Reklama

Reklama

Dvanáct měsíčků

(TV film)
  • angličtina Month's Rulers (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Poklid podhorské vesnice naruší v předvečer vánoc návrat rodáka – mladého muže Karla z ciziny, kde se mu zjevně dařilo. Karel se rázem stane lákavou partií pro všechny dívky na vdávání ve vesnici, a to do té míry, že vezmou jeho chalupu útokem. Ženění se ale Karel chce vyhnout, naopak touží prodat statek, vzít s sebou mladšího bratra a odstěhovat se natrvalo. Proto vznikne nápad uložit adeptkám nereálné úkoly a stanovit tak jednoznačné podmínky. Prvním úkolem ovšem vypadnou ze hry všechny dívky až na Maruščinu nevlastní sestru Květu. Maruška sama o Karla neusiluje, protože jí zpočátku přijde namyšlený. Jenže je Macechou nucena pomáhat s plněním úkolů Květě. Žádná z nich však netuší nic o tajemných Měsíčcích a jejich možnostech. Přesto není náhoda, že se Maruška k Měsíčkům dostane a ti jí pomohou. Karel si totiž záhy, přes veškeré Macešino a Květino nadbíhání a lhaní, přece jen Marušky všimne a vzbudí její sympatie. Macecha ale Marušku drží v šachu. Vše navíc zkomplikuje Karlův bratr Nosek, který se pod vlivem kouzla vdechnutého do fialek žertujícím měsícem Dubnem, beznadějně zamiluje do Květy. Měsíčci se neúspěšně pokusí patálii odčinit dalším kouzlem, jímž očarují jahody. Tím ale jen spustí další nečekaný zvrat událostí, které ukážou pravou povahu Květy. Dokáže teď Maruška pro Květu splnit i poslední úkol, nechat obrazit starou uschlou jabloň na rynku? A co si Karel počne, když se nakonec bude muset oženit s dívkou, kterou nemiluje? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (642)

ainny 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejmilejších pohádek a oni ji totálně zabili. Proč hrál hlavní roli zrovna Roman Vojtek, to fakt nechápu. Co na tom chlapovi kdo má? Je k uzoufání pořád stejnej a na podobný role starej. A s nevzhlednou parukou dvojnásob (podobnou mívala naše fyzikářka, kterou jsem v den posledního zvonění, viděla vybírat popelnice). Proč měsíčci seděli ve Stonehenge? A proč jsem se nemohla zbavit podobnosti s Mrazíkem? To má být česká pohádka. ČESKÁ! Jdu... velebnosti, vyvíteco... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dost velká bída, česká pohádka je už prostě mrtvá.Skoro mě až bolelo vidět jak se snaží Roman Vojtek hrát, ani jednomu herci nevěříte jediné slovo, vše je strojené, umělé.Už si ani nepamatuju kdy naposled jsem viděl něco českého, co stálo za řeč.Proč už to nejde tak lehce, proč už češi neumějí udělat tak hezké pohádky jako S čerty nejsou žerty, nebo Popelka?Jako velký kámen úrazu bych označil i naší moderní dobu a kamery, které prostě těm pohádkám dávají full HD look a těm filmům to prostě zatraceně nesluší.Janákovi se povedly hezké kostýmy a lokace, jinak je to herecká tragédie a strojená bída.Kde je mlynář Máchal? :/ 40% ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

S touhle vánoční pohádkou nemám téměř žádný problém. Není to opět žádné veledílo, ale to jsem ani nečekal - přece jenom vím, co v poslední době vyleza z produkce ČT. Jinak inspirace Mrazíkem a Popelkou je opravdu do očí bijící. Tvůrci si asi mysleli, že vše co bude letmo asociovat tyto dva velikány českého vánočního TV prostoru se automatický stane úspěšným produktem a možná i evergreenem. Myslím, že se ale spletli a Dvanáct měsíčku upadne do rychlého zapomnění. 55% ()

nirvanafan odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik debility a retardace a v takové kadenci se jen tak nevidí. Myslím, že slova mého otce, že je ta pohádka nějaká vypatlaná, to vystihují dokonale. Odvaha pustit si po dlouhé době novou českou pohádku se mi dnes vážně nevyplatila. Naštěstí hned poté dávali Pelíšky, které zachránily mé filmové Vánoce. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Jak to napsat a neurazit...ehm, snaha tu byla, dokonce jsem se několikrát pousmál, i když spíše jen snaze tvůrců. Např. P.Kříž jako jeden z měsíčků...hahaha. Celkem poupravený námět pohádky do verze připomínající Popelku, ale tak na jedno shlédnutí. Líbila se mi hudba. Dost váhám, zda slabší 3* nebo jen 2*... 55% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Při natáčení se Romanu Vojtkovi ztrácely paruky, a tak jich vystřídal hned několik. (Aknah)
  • Ota Jirák hraje měsíc duben. V tomto měsíci se narodil, konkrétně 12. dubna 1949. (TomasSlach)
  • Natáčelo se ve skanzenu Rožnov pod Radhoštěm a v Beskydech. (M.B)

Reklama

Reklama