Reklama

Reklama

62 dní na moři

  • Austrálie 62 Days at Sea

Obsahy(1)

Dva muži. Jeden zrádný oceán… Tasmánské moře patří k nejsmrtonosnějším a nejzrádnějším částem světového oceánu. Rozprostírá se mezi Austrálií a Novým Zélandem v délce 2200 kilometrů. Přeplout Tasmánské moře v kajaku se doposud nikomu nepodařilo. I když se o to mnozí pokoušeli – jednou dokonce s tragickým výsledkem. Je to příběh dvou mladých Australanů, Jamese Castrissiona a Justina Jonese, kteří vyrazili na Tasmánské moře a pokořili ho. Ve svém maličkém kajaku bojovali s desítimetrovými vlnami, obrovskými bouřemi, žraloky a proudy, které se proti nim spikli. Po 62 dnech, 3318 kilometrech a 1,7 milionech záběrů pádly konečně dosáhli písečných břehů Nového Zélandu a zajistili si tak místo v historii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

ing.man 

všechny recenze uživatele

Tihle dva jsou spíš blázni než dobrodruzi, ale povedlo se jim to. Škoda, že tam nebylo víc z času na moři, víc psychologické sebereflexe člověka v krajních mezích atp. ()

deac 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mě po zhlédnutí tohohle snímku napadlo, že ti dva mládenci vyjeli na vodu snad jen proto, aby mohli bez ustání vydávat všelijaké dementní výkřiky, potažmo aby je mohli na pobřeží Nového Zélandu vydávat i jejich nejbližší příbuzní. Málem bych zapomněl, že důvodem mohlo být i přání vyloudit z matek hektolitry slz před kamerami. Zdaleka nejzajímavější na celém dokumentu mi připadalo maorské vítání v závěru. Dokument o jejich rituálech by mohl být podstatně zajímavější. ()

Reklama

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • První úspěšný pokus o přeplutí Tasmanského moře byl dosažen roku 1977 Colinem Quincey, který pouť zakončil po 63 dnech a 7 hodinách směrem z Nového Zélandu do Austrálie. (Dragoni)
  • Kajak, na kterém Jamese Castrission a Justin Jones pluli, nese název Lot 41. Je pojmenován po číslu aukce nejslavnějšího novo-zélandského dostihového koně, který závodil v Austrálii se jménem "Phar Lap", což lze přeložit jako „Nebeský blesk“. (Dragoni)

Reklama

Reklama