Reklama

Reklama

Poslední základna

(seriál)
USA, (2012–2013), 9 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Andre Braugher, Scott Speedman, Daisy Betts, Camille De Pazzis, Dichen Lachman, Daniel Lissing, Sahr Ngaujah, Autumn Reeser, Jessy Schram, Robert Patrick (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Posádka americké atomové ponorky se nechce nechat zatáhnout do neoprávněné atomové války s Pákistánem. Kapitán Marcus Chaplin (Andre Braugher) požádá o potvrzení rozkazu, obratem je však zdánlivě bezdůvodně zbaven velení. Jeho zástupce, XO Sam Kendal (Scott Speedman), se znenadání ocitá v situaci, kdy musí učinit stejně složité rozhodnutí, jako jeho kolega. Když odmítne střely odpálit, aniž by dostal oficiální potvrzení rozkazu, stává se USS Colorado cílem nečekaného torpédového útoku a je zasažena. Posádka ponorky je tak uvězněna na dně oceánu a navíc jsou nyní považováni za nepřátele vlastní země a veřejně označeni za zrádce. Protože se nemají na koho obrátit, Chaplin a Kendal se rozhodnou s ponorkou utéct a brzy se objevují u pobřeží exotického ostrova. Aby zabránili jakémukoliv útoku na svou posádku, kapitán Chaplin oficiálně vyhlásí ostrov jejich novou základnou. Členové posádky a jejich přátelé v USA tak nyní musí udělat vše pro to, aby své milované dostali v pořádku domů... (AXN)

(více)

Recenze (113)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Devátý díl a už se musím pustit do hodnocení. Hodně příjemný seriál. Hlavně tím, že je každý díl něčím trochu jiným. Jinde by stačil tenhle námět bez dalších vychytávek na XX serií seriálu. Tady je to od pátého dílu vždy nějaké malé překvapení a otázky pokládané od začátku jsou divákovi za pár dílů zodpovídány. Moc se těším, co přijde dál a jestli to bude ještě gradovat, tak snad i zvednu hodnocení. Po konci hvězdičku ještě přidám, i když v posledním díle bylo tolik pitomostí. Takhle by totiž měla vypadat každá mini serie. Každý díl byl něčím nový a nedočkal jsem se žádných nudných pasáží. Konec navíc slušně podtrhl celý děj, když byl docela nepředvídatelný a plný silných scén. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Slušný patriotický štart, uvidíme ako sa to bude vyvíjať... Pilot bol chytľavý, soundtrack geniálny a tak už len počkať, či si tvorcovia na scenári nevylámu zuby ! PILOT 4****, 78,911% 2.DIEL - 4**** , 3. DIEL 4****. Úroveň si seriál zatiaľ drží, let tak ďalej !!! 4. DIEL - 4****, 5.DIEL - 5*****, zatiaľ nalepší diel. K_O_N_I_E_C !!! Celkom slušný seriál, ale mohol byť menej rozťahaný, kľudne o polovicu, alebo príjemná miniséria čítajúca 3 diely. Všetká tá zápletka by prišla inteligentnejšia, akčnejšia a ako som vravel, výsledok by bol príjemnejší a menej úťahaný. Speedman bol vo svojej úlohe v pohode, kpt. Marcus Chaplin (Andre Braugher) zasa moc prehrával. Rýchly koniec je dôkazom toho, že scenáristom to nejak na konci nešlo, a tak to rýchlo spackali. 4**** 72,011% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po 7. diely. Je to dalsi natahovaci Lost like serial s velkou zahadou v pozadi. Tentokrat sa jedna o politicke cachry machry na najvyssich miestach. Davkovanie informacii je tradicne striedme a dej je zbytocne natahovany vytvaranim romantickych dvojic. Co ma dost znechutilo. Na drzhej strane ma zaujalo, ze cast deja sa odohrava na ponorke. Ponorkovych filmov a serialov nikdy nie je dost. Herecke obsadenie je slusne. Vedie jednoznacne Andre Braugher v ulohe charizmatickeho kapitana. Takisto Autumn Reeser je v ulohe nekompromisnej zenskej, ktora vzdy ziska co chce. A poslednou vyraznou postavou je slizky zaporak v podani Jay Karnesa. Medzi slabiny patri nevyrazny Scott Speedman. Bohuzial romantickych scen stale viac pribuda a hlavna zahada mi nepripada natolko nosna, aby sa okolo nej dal vystavat dostatocne putavy serial, takze s nim koncim. Kedze sa ho TV rozhodla zrusit, tak asi nie som jediny, koho to prilis nenadchol. 6/10. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se tento konspirační seriál nepodařilo natáhnout alespoň do 3 sérii. Od začátku se mi námět a celý příběh zalíbil a byl jsem zvědavý, jak nakonec posádka USS Colorado a politici v D.C. dopadnou. Samozřejmě i některé osudy ostrovanů mohly být více rozvedeny a poté řádně ukončeny. Herecké obsazení nemělo chybu. I samotné role byly zahrány se vší vážnosti a uvěřitelnosti. Škoda docela málo akce s ponorkou samotnou a samozřejmě i její posádkou na ostrově a v neposlední řadě samotných SEALu nebo Serratových kumpánu. Myslím si, že k točení by ještě bylo co a docela mě zklamalo ukončení seriálu. Hodnotím ale kladně protože mě táhnul a tešil jsem se na nové díly. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Slibně rozjíždějící seriál skloubený s politikou, intriky a akční ponorkou na jednom ostrově. Sice to na obrazovkách vydrželo pouze jednu sezónu, ale myslím, že vzhledem k tématu to bylo tak akorát (další sezóny bych se ale nebránil), Akčních dílů bylo pár, řeší se spíše otázky ohledně rozkazů, vlastenectví a pikle na ostrově. Počáteční a koncové díly dobré, ten střed mírně utahaný. Camille De Pazzis po deseti letech zase dostupná v TV :-) (hodnocení za 1. sérii - konec) ()

Galerie (224)

Reklama

Reklama