Reklama

Reklama

Jon Martello (Joseph Gordon-Levitt) má v životě jen pár věcí, na kterých mu záleží... byt, auto, rodinu, kostel, ženský a porno. Jeho kámoši mu dokonce říkají Don Jon - prostě si domů z baru přitáhne jakoukoli chce. Nic se ale podle něj nevyrovná osamocenému sledování porna. Nespokojený se svým dosavadním životem se vydává za poznáním lepšího sexu, ale k jeho překvapení se místo toho poučí daleko více o životě a lásce ze vztahů se dvěma velice odlišnými ženami. (Blue Sky Film)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (700)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Všichni to jistě známe. Koule začnou svrbět, genitál se snaží prodrat ven skrzevá upocené boxerky, semeno nám šplouchá z uší a hormony nezajímá, že jsme zrovna v Tescu v oddělení zeleniny. Zoufale tedy odložíme nákupní košík s modafenem, vytáhneme péro a začneme zuřivě masturbovat. Scvrklé pomeranče připomínají svraštělé poprsí Dolly Buster jen zdánlivě, tudíž jsme po hodině vyřízení jak žádost na byt a se slzami a potem ve frustrované tváři odcházíme k pokladně. Jon má podobný problém. Standardní sex ho neuspokojuje tak jak by si přál, proto musí při každé příležitosti přeleštit svícen. Snad ještě nikde mě postavy neiritovaly tak jako tady. Josepha, Gordona i Levitta mám relativně rád, ale všechno má své meze. Borec v sobě po letech probudil tu latentní bukvičku, která se v něm netrpělivě ukrývala a pyjem ho nenápadně šimrala po hemeroidech, a tak tedy sepsal, zrežíroval a zahrál testosteronem předávkovaného teplometa s kompletem tak upnutým, že by z toho zplesnivěl závistí nejeden připečený metrosexuál. Skárlet si vzal do parády tým maskéru filmových hvězd, který loni vyhrál Make-up festival tak, že z Džastýny udělal chlapce, čili její sex appeal osciluje někde mezi "supersexy" a "fakt supersexy" úrovní, logicky je pak tato úroveň úměrná počtu mozkových buněk, tedy Skárlet věrohodně ztvárnila slaboduchou pičku se silikonem v hlavě, co je tak tupá, že by neprošla ani těhotenským testem. No a roli obstarožní fuchtle Ester si brilantně střihla obstarožní fuchtle Julianne Moore. Netvrdím, že mi Moore nějak zásadně vadí. Naopak. Jsem nadšen pokud někde hraje, a pokud zrovna hraje ve filmu, na který se nedívám, jsem nadšen dokonce velmi. Chtěl jsem dát původně dvě hvězdy, ale vzhledem k tomu, že film je tak na tři hvězdy, dávám čtyři hvězdy. Logika, to je moje krédo. Rozhodně však nečekejte manuál na balení roštěnek, tento počin perfektně vyvolá pocity úzkosti v každém zakomplexovaném frustrantovi, který nezvládne sbalit ani stan. ()

hammer_head 

všechny recenze uživatele

Nápad byl dobrej, ale provedení filmu se mi moc nelíbilo. Těšil jsem se především na Scarlett, která tam nakonec ani moc nehrála, a když se tam náhodou objevila tak mi lezla na nervy. Rodina, přátelé, kněz ti všichni mohli mít větší prostor na nějaké ty vtipné hlášky (bodování holek mi prostě nestačí, to mi přišlo vtipné na ZŠ). Zbytek obsazení mi byl krajně nesympatický JGL mi nesedí a Julianne Moore mi sedí ještě míň. Namachrovaných, napumpovaných a namyšlených narcisů z fitka, který vošukaj kdejakou krávu co jim sama leze do postele je dost. Nemusej mi však kazit náladu i v telce, stačí že mě serou v reálu. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Don Jon nemá práve sympatické postavy, ani nemá čím oslniť či nadchnúť. Je však osobitý, vie čo chce povedať a hovorí to úprimne a trefne. Fandím Gordon-Levittovi za to, že sa vybral smerom pobavenia návštevníkov festivalu v Sundance a nie ďaleko početnejších (a kasy plniacich) konzumentov tuctovej hollywoodskej romantiky. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Joseph Gordon-Levitt v jeho celovečernom debute na nás vytiahol tému, ktorá dokáže zaujať široké publikum, rovnako aj hlavne postavy na čele zo sexi Scarlett Johansson. Je to zábavne, štipľavé, ostré, má to tempo, štýl a nápady no po príbehovej stránke trochu ploché a taktiež nevýrazný záver. Ale inak, bavil som sa. 85% - 4* ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joseph Gordon-Levitt | Hudba: Nathan Johnson | Distribúcia: Relativity Media | Štúdio: Voltage Pictures, Hi Record Films, Ram Bergman Productions | Rozpočet: 6 miliónov $ | Tržby: 30,450,756 $ || Skvelý scenáristicko-režisérsky debut Gordona-Levitta, kde šlape všetko jak má. V dnešnej kinematografii už nie je nič tabu, takže bolo len otázkou času, kedy niekto vylezie s touto témou. 5 nedám len preto, pretože aj keď pointa filmu je skvelá, a činí sexistické scény účelnými, s výberom herečky pre štatút emocionálej plnohodnotnosti to Levitt predsalen prehnal. Julianne Moore je nielenže nepekná, ale i nepríjemná na pohľad. Ajkeď vieme, o čo Levittovi šlo, na kráse predsa len záleží. A kto tvrdí že nie, klame ;) 78% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Píseň "Good Vibrations", kterou ve filmu Jon Martello (Joseph Gordon-Levitt) poslouchá a která je také součástí soundtracku filmu, je původní píseň od Marka Wahlberga, tehdy známého jako Marky Mark. (HouseFan)
  • Na jednom z plakátů v kině je Russell Crowe z velkofilmu Gladiátor (2000). Plakát přitom propaguje fiktivní film „Holy Blood - Battle For Glory“. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama