Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (230)

klerik 

všechny recenze uživatele

Parádne krimi o drsnom inšpektorovi, ktorý sa nebojí použiť baseballovú pálku. Akcie dravé, hlavný hrdina skvelý (nechápem načo mu chcú najnovšie dávat ksicht Jeana Rena - NEMILOSRDNÍ), femme fatale okúzľujúca. VOJNA POLICAJTOV a MR73 možnože pôsobili realistickejšie, ale mne sa všetky tieto odlschoolovky páčili asi rovnako... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Britská kriminálka lehce oděná do amerického hávu. Klasicky drsná, akční se skoro předvídatelným koncem, ale napětí tomu rozhodně nechybělo a já se vůbec nenudila. Nesmrtelný a neprůstřelný drsoň v džínách s bílejma botkama Jack Regan v podání Raye Winstonea mně svým způsobem chování silně připomínal sympaťáka a hlavní postavu Michaela Chiklise ze seriálu Policejní odznak. A Damian Lewis, můj největší tahák na tenhle film se tam jen párkrát mihnul, hodil do placu jednu nebo dvě věty a zase zmizel. Tak to bylo moje velké zklamání. Jinak jsem byla moc spokojená a těch pár smítek smetu klidně ze stolu. Za podívání to stojí, ale druhá projekce už mně taky nehrozí. Ta trojka je lepší a je docela možný, že to časem zvednu o tu jednu hvězdu nahoru. A taky že to zvednu, protože po zhlédnutí filmu Patrola na mě tenhle film udělal rozhodně lepší dojem. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Britové tahle syrová krimi prostě umí. A tenhle film si úplně říká o post pilotního dílu nějaké delší ságy, protože je jasné, že ačkoliv je Sweeney zpět ve hře, Haskinse to stálo dost úsilí a Reganovi bude odteď za každý přehmat šlapat jeden vdovec na krk. A tohle je Sweeney, důvodů ke šlapání bude dost. ~ Mělo to příběh, byť místy dost odhadnutelný, ale také zdravou porci akce, skvělou atmosféru a syrovost, čpící z kamerového filtru i samotného dění. Tohle se povedlo. ~~~ Celkem dobrá byla i hudba, bohužel na facku bylo "to" hned na začátku závěrečných titulků, moderní elektronický magvlajz, který si mohli autoři odpustit a nebo ho udělat alespoň poslouchatelný. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa mi to zdalo ako dementné cvičenie pre stále hlúpejšie publikum. Pár prekvapivých zvratov zhruba v polovici situáciu zlepšilo a jedná sa tak len o hlúposť štandardizovanú. Samotná jednoduchosť scenára nevadila natoľko, aby som naháňačke za lúpežníkmi nedal vyššie ohodnotenie. Vadilo čosi iné: rafinované odoslanie všetkých zástancov práv zadržaných kamsi hlboko do smradľavých hajzľov, pretože len bránia vo vyšetrovaní, sú zmietaní žiarlivosťou a túžia po pomste. Naopak dobrí sú tí, čo majú vytipované podozrivé elementy. No a ak sú podozriví, treba ich bejzbolkami naučiť spravodlivosti. Keď náhodou vinní nie sú, ich chyba bola vo vyvolaní dojmu podozrivosti. Partia búchačov je samozrejme neskorumpovaná, neohrozená a solidárna. Šéf je sympatický, starou školou odchovaný alfa samec, užívajúci si s generačne mladšou kolegyňou. Nejde o nič iné, len o miliónkrát v detektívkach opakovaný koncept manipulácie, snažiaci sa desaťročia divákov presvedčiť o tom, že: 1. policajtom záleží vždy len na vykynožení zločinu, 2. akákoľvek násilná akcia polície je oprávnená a má zmysel, hoci sa zdá, že ho nemá., 3. prisťahovalci sú pliagou, rozvracajúcou systém. 3. občasné údery nevinným sú nevyhnutnou daňou za účinné vykynoženie lotrov. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ach, tá intertextualita. Človek pozerá francúzsku kriminálku Antigang, aby následne zistil, že je to remake britského The Sweeney. Tak si kukne ešte raz to isté, s niektorými postavami a scénami menej uveriteľnými, inými viac, celkovo však s lepšou atmosférou, myslí si ale, že sa dostal ku zdroju, načo zisťuje, že ide zase len o prerábku tentokrát seriálu. A nepísal som to už niekde? ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Richard Hammond navrhol, aby v scéne s naháňajúcimi autami vystúpilo Buggatti Veyron. Jeho cena bola milión libier a režisérovi to navrhol, keď zistil, že celkový rozpočet predstavoval tri milióny libier. (vander19)
  • Auta účastnící se scény pronásledování jsou Jaguár XFR a Ford Focus 1.6 stylizovaný do podoby ST. (StarPlate)

Reklama

Reklama