Reklama

Reklama

Steve Butler (Mat Damon) byl společně se svou kolegyní z obchodního oddělení Sue Thomasonovou vyslán na venkov do McKinley. Město trpí vleklou ekonomickou represí a pro dva zkušené obchodníky se jeho obyvatelé zdají být snadnou kořistí – hodlají jim nabídnout peníze za odkup těžebních práv na jejich farmářských pozemcích, což díky daným podmínkám většina jistě přijme jako řešení nelehké finanční situace. Vypadalo to, že vše bude za pár dní hotové. Situace se ale komplikuje – za prvé, komunita vše zvažuje společně pod vedením váženého učitele Franka Yatese, za druhé se Steve zakouká do Alice. Když se na scéně objeví noblesní ekologický aktivista Dustin Noble, dosáhnou osobní i profesní dilemata maxima. (HBO Europe)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (111)

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh o morálke, ktorý spája politiku, rodinné hodnoty a chamtivosť. Režisér Gus Van Sant nachádza ľudskú stránku komplikovaného problému. Žiadne polemiky. Len tvár novej Ameriky v kríze. Film je pomerne predvídateľný, ale s takou silnou réžiou a skvelým hereckým obsadením sa stále oplatí vidieť. 6,5/10 ()

JimWayne 

všechny recenze uživatele

Neotrepaný námet, kvalitne natočený s príjemnými hercami, dobrou hudbou, pekným americkým vidiekom avšak len s priemerným scenárom. Celé to plynie k záveru kde viete ako to skončí, no v skutočnosti tieto korporácie vyhrávajú nad obyčajnými ľuďmi a nie ľudia nad nimi. Priemerný film z ktorého by dokázal vyťažiť šikovnejší scenárista určite viac napr. Aaron Sorkin. 70% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Problém je, že pokud znáte názory Matta Damona, tak není potřeba ani žádné myšlenkové námahy k odhadnutí konce, byť nezastírám, že aktivista mě překvapil. Téma filmu se mě moc nedotýká, ale myšlenky se dají převést i na jiný případy, které jsou bližší i naším poměrům, takže fajn. Celou dobu však film postrádal sůl, která by dodávála chuť, přišlo mě to jako když se lenochod zavěsí na strom a co se stane, to se stane. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nečekaně příjemné filmové překvapení - film jsem zhlédl v Biu Oko na projekci naslepo, aniž bych předem věděl, na co jdu. Za sebe nemám problém přiznat, že o těžbě břidlicového plynu nevím ani ň, netroufám si proto jakkoli hodnotit ekologickou kritiku frakování, s níž tento film přichází - ZEMĚ NADĚJE je pro mě v první řadě dramatem o moci peněz v současném světě a morální síle jednotlivce tomuto tlaku čelit. Po této stránce mě potěšilo, že film optimisticky končí (SPOILER ALERT!) Stevovým prozřením, kdy dobrovolně upřednostní "morální" hodnoty, jako je vztah k rodné zemi a odpovědnost vůči příštím generacím, před lukrativní jízdou v dobře našlápnuté kariéře cynického chlapíka, který měl až doteď "odpověď na všechno". Relativně nízké hodnocení tohoto snímku si dávám do souvislosti právě s tímto momentem, který podle mě většina diváků hodnotí jako nevěrohodný. Dnešní lidé jsou zkrátka po mém soudu až příliš cyničtí na to, aby mohli věřit příběhům, v nichž se hlavnímu hrdinovi, který až dosud kopal za špatnou stranu, otevřou oči, radikálně přehodnotí svůj život a stane se z něj "nový člověk". Snad jsem v tomto ohledu naivní, ale věřím tomu, že pokud se toto v reálném světě nestává, pak tím spíš jsou potřeba podobné filmy, které přikrášlí realitu, a člověk se díky nim na dvě hodinky ocitne v lepším světě. (Ze stejného soudku jsou třeba filmy Životy těch druhých nebo Odnikud nikam). Za mě osobně silné 4 hvězdy a velmi příjemný filmový zážitek. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant se v mých očích stal výborným režisérem, když jsem shlédl snímek "Dobrý Will Hunting", když však znovu projedu jeho filmografii a vzpomenu na všechny filmy, které jsem od něj viděl, říkám si, že se jednalo buď o chvilkový záchvěv geniality, nebo je výsledná podoba snímků zapříčiněna talentem scénáristů a současně i hlavních hereckých hvězd. "Promised land" je totiž dalším z řady snímků, který se snaží tvářit důležitě, ale rozehrává ve své podstatě standardní, mnohokrát viděný koncept o napraveném cynikovi, který si uvědomí důležité životní hodnoty, ve chvíli, kdy je skoro pozdě. V tomto případě je oním cynikem Matt Damon, jako prodejce zemního plynu, který narazí, až ve chvíli, kdy chce uskutečnit další z velkých kšeftů v malém zapadlém městečku. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Původně měl být film režijním debutem Matta Damona, ale vzhledem ke krátké době na přípravu a k některým tvůrčím konfliktům zůstal u projektu pouze jako herec. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama