Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philip, Lars a Jozeph jsou tři mladíci po dvacítce, kteří milují víno a ženy. Jenže jsou stále panicové. Pod záminkou ochutnávání vína se vydají na cestu do Španělska s vidinou prvních sexuálních zážitků. Nic je nemůže zastavit – dokonce ani jejich handicap: jeden je slepý, druhý na vozíku a třetí zcela ochrnutý. Hasta la vista! vypráví příběh o lásce, síle přátelství a chtíči. Příběh o humoru jako jediném prostředku, který pomáhá vyrovnat se s nelehkou situací, o silné touze jako největším hybateli lidské snahy bořit hranice. Člověk ovládaný touhou dokáže věci, o kterých netušil, že je může zvládnout. Přitom její naplnění bývá až druhotné.V této road movie je cesta důležitější než její cíl. Film vznikl na motivy skutečného příběhu Asty Philpota a jeho přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zase taková pecka to nebyla. Čekal jsem hodně bláznivou jízdu, když to má takový základ, ale občas jsem radši přepnul na celkem nudný fotbal. Vtípky na adresu postihů byly občas zdařilé a díky slepci jsem se párkrát zasmál víc, než jsem čekal. Jenže dva z postihů byli pěkní sráči a dramatická poslední část mě nechávala chladným. Někde v kině se spoustou podobně laděných lidí okolo by to asi bylo lepší, ale v telce trochu lepší půrměr. ()

cineman 

všechny recenze uživatele

Sekce Variety opět boduje skvělým způsobem. Dojemný a především originálně vtipný příběh handicapovaných kamarádů není ani tak o cestě za ztrátou panictví jako o chuti žít na plno. A je to silné poselství, když to sledujete z pohledu fyzicky postižených osob. Příběh je tak humorný, že trochu snižuje sílu vážných scén. Odzbrojující je ale optimismus, který z filmu stříká do všech stran. Nechtělo se mi filmu říct své "Hasta la vista, baby". ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Namet je dobry, traja handikepovani chalani sa snazia ako mozu, avsak cele je to take nijake. Chce to byt vtipne, co sa filmu nie velmi dari (pousmial som sa asi len dva tri krat), chce to hrat na city, co sa filmu nedari vobec a chce to ponuknut uveritelny nahlad do zivota postihnutych ludi, co sa filmu celkom aj dari. Zaverecny dojem vsak zostava neurcity. Druhy krat urcite nemusim. A popri Klepani na nebesku branu, s ktorou si Hasta la vista uplne pyta porovnanie, prehrava belgicky film vo vsetkom. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Takové vážné a svým způsobem velmi smutné téma, pojaté tak lehce, přirozeně a vtipně, že by to někomu mohlo připadat ironické, nebo až pohoršující ( a to podle mě zcela oprávněně) nicméně mě tenhle film sedl. Je pravda, že tvůrcům jednoznačně šlo právě o to, zahrát na city divákům a že by se tak mohl celý film zdát prvoplánový a jednoúčelový. Možná to bylo tak dokonale promyšlené, že se jim to v mém případě povedlo na sto procent a nebo je zkrátka samotný příběh tak silný ( a to je rozhodně :D), že to člověka dostane- nehledě na to, jak je to prvoplánové. Jediná věc, která mi snad vadila je (jak už tady bylo zmíněno) předvídatelný konec. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi hezky a citlivě udělanej bijáček. Herecky taky paráda. Chování jednotlivejch handicapovanejch se mně taky líbilo, protože to všechno působilo naprosto přirozeně a reálně. Humorný chvilky se s těma hořkejma tak nějak prostřídávaly a celý to do sebe hezky pasovalo. Jediný s čím mám trošku problém, jestli když film působí tak reálně by tohle plus minus bylo možný ve skutečnosti. A tím si právě nejsem až tak jistej. Nicméně kluci v tom co podnikli měli samozřejmě mé plné sympatie a díky tomu ve mně uspořádali emoce docela slušný mejdlo a o ty mně de při sledování velko i mini bijáků především. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Předlohou je skutečná událost, která se stala o pět let dříve. Na BBC se totiž objevil dokument tří britských postižených mladíků cestujících taktéž do speciálního nevěstince pro handicepované ve Španělsku. (DexMASTER094)
  • když se jeden z hlavních herců připravoval na roli, půjčil si invalidní vozík a vyjel si na něm do města. Po chvíli se pro něj ale stal nepřekonatelnou překážkou obrubník chodníku. několik minut čekal, že mu nějaký kolemjdoucí pomůže, ale po čase se z vozíku zvedl a přenesl ho na přes překážku. Přihlížející si mysleli že se jedná o skrytou kameru. (SLOTH)

Související novinky

22. Dny evropského filmu

22. Dny evropského filmu

03.04.2015

Hlavní část letošního ročníku festivalu proběhne v Praze 9. - 16. 4. v kinech Světozor, Lucerna a Royal, v Brně pak ve dnech 17. - 20. 4. v kině Scala. Ozvěny Dnů evropského filmu se budou konat v… (více)

Reklama

Reklama