Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Summit G8 se blíží ke konci. Ve škole Armando Diaze v Janově v Itálii, která byla ustanovena jako společenské fórum pro novináře, se dobře baví spousta mladých lidí – navzdory násilným střetům s policií, které se objevovaly předešlého dne. Tak jako v předchozích letech v jiných zemích narazily i zde protesty proti globalizaci na policejní těžkooděnce. Nic však dosud nevarovalo tyto „dočasné obyvatele“ školy Diaz před tím, co přijde. Krátce po půlnoci vtrhla do školy policie a brutálně napadla ty, kteří zde přenocovávali. Po dvou hodinách útoků skončila téměř většina z nich v nemocnici a později byla vzata do vazby. Aby policie omluvila své činy, umístila do školy několik výbušnin. Na konci summitu G8 jeden ze zatčených zemřel. Vyprávěno z různých úhlů pohledu, kamera popisuje události onoho dne, posouvá se blíže k oběma skupinám – pachatelů a „cílů“ – dokud není celá krvavá pravda vyjevena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoliv rovněž považuji summit G8 za předražený večírek zkorumpovaných zmrdů, co točí světem, myslím si, že si ti "mladí a sympatičtí" (Muhehehe!) komunisté a banda anarchistických smažek tu pořádnou pendrekiádu rozhodně zasloužili! Tento film má bezesporu logické opodstatnění! Pokud nás na jedné straně pravicová média krmí tím, jak je G8 prospěšný světu a podvyživené Africe, je na straně druhé nasnadě, že někdo natočí takovéto tendenční svinstvo, jak bezskrupulózní establishment pod vlajkou globalizace mlátí ty ubohé, pokojné mladé lidi, co jenom chtějí lepší svět, neboť mají ve svých osmnácti letech brutální životní zkušenosti a věkem vybudované hluboké přesvědčení! A zkrátka ani nepřijde chudák dědeček jako věchýtek, který se k nim jen tak omylem nachomýtnul. Jen jsem čekal, kdy ti hnusní policajti začnou vytrhávat matkám z rukou ječící kojence a hrát s nimi fotbal. No nic, musím končit, jdu vymlátit k McDonaldovi nějakou tu výlohu, protože mi jedna umaštěná, šetnáctiletá feministka s dredy naprosto přesvědčivě argumentovala, že mleté hovězí škodí a globalizuje!! Pak si počkám, až to zametou a rovnou si tam skáknu na snídani, neboť to tam stojí pár facek a chutná mi to. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZÁVĚR DRAMATICKÉHO DNE, KTERÝ ZAČAL MÍRUMILOVNĚ PÍSNĚMI A TANCEM, ALE ZVRHL SE S PŘÍCHODEM ANARCHISTŮ, KTEŘÍ ZAČALI ROZBÍJET, PODPALOVAT A NIČIT....“ /// (Sedím a nechávám na sebe ,,působit“ tu atmosféru policejních instrukcí, novinářskýho honu na senzaci (objektivitu, já vím…), demonstrující většiny a hlavně anarchistický mládeže, toužící po bordelu (rozuměj – nepořádku) a násilí. To proto, abych zjistil, co mi vlastně chcou ukázat a modlím se (Itálie vole!), aby se to ideologicky nerozešlo s mým světonázorem – je to MŮJ názor, klidně si měj jinej, ale hlavně mi nezapal auto, popelnici, psa…) ….ŽE NAŠE IDEÁLY NEZEMŘELY… Drámo vystavěný na policejním útoku na školu, kde bydleli demonstranti. Všechnu tu ,,moji ideologii“ potlačuje policejní brutalita (pičo, kurevská řežba. Sen každýho úchylnýho policajta a černá můra demonstranta). Otázka veřejný bezpečnosti (VB? Jasan, vzpomínáš na Národní třídu?) aneb obušku z pytle ven na italskej způsob. Tohle není pohádka a naštěstí ani žádná laciná předváděčka násilí v přímým přenosu. Přiznávám, jsem lehce zmanipulován, ale celá událost je natočená dobře a je to lepší než nějakej dokument. A svůj politickej světonázor si nechám na jindy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zrovna si to demonstruju v Řecku a něco jsem zaslechl o příjezdu italskejch policajtů. 2.) Jako budoucí malíř bych rád viděl záda, na který se malovalo obuškem (a matrošem se fakt nešetřilo!). 3.) Protože A.C.A.B. 4.) Thx za titule ,,cmudik“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Davson 

všechny recenze uživatele

Pořádná pecka teleskopickým obuškem přímo mezi oči! Vicarimu se v jeho rekonstrukci brutálního a neopodstatněného policejního zákroku proti demonstratům a anarchistům daří zachovávat jistý odstup, film nevytváří zbytečný patos, zároveň však není ani příliš chladný a odtažitý. Stačí lehké představení několika postav, aby násilí na plátně mělo velice nepříjemný až nechutný efekt. Film, ve kterém nespravedlnost a násilí opravdu bolí. Nějakou dobu se teď budu dívat na každého policajta jako na potenciální mlátičku, která jen čeká na záminku, aby mi mohla zlámat všechny kosti v těle. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Od Daniele Vicariho som videl len tento film a hned tu na mieste prehlasujem, ze ziadny dalsi vidiet nechcem. Taky amaterizmus, spatnu pracu kamery a spatne vedenie nehercov sa len tak lahko nevidi. Slavnejsie meno ani jedno, vsetko to hraju len obycajni ludia - ak jo, jo - zivot kazdeho cloveka ma zmysel, no ale mna zaujima vseobecny prehlad /Imperium Romanum, staroveky Egypt...., politika/ a ten obycajni ludia nikdy netvorili a nikdy ho tvorit nebudu. Po hereckych vykonoch ani stopa, nuda na kazdom rohu ...... nedopozeral som to cele, nedalo sa : 0 % ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Natočený to je hodně zručně - od režie, přes kameru až po hudbu, ale vypovídací hodnota nulová. Tyhlety "nevinný" náctiletý zfetlý smažky si to štrádujou na každej summit jen proto, aby si mohli zařvat a něco zničit - hlavně, že je to cizí majetek (podobnost s fotbalovými fanoušky čistě náhodná?). A když potom někdy konečně dostanou přes držku, tak je to zase špatně? Kdyby si radši každej všímal svých problémů a makal... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme je len jeden policajt, ktorý aspoň jednej demonštrantke stihol povedať „je mi to ľúto“. (Sufferer)
  • „Čo som počul a čítal, bolo horšie ako to, čo som ukázal vo filme. Viac ukázať nebolo možné, ak som teda nechcel nakrútiť horor s márovačkou,“ povedal režisér Daniele Vicari. (Sufferer)
  • Producenti dosiahli, aby sa film premietal aj v Európskom parlamente. (Sufferer)

Reklama

Reklama