(můj komentář č. 600) Cinema City Anděl - Po skončení filmu v kině jsem měl rozporuplné pocity. Říkal jsem si, že to nebylo špatné, ale na můj vkus to nemělo vůbec tempo a celý film byl takový "lehký". Po 2 hodinách jsem se ale zamyslel ještě jednou a zjistil jsem, že právě v té "lehkosti" je kouzlo celého snímku. Protože nač vždy vykreslovat vše do nejmenších detailů, když stačí náznak a divák to pochopí? Královský víkend prostě pohodově plyne a Bill Murray vás baví, stejně tak, jako debaty o hot-dogách. Večerní rozhovor mezi králem a prezidentem, kdy poprvé hovořili tváří v tvář, u skleničky dobrého alkoholu, byla podle mého strašně příjemná scéna. 70% (with J.) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu zvláštní film. Historické setkání na nejvyšší úrovni se tu proměnilo v červenou knihovnu, která je vyprávěná z pohledu objektivně vzato nejméně zajímavé postavy. A funguje to z velké části díky soustředěnému, byť nenápadnému, hereckému výkonu Laury Linney. Jasně, výraznější je tu Bill Murray, a to je pro film také v pořádku, přesně tak to mělo být. A vzhledem k důvodu návštěvy anglického královského páru v Americe je film až překvapivě apolitický. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MUSÍME SI PŘIPOMÍNAT, ŽE KRÁLOVÉ A KRÁLOVNY NEJSOU LEPŠÍ NEŽ MY..... /// Koktavej král na vejletě v Americe. Na to, abych si z toho dělal prdel, to byla celkem vážná historická událost. …UVNITŘ SE KAŽDÝ CHOVAL CO NEJVYBRANĚJI… Ten film chce říct něco o vztahu mezi Daisy a Rooseveltem, taky je tam náznak říct něco vo …., ale sračky na to, páč jediný, co nakonec utkví v paměti je setkání krále a prezidenta. Díky jemnýmu humoru, střetu dvou ,,kultur“, ale hlavně díky fajn podanýmu setkání dvou chlapů. Za to dávám tři. To ostatní to k těm třem stahuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Divadelní hru ,,Hyde Park-on-Hudson“ ani dopisy (a deníky) ukrytý pod postelí Margaret Lynch Suckley jsem neviděl. 2.) Chtěl bych blíž poznat jednoho americkýho (skoro)bigamistu. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Auto, ktoré Franklin D. Roosevelt (Bill Murray) riadi so špeciálnymi ručnými ovládačmi, je Ford Phaeton z roku 1936. (Spilvo)
  • Vo filme sa večera konala 10. júna 1939, a hoci to v ňom vyzerá, v skutočnosti tej noci spln nebol. (Spilvo)

Reklama

Reklama