Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek "Má večeře s Hervém" od režiséra a scénáristy Sachy Gervasiho pojednává o neobvyklém přátelství, které se vyvine během jedné divoké noci v L.A. mezi živořícím novinářem Dannym Tatem (Jamie Dornan) a hercem Hervém Villechaizem (Peter Dinklage), nejslavnějším ozbrojeným trpaslíkem na světě. Následky tohoto setkání oběma mužům navždy změní život. Film je inspirovaný příběhem, který Gervasi napsal společně se Seanem Macaulayem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Marze 

všechny recenze uživatele

Z filmu zbyly dvě trosky v různém stupni morálního zoufalství pokřikující na sebe na Hollywoodských kopcích. To není dost na celovečerní film, ani na konverzaci u oběda. Dinklage naštěstí do své role přinesl humanitu a patos, takže taková celkově nešťastná postava celý film prohloubila. Je z něho sloupávána vrstva po vrstvě a je přeměňován na muže, který je manipulativní a agresivní, ale také osamělý , zranitelný a smutný. Výsledkem tohoto třídimenzionálního portrétu je tak film zábavný , šokující , nechutný a smutný. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že někdo, kdo hraje ve filmu 50 OBSCÉNNÍCH AKTŮ, dokáže zahrát brilantně v komorním dramatu. Nicméně se podařilo, což v kombinaci s výkonem Tyriona z rodu Lennisterů vytvořilo téměř bezchybné drama o životě skřeta v Hollywoodu. Bohužel pokud má divák citlivý sluch, tak hlas zmíněného skřeta nelze vystát bez možných trvalých následků. 78% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Měl to být jen obyčejný rozhovor reportéra a uzdravujícího se alkoholika s hercem Hervé Villechaizem trpícího duševně i fyzicky nanismem, jinak řečeno malým vzrůstem, který je bývalou hvězdou televizního seriálového hitu konce sedmdesátých let pod názvem ´Fantasy Island´ (1977) a který si zahrál také například ve slavných filmech, jako například ´Muž ze zlatou zbraní´ (1974) nebo ´Připoutejte se, prosím! 2´ (1982), ale nakonec z toho byl tak vyčerpávající životní mejdan, že to oba výrazně ovlivnilo v rozhodnutí o svých dalších dnech života. Je to příběh o bouřlivém životě seriálové hvězdy se svými démony, který to po psychické stránce neustál. Jedná se o dojemnou výpověď člověka, který trpěl kvůli své nemoci už od svých dětských let. Hervého si zahrál Peter Dinklage, který se hodil nejen ohledně stejné nemoci, ale že je také aktuálně nejlepším hercem, právě malého vzrůstu. A v době natáčení mu bylo rovných padesát let, tedy ve stejném věku, kdy Hervé zemřel svou rukou. A zahrál ho tak dobře, že Hervého osud po emoční stránce prostě zasáhne. Onen novinář je jeho vyprávěním a konečným činem tak ovlivněn, že i sám začne se sebou bojovat. Pocit zadostiučinění svého života obou postav je takřka mistrovským dílem nejen po herecké stránce, ale i naprosto silným scénářem, který nezapomíná ani na hyenistickou práci nějakého bulvárního plátku, či co to bylo. Snímek je v jádru věci vysoce inteligentní, poučný a svým způsobem také až provokativně k zamyšlení. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Dornan a Dinklage předvádí super výkon! Ten film je stejně tak smutný a krutý, jako vtipný a zábavný. Přiznám se, že o Hervém jsem toho mnoho nevěděl a ten jeho osud (když pomenu, že je liliput) není nijak extra originální. Ovšem tohle pojetí a tohle obsazení vás usadí a zaujme. Na to, že se jedná o TV film (i když od HBO), tak je to velká paráda. Vřele každému doporučím. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ide o príbeh trpaslíka, ktorý nezvládol svoju slávu... no tak povrchné to predsa len nebolo, je za tým veľmi veľa. V každom prípade si Hervé prežil zaujímavý život. Len to podanie divákovi mohlo byť trochu živšie a dynamickejšie. Pridal by som na dráme a tam kde bolo treba by som dal viac humoru. Skrátka chýbala tomu šťava, nemalo to ako sa vraví - "dramatické gule" - a preto to pôsobilo po pocitovej stránke dosť neutrálne. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama