Reklama

Reklama

Steve Butler (Mat Damon) byl společně se svou kolegyní z obchodního oddělení Sue Thomasonovou vyslán na venkov do McKinley. Město trpí vleklou ekonomickou represí a pro dva zkušené obchodníky se jeho obyvatelé zdají být snadnou kořistí – hodlají jim nabídnout peníze za odkup těžebních práv na jejich farmářských pozemcích, což díky daným podmínkám většina jistě přijme jako řešení nelehké finanční situace. Vypadalo to, že vše bude za pár dní hotové. Situace se ale komplikuje – za prvé, komunita vše zvažuje společně pod vedením váženého učitele Franka Yatese, za druhé se Steve zakouká do Alice. Když se na scéně objeví noblesní ekologický aktivista Dustin Noble, dosáhnou osobní i profesní dilemata maxima. (HBO Europe)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (111)

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh o morálke, ktorý spája politiku, rodinné hodnoty a chamtivosť. Režisér Gus Van Sant nachádza ľudskú stránku komplikovaného problému. Žiadne polemiky. Len tvár novej Ameriky v kríze. Film je pomerne predvídateľný, ale s takou silnou réžiou a skvelým hereckým obsadením sa stále oplatí vidieť. 6,5/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Good feeling" filmeček, co si nehraje na nic víc, než co ve skutečnosti je- sociální drámo, kterak velké nadnárodní společnosti ničí plnohodnotné životy nás všech, prostých občánků malých měst, kde lišky dávaj dobrou noc a štamgasti v nálevnách do držky obchodním zástupcům právě těchto korporací. Naštěstí to ve výsledku vypadá lépe než to zní, páč když odignoruju Mattův závěrečný proslov (protože tam ta agitka je už cítit fest), tak jak Van Sant, tak Damon pracují s tímhle do klišé rádo sklouzávajícím tématem šikovně a nepodbízivě. Já sám jsem to bral spíš jako film o lidech z maloměsta, nic, co by mě mělo zákonitě přinutit zamyslet se nad současným stavem světa. To fakt ne. Ale koukalo se na to dobře, navíc Rosemarie DeWitt je sympaťačka k pohledání. A když vám k tomu hraje příjemná hudba Dannyho Elfmana, není co řešit. Nejen z hororů živ je člověk :-) ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Konverzační precizně vystavěné drama, s precizně vystavěnými dialogy. Inteligentní. Podnětné. ~ Do venkovského maloměsta přijedou v době ekonomické krize prodejci zemního plynu Steve a Sue a začíná sofistikovaná, leč záměrně odlehčeně podaná, hra o velké peníze, pravdu, tradice, odpovědnost i přírodu při snaze těchto manažerů přesvědčit místní, aby jim odprodali práva k užívání jejich pozemků pro vybudování vrtů na zemní plyn. Skvěle napsané postavy i herecké výkony (miluju Hala Holbrooka!, Matt Damon hraje též velmi dobře). Oceňuji, že tento aktuální společenský problém není vyložen černobíle, ale poměrně komplexně. ~ Promised Land je snímek o relativitě pravdy, o síle a moci peněz, o manipulaci… O praktikách velkých korporací. O industrializaci, o rozpínavosti kapitalismu… ~ ~ Peníze mohou vést velmi často ke špatným rozhodnutím. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Země naděje je přesně tím typem filmu, u kterého věřím, že si aktivisty zneužívané děcko Greta Thunberg pohrává se svou přírodně zarostlou ekopipinkou, a myslí při tom na své zřejmě podobně smýšlející kámoše Matta Damona a Johna Krasinskiho, kteří využili svého postavení a možností využití, respektive zneužití, filmového průmyslu, ke svému postoji vůči přírodě a nekompromisnímu pošpinění korporací celého světa. Co k tomu prostě dodat? Od prvních minut se jedná o ekologistickou agitku, kde je už dopředu zcela jasné, jak se jak zápletka, tak hlavní hrdina budou vyvíjet, ovšem ono je to navíc zpracováno tak strašně nezáživně a nezajímavě, že to snad nemůže bavit právě ani ty „zelený“. Ono tu tedy ke konci dojde k jednomu nečekanému zvratu, který vážně překvapil, ale hned v následující scéně je to navráceno zpět do zajetých, tuctových kolejí, aby to samozřejmě vyústilo v megakýčovitý happyend, který byl fakt za trest. Když bych jinak ale pominul tedy tu zoufale nefunkční a otřepanou zápletku, máme tu ještě postavy, které nelze též ovšem považovat ani trochu za zajímavé, hodně se tu pak hraje i na emoce a různé vztahové propletence, jenže i v tomto ohledu to velmi nepřesvědčivě klopýtá, o nějaké atmosféře, či osobitém tvůrčím zpracování se tu také nedá ani diskutovat, čímž Země naděje zkrátka spadá mezi ty vážně nefunkční a mdlé podívané, které si dle mého mínění nemůže užít fakt nikdo, a konkrétně zde se prostě ve všech ohledech jedná o nehorázně tuctový snímek, kterých jsou stovky, či spíše tisíce a nic na tom nezmění ani jeho naivní ekologická propagace. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Ano na první pohled to muže působit jen jako takový správný film o tom jak velké energetické firmy ubližují zemi a každý to přejde,ale myslím si ,že je dobře že se něco takového točí,protože nemam opravdu dvakrát valné mínění o tom co tyhle firmy dělají a jak jako je v tom snímku znázorňováno co všeho jsou schopní za lži ,aby přesvědčili o svém správném jednání a úmyslech a ,že se neštítí pro své nadité kapsy ničeho.Matt Damon hraje více méně skoro pořád podobně,takže kdo ho má rád tak bude spokojen.A bude tu jedno dějové překvapení,které jsme já osobně nečekal-co se týče ekologa.Za mě 75% a čtyři hvězdy. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Původně měl být film režijním debutem Matta Damona, ale vzhledem ke krátké době na přípravu a k některým tvůrčím konfliktům zůstal u projektu pouze jako herec. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama