Reklama

Reklama

Superman vs. Elita

  • USA Superman vs. The Elite (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když Superman vyrazí do akce zažehnat další katastrofu, dostane se mu nečekané pomoci od nové skupiny superhrdinů, kteří si říkají Elita. Nová posila, sestávající ze čtyř mocných bytostí vedených suverénním a vypočítavým Manchesterem Blackem, vede boj se zlem surově a bez skrupulí. Brutální metody Elitě přesto získají podporu veřejnosti a vše směřuje k velkému finále, ve kterém Superman zaostává silou i popularitou. Postavám propůjčili své hvězdné hlasy George Newbern, Pauley Perette a Robin Atkin Downes. Nová premiéra od DC Comics™ přináší dobrodružství plné superschopností a soubojů, které vás donutí přemýšlet, kdo vydrží déle: Superman nebo jeho kodex cti? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Zpracovanim (graficky, hudba) docela prumer i na DC animaky, navic asi nenajdu Supermanuv ksicht, ktery by se mi vylozene libil. Pokazde ho udelaji trochu jinak a pokazde mi to nesedi :) Ale tenhle animak resi na pomery zanru opravdu velmi zajimave, stale aktualni a obtizne tema. Vychazi z "Action Comics" #775 - "What's so funny about truth, justice, and the american way?" a snazi se odpovedet na otazku, zda si zlo zaslouzi radikalni rez skupinky mocnych, nebo spravedlnost klasickeho strihu. Priznam se, ze i ja osobne bych v nekterych pripadech volil pristup "Elity". Ale je to opravdu osemetna zalezitost k diskusi. A Superman v perfektnim zaveru (souboj na Mesici a dal) ukazuje, ze i kdyz vseobjimajici dobro je jenom ideal, stoji za nej bojovat. Davam tedy ctvrtou hvezdu za to, ze se zabyva obtiznymi myslenkami, ktere jsou spis domenou hraneho zanru nebo knih. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Mě tyhle animované komiksovky nepřestanou snad nikdy bavit a překvapovat! Neřikám, že každý film je výborný, ale tenhle patří rozhodně k těm nejlepším. 72 minut opět na 100% využitých. Úvod je sice, jako u většiny, vyloženě typický. Hlavní padouch vs. Superman, spravedlnost, čest a morální hodnoty, tohle je prostě Supermanova věčná kostra, a proto máme Supermana rádi. Po příchodu zdánlivě nevýrazné Elity to dostává očekávané grády. Už svérázná Lois dává najevo, že to nejde tradiční cestou a samotný závěr je v rámci žánru čirá černota! Nejtemnější závěr DC animáku, co si pamatuju. Nikdy jsem neviděl Supermana v takovémto stavu (kostým na hadry a ... ten xicht). Totální chuťovka! Za konečný nekompromisní přístup jsem málem napálíl plnů, ale pošetřím. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože jsou použity klasické komiksové propriety, je vyznění a tím i celkový dojem odlišné. Všechno to jindy otravné moralizování, totiž stojí na velmi solidních základech. Sup není jen skautík na klíček, ale vyzařuje z něj přesvědčení. Tvůrci mu nepostavili do cesty jen klasické padouchy, ale také lidskou potřebu soudit a trestat, zabíjet ve jménu dobra a spravedlnosti...ať už to znamená cokoliv. Kupodivu to není napsané hloupě; vlastně jde v rámci žánru, o silné téma. Bohužel je to místy na úkor zábavnosti...vtípků moc nenajdete. A věc druhá...všichni vědí, jak to dopadne. Sup, ani jeho ideály nemohou být poraženy. Takže i když jsou kladeny zajímavé otázky...odpovědi na ně, jsou předvídatelné a z podstaty žánru jasně dané. Přesto...nenudil jsem se a s výjimkou konce, jsem byl příjemně překvapený. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nepříliš zajímavé, přeplácané - jak po stránce akční, tak i postavově. Příběhově naopak plytké. Jenže jak se dostaneme přes polovinu, rázem to začne hrát na "dilema notu", divák si má i proč popřemýšlet a v samém konci dojde na "wow, to jsem od něj nečekal". Fajnově naservírované poselství. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Oceňujem ako zápletku, tak hlavne jej rozuzlenie. Mám rád, keď mnou nijako zvlášť milovaný Superman dostáva poriadne do držky, tu som sa naviac dočkal bonusu počas finálneho súboja, kedy je z neho dobre nie berserk (pretože má už dosť dostávania do držky). Zároveň je ale táto chuťovka vhodná aj pre mladého či dokonca malého diváka, pretože nie každý komiksový príbeh dokáže tak pekne naložiť s otázkami pomsty a trestu, vyústiť z vážneho a nejednoznačného konfliktu do presvedčivo podanej pozitívnej myšlienky. Nech je svet ako chce šialený, isté hodnoty musia byť aj pri najväčších pochybnostiach o ich oprávnenosti a pri bezmocnom hneve zachované. Tento Superman ich dokázal obhájiť a nevadí mi, že sa pre môjho potomka stal Hrdinom a možno aj vzorom. Hanbím sa skôr ja, že som počas sledovania spomínaný konflikt považoval za nejednoznačný a chvíľami, podobne ako obyvatelia Metropolisu, o sirote z Kryptonu pochyboval. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (1)

  • Předlohou filmu byl komiks "What´s so funny about truth, justice, and the american way", za nímž stojí tvůrci Joe Kelly, Doug Mahnke a Lee Bermejo. Příběh vyšel v „Action Comics“ číslo 775 v roce 2001. (Caszidy)

Reklama

Reklama