Reklama

Reklama

Vozová Hradba

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2011, 98 min

Hrají:

Daniel Landa

Daniel Landa - Vozová hradba 2011/12, byla nejúspěšnější tour kontroverzního českého autora a interpreta tohoto století. Příznivci volené nejoblíbenější skladby a Landovy ostré proslovy o úpadku morálky a politiky, rozbouřily posluchače a strhly lavinu, která skončila v Čechách koncertem v Praze 25.11. 2011 v beznadějně vyprodané Tesla Aréně. Vozová hradba Live je zážitek pro všechny, kteří si chtějí koncerty připomenout a pro ty, co se neopakovatelného zážitku nemohli účastnit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

tomashewk 

všechny recenze uživatele

Záznam koncertu Daniela Landy, který zde zpívá/recituje ještě falešněji než na CD. Rádobyhluboké texty s národoveckou tématikou namlouvající blaženě poslouchajícímu publiku, kterak si před Žižkou s jeho vozovou hradbou sedla na zadek celá Evropa. Raná Landova tvorba (Valčík, Chcíply dobrý víly) je dobrá. Ta pozdní, „filozofická“ a národovecká, je bohužel podle mě spíš směšná. ()

PpetraP 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní zpěvák-umělec? Proboha a proč? Tak,když bych měla hodnotit koncert a ne to,co o něm plivou zpacifikovaný ovce. Měla jsem štěstí,protože jsem na něm byla. Začátek skvělej,píseň Vozová hradba rozproudí desetitisícové masy lidí v hale. Trochu překvapení - druhá píseň chlapeček z periferie(žádná rychlá skladba) Ovšem to vynahrazují písně typu třista z místa,jen ať to sype,holky a mašiny Dá se říct,že v první půli koncertu hraje Dan písně ze staršího období své kariéry.(Zombice,Valčík,Pozdraf z fronty) Druhá půlka je od něho trochu razantnější,protestsongy-blaničtí,vlatava,protestsong,bohemia Nejsilnější moment koncertu? Končí píseň protestsong a za Danem vlaje na obří obrazovce česká vlajka a začíná píseň Čech!! Fakt super!!! Potěší i píseň poslední Nigredo-trochu tajemna Upřímně jsem myslela,že vltava tour zůstane u Landy vrchol,ale Vozová hradba tento vrchol pokořila Nejlepší koncert na kterém jsem kdy byla a že jich nebylo vůbec málo:-) ()

Reklama

GASTON73 

všechny recenze uživatele

1.Vozová hradba (Daniel Landa/Daniel Landa) 2.Chlapeček z periferie (Daniel Landa/Daniel Landa) 3.Třista z místa (Daniel Landa/Daniel Landa) 4.Malá díra v hlavě (Daniel Landa/Daniel Landa) 5.Jen ať to sype (Daniel Landa/Daniel Landa) 6.Tajemství (pouze na dvd) (Daniel Landa/Daniel Landa) 7.Holky od mašiny (Daniel Landa/Daniel Landa) 8.Valčík (Daniel Landa/Daniel Landa) 9.Zombice (Daniel Landa/Daniel Landa) 10.Muži s padáky (Daniel Landa/Daniel Landa) 11.Pozdrav z fronty (Daniel Landa/Daniel Landa) 12.Touha (Daniel Landa/Daniel Landa) 13.Blaničtí (Daniel Landa/Daniel Landa) 14.1938 (Daniel Landa/Daniel Landa) 15.Táta (Daniel Landa/Daniel Landa) 16.Bíla Hora (Daniel Landa/Daniel Landa) 17.Nad Afghánistánem (Daniel Landa/Daniel Landa) 18.Ona (Daniel Landa/Daniel Landa) 19.Chcíply dobrý víly (Daniel Landa/Daniel Landa) 20.Ztracení hoši (Daniel Landa/Daniel Landa) 21.Bohemia (Daniel Landa/Daniel Landa) 22.Vltava (Daniel Landa/Daniel Landa) 23.Protestsong (Daniel Landa/Daniel Landa) 24.Čech (Daniel Landa/Daniel Landa) ()

Iroquaise

všechny recenze uživatele

Landův autorský problém je v nerozpoznání vhodné míry. Chápu, že patos je mu vlastní, že jde o jeho vlastnost, trademark, něco, k čemu bytostně tíhne. Podstatná je ale úroveň, jaké onen patos dosahuje. Každý atribut má totiž svoje měřítka, svůj hodnotový strop. Pro mě osobně je největším problémem Landy jeho nevkusnost. Pokud opravdu přistoupím na jeho vidění věcí a budu veškeré jevy s ním spojené vnímat jako určitou hru, pak ona hra má místy opravdu velmi nevkusné parametry. Nevkus není pro mne přitom hlavním kritickým kritériem. Čili ne vše, co je nevkusné, je zákonitě špatné, resp. negativita dané věci nemusí vězet v oné nevkusnosti. Nevkusné věci mohou mít v sobě určitou správnou míru syrovosti nebo živelnosti atd. Na druhou stranu vkusné věci mohou být akademické a nudné. Ale u Landy cítím něco, co se dá nazvat poklesem formy. Jeho první desky plus muzikál "Krysař" na mě prostě působí daleko lépe, než to, co produkuje nyní....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/08/par-poznamek-k-osobnosti-daniela-landy.html ()

copstp 

všechny recenze uživatele

Zvuk zahuhlanej,koncert skvělej.Takže???DVD mi připadá šité horkou jehlou.Vzhledem k tomu že jsem navštívil i koncert,jsem zklamán i střihem.Atmosféru se nepodařilo na DVD přenést i když potenciál (pro fanoušky) zde byl.Škoda promarněné šance.Se zvukem se také dalo pohrát více jak jsem napsal již na začátku a proto prostě nemohu dát plný počet bodů.Jako fanoušek Daniela dám za čtyři,ale uznávám že trojka by byla poctivější. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Obsazení: harmonika - Radka Drahozalová, bicí - Marek Žežulka, baskytara - Jan Lstibůrek, první kytara - Martin Volák, druhá kytara - Jan Šobr, první klávesy - Vlastimil Bičík, druhé klávesy - Aleš Háva, perkuse - Pavel Plánka, saxofon a klarinet - Ondřej Klímek, druhý hlas - Zdeněk Troub, vokály - Petra Sladká, Markéta Procházková, Tomáš Savka. (dydy79)
  • Přestože se jedná o již čtvrté velké turné, zaznělo na koncertech mnoho písní, které se hrály vůbec poprvé naživo. Byly jimi tituly "Vozová hradba", "Čech", "Jen ať to sype", "Zombice", "Holky a mašiny", "Nad Afgánistánem", "Bohemia" a "Chlapeček z periferie". (HArna)
  • K nové písni "Bohemia" byl natočen také videoklip. (HArna)

Reklama

Reklama