Reklama

Reklama

Kouzlo přítomného okamžiku

  • USA The Spectacular Now (více)
Trailer

Sutter Keely žije teď a tady a naprosto mu to vyhovuje. Tenhle okouzlující a sebevědomý týpek, který je na střední mazákem, si nenechá ujít jedinou party. Miluje svou práci v obchodě s oblečením a budoucnost ho nezajímá. Nikdy nemá daleko ke sklence alkoholu. Poté, co dostane kopačky, ho na trávníku své zahrady probudí z kocoviny Aimee Finickyová. Ta představuje jeho pravý opak - čte sci-fi a nemá kluka. Zatímco Aimee sní o své budoucnosti, Sutter žije jen přítomností. I přesto svede osud tyhle dva dohromady. (HBO Europe)

(více)

Recenze (278)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy na podobnou notu, kde se někdo hledá. Nadšené zdejší hodnocení (73%) v tomto případě ale nesdílím. Kluk, kterej manipuluje, ok, kterej se lituje, ok, takhle to prostě chodí, když nám je -náct, emoce z nás dělaj jojo a ještě nevíme, že bude podstatně hůř, ale on nebyl ani pěknej, ani charismatickej, ani nic, a nevěřím, že by někdo takovej mohl mít pro ostatní, zvlášť pro holky, kouzlo. Mě chlapec nudil. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejlepší letošní coming-of-age film a to při pořádně silné konkurenci (1, 2, 3). K hrdinům jsem si musel chvíli hledat cestu, protože ani jeden z nich mi zprvu nebyl přirozeně sympatický, ale nakonec si mě získali. Tím, že jejich trápení / touhy / traumata jsou hodně realistická, hmatatelná, povědomá (v porovnání třeba s loňským tak-trochu-hipster The Perks of Being a Wallflower). Jinak určitě nečekejte nějakou přehnanou dávku vtipu, romantiky a sluníčka, stojí to hlavně na těch dramatických liniích. A po delší době zase film, u něhož se při závěrečných titulcích můžete zaposlouchat do hezké písně a přemýšlet, jaký význam nesl ten poslední záběr. Já jsem pesimista. It’s fine to just live in the now. But the best part of the now is there‘s another one tomorrow. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jak se u tohoto filmu jedná o klasickej americkej nezávislák, tak si myslím, že v rámci něj jsem si docela dost odnesl. Ono se totiž nejedná jenom o klasické setkání dvou lidí. Ono vlastně, kdo film viděl, tak ví, že nic v něm zase tak klasické nebylo. Dokonce podezřívám tvůrce, že věří v osud, protože ten se tu promítá od začátku do konce a je jediný štěstí, že nenabízí depresivní náhled na svět, ale naopak. To bych to totiž emotivně nemusel vůbec přežít. Z tohoto pohledu je to ale moc zajímavý film, u kterého je dost důležité, aby Vám sedli samotní herci a především Miles Teller. Bez určitého vztahu k nim v průběhu filmu si to jinak vůbec neužijete. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to fajn hlavně díky přirozeným hercům. Miles Teller je sympaťák, Shailene Woodley taky a navíc je nepipinovsky půvabná. Chování hlavního hrdiny mi sice občas přišlo zvláštní (vážně myšlené jednání alá rozejdu se s ní abych jí neublížil mi hlava nebere). Jinak ale hodně příjemný film. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že těch několik vážných dialogů, kde postavy vypouští životní pravdy působí tochu prkenně a nerealisticky, protože jinak je film naprosto přirozený a ten "no makeup přístup" je v rámci autenticity skvělá věc, to chci vídat víc a ne pitomý barbíny (Už ve Smashed bylo nakočeno k realistickým obličjům). Což souvisí s tím, že Shailene Woodley mě tady okouzlila, její adorace za výkon v Děti moje mě trochu míjela, ale tady už se taky vezu na vlně. A Miles Teller je takovej mohutnější mladej John Cusack. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM TAK RÁDA, ŽE JSEM TĚ POTKALA.“ … ,,I JÁ JSEM RÁD, ŽE JSEM TĚ POTKAL“… /// Když Sutter potkal Aimee… film o nalezení krásy uvnitř … (sundáme si trička? – dobrá, tak i zvenku)… láska visí ve vzduchu … drámíčko o bolístkách a poznáních … aby ve mně nakonec zbyl jen pocit, že jsem viděl (teenegerskej) příběh o náctiletým alkoholikovi, kterej by potřeboval profackovat. I když uznávám, že ta autenticita mládí tam je. Jen já žil jinej život… (bohužel? Bohudík?) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal Tim Tharp jsem nečetl. 2.) Jsem komplikovanej teeneger. 3.) Thx za titule ,,DoubleJo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Možná se vám taky už někdy stalo, že vám byl hlavní představitel tak nesympatický, že jste přemýšleli o tom, jestli to raději nevzdat, než dát kvůli osobní antipatii nízké hodnocení. Tak přesně tohle byl můj případ. Tudíž jsem se asi prvních dvacet minut potácela přesně v tomhle rozpoložení, než mi došlo, že to je vlastně moc dobrá volba. Byl to prostě jen úplně obyčejnej kluk, jakých jsou tucty, žádný filmový teenagerský frajer a příjemná, sympatická Aimeé. To jejich postupné vplouvání do jejich niterných pocitů bylo moc hezky zpracované a já se přistihla, že je nemusím ani tak poslouchat jako spíš vnímat srdcem. Milostná scénka byla jedna z těch nejuvěřitelnějších za hodně dlouhou dobu co jsem měla možnost vidět. Suttere, já vím, že některá poznání mají smutný dopad na duši, ale právě na těchto momentech můžeš vyrůst v dospělého chlapa, chce to jen čas a umět to v sobě správně zpracovat. Závěr bych nechala osobně u psacího stroje, ale to je jen malá vada na kráse. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Vždu keď Sutter vytiahol ploskačku, tak som dostal chuť mu zaparkovať päsťou medzi očami. Aimee oproti tomu úplne úžasná a absolútne im to spolu nefungovalo. Keď je ti násť a jebú s tebou hormóny, tak robíš chujoviny, ale nevoláš sa James Ponsoldt a netočíš zmätené romantiky. 50% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"It's fine to live in the now. But the best thing about now is that there's another one tomorrow." Výjimečnost tohoto příběhu spočívá v tom, že není.. výjimečný. Je skutečný, autentický, přirozený. Po celou dobu jsem měla dojem, že opravdu sleduji příběh některých vrstevníků, protože něco takového zažívají teenageři dnes a denně. Předpokládám, že dost lidí se v tom najde. Tak lehce odvyprávěný (americký) příběh jsem už dlouho neviděla. Jestli vůbec někdy. Pro někoho plus, pro někoho mínus. Scénář sice "nešustí papírem", jak se tak říká, ale chybí mu nějaká dramatická linie nebo něco většího, co by ve mne zanechalo lepší pocit. Takhle za pár týdnů nebudu vědět, o čem to vlastně bylo (no jo, o čem to vlastně bylo?). Kromě toho, že z toho nečouhá hollywood, dva hlavní hrdinové jsou úplně normální lidé, rozhodně nečekejte prince Krasoně a školní krásku, oba jsou tak tuctoví jak jen můžou být. A potěšilo mě, že se nejednalo o žádné americké klišé "oblíbený kluk a přehlížená holka", konečně škola, kde byli všichni normální. Strašně mi ale vadila Shailene, ta se tak blbě chichotala v každé minutě, až jsem začala pochybovat, že to tak má být. Mimo to mě hrozně naštval konec, kvůli kterému nedám 4*. Sutter celou dobu až do posledního momentu nevypadal, že by byl do Aimee zamilovaný, ale nakonec se za ní dojemně a trapně rozjel, jako kdyby mu do poslední chvíle nebyla u.. (domyslete si). Přitom ta holka byla jednoduše na facku, chodili spolu sotva dvě vteřiny a už jim naplánovala celou budoucnost. Mimo to jsem nepochopila okamžik, kdy ji kvůli němu přejelo auto, ale ona nad tím mávla rukou a hned mu skočila do náruče..he? Díry v - jinak autentickém - příběhu by se tedy našly. A to docela zásadní bohužel. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak procítěné jak bych čekal, či spíš jak jsem očekával. V ději jsem se občas ztrácel, dokonce bych řekl, že se ve scénáři našlo několik příběhových hrubek, které pak ve filmu vyčnívaly. Shailene Woodley jsem až donedávna moc nemusel, ale faktem je, že je to celkem sympatická herečka a v podobných romantických dramatech najde své uplatnění. V Spectacular now je to rozhodně ta největší přednost filmu a i díky ní to mám za 60%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hlavní hrdina - vtipné, milé, místy ostré a místy překvapivě hluboké. Osobně mi sice přijde podezřelý každý vesmír, ve kterém je Shailene Woodley považována za šedou myš, ale tu roli zvládla moc pěkně a celkově to dává smysl, takže proč ne... 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Známe to dobře. Nečekaná láska, nějaká ta překážka, často v podobě nešťastných nedorozumění. A často vycucaných z prstu. Spectacular Now je trochu jiné. Ona je neposkvrněnou květinkou, která má sny a plány, on lehkovážným hošanem, který žije přítomností a mezi vrstevníky má několik škraloupů. Hlavně coby sebevědomý naháněč sukní a tak trochu alkoholik. Dají se dohromady a jak už to tak v podobných případech bývá, oba musí svést nějaký ten boj, aby svůj vztah obhájili. Ona ví a chce, on se hledá. A to dodává tomu všemu kolem dramatický oblouk. Právě ale jeho chování určitě ubírá výslednému dojmu body. I když nějakou zásadní psychologickou hloubku rozhodně nečekejte. Přesto tahle nenápadná látka není tuctová, charaktery se neokoukají a výsledný dojem nesplyne se stovkami podobných romantických dramat pro mladší ročníky. Mezi nepřikrášlenou ústřední dvojicí to navíc přirozeně jiskří, hlavní hrdinové se letos potkali také v dobrodružné sci-fi Divergent a jak Miles Teller, tak i Shailene Woodley se o svou hereckou budoucnost rozhodně nemusejí obávat!! Velmi slušné tři hvězdy.. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Takový pěkný malý dáreček. Film, který se na povrch příliš neliší od dalších teenagerovských filmů. The Spectacular Now je však odvyprávěn s obrovskou lehkostí a přirozeností, že nemáte sebemenší problém filmu a hlavně jeho postavám uvěřit. Jsem si jistá, že si každý z teenagerovských let nese to své malé vnitřní trauma stejně jako hlavní hrdinové filmu, ve kterých se jistě v ne jednom okamžiku uvidíte. Film ukrývá mnoho nevyřčených věcí, které si už člověk musí přebrat podle sebe, záleží, jak se každý sám staví k přítomnosti, minulosti a budoucnosti, věřím, že pod povrchem filmu si každý může najít tu svou životní pravdu a právě tohoto si budu na filmu jednou cenit nejvíce. Výborný film, který doporučuji, emočně mě však nezasáhl jako třeba loňský "The Perks of Being a Wallflower", který stále považuji ve svém žánru za úplnou špičku. P.S. Neodpustím si nezmínit tu milostnou scénu, která patří mezi nejrealističtější, jakou jsem v teenagerovském filmu viděla za hooodně dlouhou dobu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady velmi nadprůměrných indie filmů o dospívání a cestě do teenagerovské duše. A opět se to rozhodně neobejde bez emocí a řádně vypjatých scén, které vám asi jen tak z hlavy nezmizí. Celé to navíc táhne dopředu nenápadná, avšak neselhávající režie a hlavně ústřední duo Miles Teller a Shailene Wodley, mezi nimiž to opravdu funguje a táhnou snímek i v malinko rozpačitějších momentech. Některé filmy podobné tématiky mě sice zasáhly daleko víc (Perks of Being a Wallflower) a otcovská linie se dala využít daleko více. I přesto to ovšem patří v minižánru coming-of-age filmů mezi silný nadprůměr.80% ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Nuž, ako sa spieva v tej starej džezovej balade... "We´ll have this moment forever, but never again". O preklad sa pokúšať nebudem. Každý zažil v mladosti podobný príbeh, dovolím si tvrdiť, že možno aj lepší. Ale práve to civilné poňatie a pre niekoho neatraktívny vzhľad hlavného hrdinu mňa napríklad oslovili. Aspoň na prítomný okamih, keď už nie navždy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Otázka: Proč skoro všechny romanťárny posledních let prezentují šíleně zidealizované vztahy? Linie "potkají se dva lidičkové, mají se rádi, pak se něco posere (=nesnáší se), a nakonec to stejně dobře dopadne" už mě fakt nebaví. Neříkám, že se v tomhle filmu jde na zápletku jinak. Po dlouhé době se ale jedná o "příběh", který není psán jen růžovým perem, nýbrž také jako noc černou lihovkou. A právě sviňáctví a celkovou realističnost ústředního typana spousta lidí jednoduše nepřekousne, načež střílí průměrnými hodnoceními od boku... zbytečně. Zdravím Balakriele (která hodnotí filmy, i když u nich na čtvrt hodiny usne!) :). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Sutter je obľúbený stredoškolák, ktorý žije pre prítomnosť a nemá záujem riešiť, čo ho čaká v budúcnosti. Jeho život sa zmení, keď doň vstúpi jeho mladšia spolužiačka Aimee a on zistí, že v jeho živote nie je ani zďaleka všetko také dokonalé, ako si myslel. Stredná škola končí, dospelosť je predo dvermi a on musí spraviť rozhodnutie, ktorým smerom sa bude jeho ďalšia existencia uberať. Jeden z najlepších novodobých filmov o dospievaní a vynikajúca herecká príležitosť pre hviezdy nastupujúcej generácie Millesa Tellera (Whiplash) a Shailene Woodley (Fault in our Stars). Hlavne vďaka nim totiž vznikla občas príjemná, občas depresívna, ale stále kvalitná vzťahovka, kde divák musí obom postavám fandiť, aj keď zďaleka nie sú dokonalé. Táto snímka sa našej distribúcii nepochopiteľne vyhla, takže by som rád konečne poprosil o vydanie aspoň na DVD. 9/10 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film má rozhodně svoje kouzlo, které je cítit v určitých scénách a situacích. Moc se mi líbilo, jak byl příběh dospívající ústřední dvojice započat, nicméně v druhé polovině to na mě zapůsobilo tak nějak divně. Nějak mi nesedlo počínání hlavního hrdiny a jeho myšlenkové pochody a chování. Prostě to na mě nezapůsobilo tak jako na mnohé ostatní. PS: Nevím, proč ho to furt táhlo zpět ke Cassidy, Aimee byla lepší, i hezčí! :-) 65% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Filmov o dospievajúcej mládeži je množstvo, ale keď rozmýšľam ktorý sa mi zapísal pozitívne do pamäte, nenapadá ma snáď ani jeden. Proti romantickým filmom nemám vôbec nič, ale priznám sa, že do romantického filmu sa vždy pustím, len keď v ňom hrá aspoň jeden obľúbený herec alebo herečka. V tomto prípade som tak učinil kvôli Shailene Woodley, ktorej zatiaľ filmy vychádzajú na výbornú. Priznám sa, že tento snímok ma úplne nedostal, ale prisudzujem to tomu, že som pred ním videl romantický film The Fault in Our Stars, v ktorom tiež hrala Shai a ten nasadil teda slušnú latku. Sklamal ma ale len príbeh, čo sa týka hereckých výkonov, tak bolo všetko v poriadku, okrem Shai by som pochválil hlavne Kylea Chandlera. ()

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Channing Tatum konečně režíruje

Channing Tatum konečně režíruje

23.11.2014

Ze striptéra hercem, z herce režisérem? Channing Tatum (Útok na Bílý dům) už několikrát dokázal, že si dokáže plnit velké sny. A již brzy si odškrtne další, jelikož hodlá společně se svým kamarádem… (více)

Reklama

Reklama