Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledních 12 měsíců jsou agent Národního úřadu pro kontrolu obchodu s drogami Bobby Trench (Washington) a důstojník Americké námořní rozvědky Marcus Stigman (Wahlberg) i přes vzájemné antipatie odsouzeni nehnout se od sebe téměř na krok. Pracují v utajení jako členové drogového syndikátu a každý z nich svému partnerovi věří zhruba tolik jako zločincům, jejichž zadržením byli oba pověřeni. Když jejich pokus o proniknutí do mexického drogového kartelu a zabavení milionů dolarů selže, jsou Trench a Stigman svými nadřízenými ponecháni napospas osudu. Teď, když se je všichni snaží dostat za mříže nebo pohřbít, se mohou spoléhat pouze jeden na druhého. Jejich pronásledovatelé to ale nebudou mít jednoduché, protože když celé roky předstíráte, že patříte mezi padouchy, nemůžete se ubránit tomu, abyste se od nich něčemu nepřiučili. (HBO GO)

(více)

Recenze (618)

verbal 

všechny recenze uživatele

Islandský Ridly se opět dostal na pálku a s lehkostí sobě vlastní to místo nějakého trapného bruckhajmrovského houmranu zase napálil rovnou do Mannových koulí. Přesně takhle totiž mají vypadat reminiscence devadesátkových akčňáků, aniž by se jeden musel úchylit k debilním, zfetovaným pirátům, u nichž dvanáctiletí otyloni lepí žvýkačky pod sedačky, aby je z toho nadšeného kvičení nevdechli, nebo brutálně znudit všechny kromě masturbujících artových hnědopichů dvě hodiny mlčícím Goslingem. Tak to má prostě být! Film musí především bavit a ne vás nutit mačkat si otráveně jebáky či se třepat na to, jaký že skrytý jinotaj, o němž nemá tušení ani sám režisér, tu pak ve svém grafomanském zvratku zase odhalím, aby ostatní mastňáci ze šachového kroužku padli na prdel! Tenhle Komár Bajkonur mi rozhodně krev nepije, už podruhé mi rozhýbal koule a doufám, že jej Island brzy vyhostí, aby musel zůstat v Holyúdu a ukázal těm zkostnatělým židákům, že lze pořád páchat zábavné filmy bez epileptických střihů, supergayů, robomrdek a filosofických přesahů. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kormákur by se měl vrátit zpátky za mámou na Island. Takovéhle rutinní žánrovky jsou pro něj škoda. Už teď dva dny po projekci nevím, o čem to bylo a jak to dopadlo. Jen snad, že tam hrál Marky Mark ... a to vskutku není to nejlepší, co si člověk z filmu může zapamatovat. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když si vemu, že jsem měl hned na začátku po náladě, protože jsem přišel na projekci mokrej jak kdybych se zaučoval v oblasti oprav sprch a po skončení filmu jsem odcházel vysmátej jak zamilovaný sluníčko, není co řešit, bravo, bravissimo, filmečku můj milovanej, polaskal si mě přesně tam, kde to mám od filmu nejradši, na bránici. Vtipné jsou jednotlivé scény ( ta se slepicema), jednotlivé dialogy ( ty u slepic) i jednotlivé postavy (všichni u slepic ), hlavní holka těžce žratelná, akcička sice něco ztrací díky heslu houp sem, houp tam, ale naštěstí udělala kamera houpity houp snad jen při dvouch scénách, takže zábavička zase jednou triumfovala. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ako vážna kriminálka to celkom funguje. Ako hláškovacia akčná buddy komédia ani trochu. Snaha skombinovať tieto dve polohy sa nedarí. Veľa zachraňuje luxusný záporák Bill Paxton. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dočkal amerického akčňáku, který by mi přinesl všechno to, co bych od správnýho amerického akčňáku chtěl a očekával. Poctivou dvojku, která se ze začátku má ráda, pak se nemá ráda a nakonec se zase má ráda. Výbornou akci, parádní hlášky, dobrý příběh a ironickou legraci, bez které by takový film byl poloviční. Smůla pro Amíky, že tenhle film natočil Islanďan. Já mu ale na druhou stranu gratuluju, že se tak parádně dokázal upíchnout v Hollywoodu. Pokud bude takové filmy točit i nadále, vůbec se nebudu zlobit. Tady jsem se opravdu cítil jak u Smrtonosný zbraně, a to se mi vážně nestalo dobrých pět let. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $61miliónovTržby USA $75,612,460Tržby Celosvetovo $132,493,015Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,273,304 //počet predaných kusov 384,109Tržby za predaj DVD v USA $8,588,369 //počet predaných kusov 503,495║ nakoniec príbeh bez väčších ambícii, film ktorý v prvej polovici ešte čo to zaujímavé ponúkne, potom to už príde len na taký popcorňový povrchný dojazd, dvojica Wahlberg a Washington to dosť zachraňuje celkom im to sedí, ostatný herci ako Paxton či Marsden si to tiež celkom v rámci svojich úloh užívajú a snažia sa zapadnúť do deja kde občas treba udrieť nejakú praštenú hlášku, akcia slušná /videl v kine: 60%/ __moja recenzia ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Pořídit takhle zábavnou a svižnou akční stylovku za 60 mega? Kormákur má před sebou sakra velkou budoucnost. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zábavná odlehčená akčňárna s překombinovaným dějem, kterej mi byl v podstatě celkem jedno. Důležité je, že Wahlberg i Washington jsou super. Má to šťávu, správnýho zloducha, jehož roli si Bill Paxton fakt užívá (oproti tomu Edward James Olmos mi jako mexickej drogovej baron vůbec neseděl) a Paula Patton ukáže kozy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BOBBY BEANS JE TAJNÝ DEA AGENT. A PAN STIGMAN DEZERTOVAL Z NÁMOŘNICKÉ ROZVĚDKY. UKRADLI 43,125 MILIONŮ DOLARŮ Z BANKY TRES CRUCES. CHCEME JE ZPÁTKY“ … ,,JE ZA TO NÁLEZNÉ?“.… /// Uvolněný vyprávění, v obstojným tempu (podřízenýmu hláškám), o tom, jaký to je, když po vás jde CIA, DEA, armáda a drogovej kartel. Pohodáři W+W užívající si role by mohli bejt z fleku parťáci bratrů Oodieovejch, což značí, že tuhle nuznou a nefkusnou zábavu já můžu. Tohle totiž není nic jinýho, než vodlehčená a svěží jízda, ve který se neřešej zbytečný detajly. Tak nějak osobně su navíc rád, že Kormákur nemíní prudit, ale bavit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) O komiksy Stevena Granta se nezajímám. 2.) Často slýchám: ,,Mluv tiše a vezmi si M4 s granátometem“. 3.) Thx za titule ,,.Bac.“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 3,028 // Otvárací Víkend v USA: $27,059,130 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Svěží, podzimní,erková a zábavná Akční komedie založená dle komixové předlohy s vynikajícím,flirtujícím Wahlbergem a drsným Washingtonem,tihle dva si ve filmu sedli a oba mají skvělé charisma. Střílelo se,vraždilo se, vybuchovalo a já si to náramně užil. 80 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Musíte ho ospravedlniť. Ako malého ho kopli do hlavy." Strašná bžunda a nečakane vydarený, zábavný, originálny a osviežujúci film (agent v infiltrácii je klišé, ale čo tak DVAJA agenti, ktorí to o sebe navzájom nevedia?). Medzi Denzelom a Markom to parádne iskrí, akcie nie je veľa, ale je zvládnutá dobre a film je drsný i zábavný zároveň. Tona hlášok, parádnych dialógov ("Vážne si naňho práve žmurkol?!" - "Áno, lebo odteraz je to moja štetka."), hlava vo vreci, sliepky a Bill Paxton. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Musím říct, že toho bylo dost. Těch podzápletek, no.. solidní, na to v jakém jsme žánru, možná až moc. Vlastně, hlavní dvojice byla perfektní, Paula Patton sexy as hell, Bill Paxton jeden z nej CIA agentů za dlouhou dobu a opravdu mi to uteklo, ale k pořádné trefě do černého tomu přece jenom dost chybělo. Třeba vizuál, vsadím se, že od Baye by to vypadalo mnohem lépe, pak ten děj, zjednodušit to, taky bych se nezlobil. Jestli bych si ale dal dvojku? Hej, asi jo. Hláškujicí Denzel hned tak neomrzí. 3,5* ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak takhle si představuji akčňák. Všeho akorát, žádná pompéznost, ale čistokrevná akce a ještě k tomu super akce, skvělá dvojka, no nemějte je rádi, když se třeba muchlujou v písku. Sice neradi, každý hrál za jinou ligu, ale co, nakonec to dali dohromady a zachránili celý svět. Přežili všechny přestřelky, to se hned tak nevidí, jen sem tam nějaké škrábnutí, až jsem přemýšlela o zařazení do sci fi žánru. Za mě je to pravé ořechové. Bobby a Marcus byli prostě prima kluci a to si zaslouží vyšší ohodnocení. Jen škoda těch autíček, ale ta jízda stála za to. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skok na špek nepatří mezi mé oblíbené olympijské disciplíny, ale to se rozhodně nedá napsat o pomstě, do které se oblafnutí skokani pouštějí. Té bez výjimek fandím a při kouscích podvedených agentů jsem se skvěle pobavil. Málokdy se totiž někdo vydává s povedenými hláškami na rtech do boje s policií, armádou, CIA, drogovým kartelem i slepičími hlavami. Takhle nějak si představuji uvolněnou akční pohodu, která si nehraje na žádnou složitost a neskrývá svůj prvotní záměr - pobavit. U mně se to tedy bez problémů podařilo. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdepak, když máte charisma, tak utáhnete sebevětší akční hovadinu a Mark i Denzel ho mají skutečně na rozdávání. Přihřáté bromance mě tolik neberou, ale hláškující frajírci, co musí spojit síly, pobaví vždycky. Potěšila i Paula Patton větrající kůzlata. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nakonec se to na ty tři vyškrábalo, ale první půlku jsem se těžce nudil. Na 60 milionový biják po akční stránce velmi dietní (hodně krátkých nezajímavých akcí) a s hláškama to taky netrhá pytel, Wahlberg se snaží ale v BENGÁCH V ZÁLOZE byl tisíckrát vtipnější. Ale postupně mě dostaly různé drobné nápady a taky záporáci Paxton a Olmos byli fajn. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nikdy nedělejte banku naproti garáží kombajnů na koblihy aneb Lethal Weapon potkává Butche Cassidyho a Sundance Kida.. Já viděl 5 zbraní. Dvě navíc na hrudi Pauly Patton a ta pátá je islandský Donner, co od Kontrabandu nakročil k nahláškované odlehčenosti a já mu tímto děkuji za nostalgický závan akční komedie minulého století. Wahlberg mě snad poprvé v kariéře bavil, ale já vím, co za tím bylo. Dabér Libor Hruška totiž barvou hlasu a intonací dokáže udělat i z věšáku na slipy okouzlující bytost. Mrkat na mě ale ten mariňák nemusí.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

S dabingem výrazně větší (rozuměj necenzurovanější) zábava než s originálem. Což je pro pány za kamerou tak trochu ostuda. Jinak fajn první polovina, kdy funguje jak humor, tak řetězení akce. Potom už se jedná spíš o dojezd na neutrál, kde fungují jenom hlášky, ale přesto fajn jednohubka s překvapivě sehranou hlavní dvojkou. Jen se za týden neptejte, o čem to bylo a co tam bylo zajímavého. Nevzpomněl bych si. ()

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Epický Warcraft našel své hrdiny

Epický Warcraft našel své hrdiny

06.12.2013

Chvíli se uvažovalo o Colinu Farrellovi (dokonce se vyjádřil, že četl scénář a moc se mu líbil), ale nakonec bude hlavní hvězdou podle všeho Ben Foster. Jeden z nejlepších a zároveň nejméně… (více)

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

22.02.2013

V Letu nám připomněl, že suverénně zvládá i ty nejnáročnější herecké polohy a zaslouženě získal nominaci na Oscara. Teď se ale vrátí k tomu, co mu jde v posledních letech nejlépe – drsné akci. Na… (více)

Reklama

Reklama