Reklama

Reklama

Příliš mnoho tajemství

  • Velká Británie Wreckers

Mladý manželský pár Dawn a David se přestěhují na vesnici, ve které David vyrůstal. Moc se milují, ale situace se zkomplikuje, když je navštíví Davidův bratr Nick. Na povrch začínají vyplouvat skrývané lži a Dawn zjišťuje, že ani neví, kým její manžel je... (TV Prima)

Recenze (28)

Morien 

všechny recenze uživatele

Další režisérka do sbírky. Bože, jak moc je pravda, že jediná kapka zla dokáže zčeřit, nenapravitelně zčeřit, jakékoliv dobro. A ani si člověk na to nemůže stěžovat nebesům, protože to na sebe přivolává sám. Ten poslední záběr je tak krutý, že jsem si musela v hlavě přehrát bezstarostnou písničku, abych vůbec získala dojem, že má smysl zvednout se a jít spát a ráno znovu vstát. Po dalším přemýšlení říkám, že je nutné umět se postavit a říct, že já už nebudu dál replikovat křivdy jiných lidí. A po ještě jednom dalším přemýšlení říkám, možná že tam bylo toho rámování dveřmi a okny a zdmi a ploty trošičku tak, že to ukazuje víc na debut než na vytříbený styl, ale pořád se mi hodně líbí, kde se to odehrává a jak to vypadá. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách velmi alternativní snímek. Citlivé syrové zpracování poměrně silného dramatického námětu, ve kterém by se dalo najít hned několik hlavních myšlenek. Což možná mohlo být i tak trochu na škodu, protože ve výsledném dojmu vše působilo lehce chaoticky. A ani závěr nebyl nějaký vysvětlující, nebo jen téma uzavírající. Jakoby film jen cosi řešil a v průběhu celého toho procesu nic nevyřešil. celé to tedy nějak dospěje k závěru bez jakéhokoli rozuzlení nebo pointy, nebo náznaku smyslu celého předchozího počínání. Což je škoda, protože jakýkoli z motivů v příběhu je dost silný na to, aby se na jeho základě dal natočit plně propracovaný dramatický film. Nevím, jestli byl účel "nic divákovi neříct" a jen takzvaně vypíchnout pár vztahově-psychologických momentů, které (jen tak mimochodem) mohou v životě nastat. Pokud ano, tak mi to nesedlo. Pokud ne a pokud tedy snímek obsahuje nějakou myšlenku, kromě samotného nastínění situace, pak mi tahle myšlenka v záplavě poetických záběrů nějak unikla. Kamera byla moc povedená a hudba taky a právě díky tomu má tenhle film takovou osobitou poetickou syrovou atmosféru. Silnější dvě hvězdičky. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tak jo, byla jsem odvážná a dala jsem to bez titulků.. Čímž se mi mohl děj trochu zkreslit, ale ne zase tak o moc, u dramat, jako je toto se dá rozpoznat, o co go i beze slov... Bezpečně jsem rozuměla sice převážně větám "I fucked your wife" apod., ale i tak to stálo za to. Claire Foy dozrává jako to profláknuté víno a Benedict... kdo by odolal jeho psímu pohledu? Z Shauna Evanse příjemně mrazí, člověk si říká "jsi milý, ale kdyby ses rozhodl odstěhovat na druhou polokouli, vůbec by to neškodilo..." Přiléhavé drama, bez zbytečných odboček, donutí vás přemýšlet nad tím, že si sice můžete spoustu věcí naplánovat, ale komukoli se může přihodit cokoli, i když si říká "já bych nikdy..." ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že název snímku dokonale vystihuje jeho podstatu i moje výhrady, neboť množina tajemství - a náznaků tajemství je v kombinaci s pozvolna plynoucím dějem skoro až vražedná. V podstatě se jedná o značně deprimující záležitost - poměrně záhy ztrácím sympatie ke všem postavám a jak se děj posouvá kupředu, vlastně už nejsem schopna rozpoznat cokoli pozitivního. Protože přítomností ani budoucností minulost nepřebijete. Nevymažete ji, neutopíte ani nezakopete hluboko pod zem - nemáte šanci se jí zbavit ... dokud se na ni nedokážete podívat bez milosrdných sebeklamů ... dokud se s ní - a sami se sebou nedokážete vyrovnat. Dítě je jen ošidná a značně riziková úlitba Bohům, kteří na vás ze svých výšin sotva dohlédnou. Protože žádné dítě se nenarodí proto, aby řešilo VAŠE problémy - to VY jste tady od toho, abyste se postarali o NĚJ ... 3,5* ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Poněkud neoslovující a útržkovité provětrávání kostlivců v manželově skříni, čerpající z indicií nadhozených jeho náměsíčným bratrem, jehož význam vidím jen v podobě zdviženého prstu a dobře míněných rad pro všechny nezadané - před pevnějším závazkem je třeba se seznámit s rodinnou anamnézou a nenápadně se poptat v okolí, pokud je pozdě, je tady možnost mít dítě s kýmkoliv jiným v místě a bez případné rodové zátěže, takže vlastně není nakonec ani co řešit... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama