Reklama

Reklama

Kurz sebeovládání

(seriál)
  • USA Anger Management (více)
USA, (2012–2014), 35 h (Minutáž: 21 min)

Tvůrci:

Bruce Helford

Hudba:

Raney Shockne

Hrají:

Charlie Sheen, Shawnee Smith, Noureen DeWulf, Michael Arden, Derek Richardson, Barry Corbin, Selma Blair, Daniela Bobadilla, Laura Bell Bundy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(100)

Baseballová kariéra Charlieho Sheena byla předčasně ukončena, když si v záchvatu vzteku zlomil o nohu baseballovou pálku a přivodil si tím nevyléčitelné zranění. Své zkušenosti se zvládáním vzteku se snaží uplatnit jako terapeut na kurzu sebeovládání. Občas ho ale jeho klienti, spolu s exmanželkou a dospívající dcerou, přivádějí k šílenství… (TV Prima)

(více)

Recenze (184)

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Dva a půl chlapa bez jednoho a půl chlapa v trochu jiném prostředí. Stejný typ humoru, téměř stejný námět, vše je jednoduše takové podobné... "Originálu" jsem dal čtyři hvězdičky a toto je slabší než volná předloha, alespoň v první řadě, a proto za ni dávám tři hvězdy. Problém je totiž hlavně v tom, že je v seriálu Charlie a nikdo jiný, všechny ostatní charaktery jsou naprosto bez prostoru a Charlie je ten, kdo je takový ten nejlepší "king" všeho žijící mezi obyčejnými a jednoduchými lidmi. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Mňa nevyrazíte, končím. Myslíte si, že ma nahradíte? Len smelo. Už to nebude ono!" Asi tak nejak. Dva a pol chlapa bez Charlieho je nuda a Kurz sebaovládania s Charliem je... bohužiaľ tiež nuda. Seriál má síce zaujímavú prvotnú myšlienku, ale nudné charaktery postáv. Charlieho dcéra a ex sú nezaujímavé, Charlieho terapeutická skupina stereotypná (ufrfľaný dedo rasista, bukvica, loser, šľapka), Charlieho terapeutka, ktorú zároveň kláti je v podaní Selmy Blair pre mňa dokonca neznesiteľná. Jediné, čo ako-tak stojí zato je Charlieho väzenská terapeutická skupina (ktorá však dostane iba minimálny priestor) a Charlieho barmanka (ktorá je charakterovo v podstate kópiou Berty). Zabudol som ešte na Charlieho otca (Martin Sheen), ktorý je však len mužskou variáciou Evelyn Harperovej. Takže koniec-koncov je tento sitcom len dosť chabou napodobeninou pôvodných sérií Dva a pol chlapa, avšak s jedným zásadným problémom - človek sa pri tom prakticky nezasmeje. Za celú prvú sériu (10. častí) bolo tých hlášok a vtipných situácií asi toľko ako v DAPCh za jednu slabšiu časť. A to je zrejme aj príčina, prečo nevidím dôvod "pustiť" sa do ďalšej série. Úprimne, jediné čo ma na Kurze sebaovládania naozaj potešilo bol slovenský dabing. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Flák ho! Za čtyři, ať můžu časem zvedat. Po sedmi dílech se jednotlivé figurky solidně profilují, houmr ve formě, zachovalé stařeny v prádle. Ok. Jenom bych rád věděl, proč tu kdejaký suchopšouk pláče, že Čárlínek nedržel vždy ukázkovou životosprávu? Já křičím - naopak! Jen do toho, chlape. Šoupni další gram za předkožku a vzhůru do libovolné rajdy! Snad si nemyslíte, že ten jeho šarm a osobní kouzlo pochází z katolické výchovy? ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Jako vsuvka než začnou masivně očekávané pokračování všech možných seriálů - ideální. Charlie je pořád ten stejný Charlie jak ho známe z Dva a půl chlapa, i samotný styl seriálu svého staršího bratříčka hodně připomíná. Kvalit ale nedosahuje. Jedná se převážně o One man show Ch. Sheena, který opravdu na place exceluje, bohužel zde chybí někdo jako Alan, vedlejší postavy zde zkrátka nejsou až tak výrazné. I když vtipné jsou (členové na sezení především). S. Blair je tu z mého hlediska převážně na okrasu :), což mi problémy opravdu nedělalo, spíše mi tam trochu vadila představitelka Charlieho ex. Ale určitě spokojenost, 10 dílů jsem zhltl za pár dní. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

He is back. Charlie Sheen to zkuší židákovi Lorremu vrátit i s úroky a Asthona poslat zpátky, odkud přišel! Proč ne? Pokud nebude fetovat místo snídaně, obědu i večeru a přestane dělat experimenty s pornem a začně se opět věnovat herectví, může to mít mega úspěch. Ono Dva a půl chlapa taky nebyla žádná extra funny bomba, ale Charle z toho udělal tak trochu kult. Věřím, že se to rozjede! ()

Galerie (811)

Zajímavosti (21)

  • Jako první získaly svou roli Shawnee Smith a Selma Blair. Smith byla obsazena do role Charlieho exmanželky a Blair dostala roli jeho terapeutky. Do těchto rolí byly také zvažovány herečky Julie Benz, Jenica Bergere, Elaine Hendrix, Kate Reinders a Nichole Hiltz. (Cheeker)
  • Tvůrcí byli rozhodnutí natočit 10 dílů první série s tím, že budou v případě úspěchu seriálu natočit do roku 2014 dalších 90. (S.W.A.T)

Reklama

Reklama