Reklama

Reklama

Poslední základna

(seriál)
USA, (2012–2013), 9 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Andre Braugher, Scott Speedman, Daisy Betts, Camille De Pazzis, Dichen Lachman, Daniel Lissing, Sahr Ngaujah, Autumn Reeser, Jessy Schram, Robert Patrick (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Posádka americké atomové ponorky se nechce nechat zatáhnout do neoprávněné atomové války s Pákistánem. Kapitán Marcus Chaplin (Andre Braugher) požádá o potvrzení rozkazu, obratem je však zdánlivě bezdůvodně zbaven velení. Jeho zástupce, XO Sam Kendal (Scott Speedman), se znenadání ocitá v situaci, kdy musí učinit stejně složité rozhodnutí, jako jeho kolega. Když odmítne střely odpálit, aniž by dostal oficiální potvrzení rozkazu, stává se USS Colorado cílem nečekaného torpédového útoku a je zasažena. Posádka ponorky je tak uvězněna na dně oceánu a navíc jsou nyní považováni za nepřátele vlastní země a veřejně označeni za zrádce. Protože se nemají na koho obrátit, Chaplin a Kendal se rozhodnou s ponorkou utéct a brzy se objevují u pobřeží exotického ostrova. Aby zabránili jakémukoliv útoku na svou posádku, kapitán Chaplin oficiálně vyhlásí ostrov jejich novou základnou. Členové posádky a jejich přátelé v USA tak nyní musí udělat vše pro to, aby své milované dostali v pořádku domů... (AXN)

(více)

Recenze (113)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Shawn Ryan se tradičně vytasil s námětem, který je nosný jako máloco jiného. Jenže namísto některé z kabelovek, které se nebojí kopnout do vosího hnízda, se toho ujmula na jistotu hrající komerční ABC. A vše "třaskavé a nosné" z tématu se tak naprosto zazdívá na vedlejší kolej. Když se k tomu přičte i otřesně neherecké obsazení a recyklace kulis po Lostech, tak vlastně již vůbec nepřekvapí, že tohle je béčko se vším všudy. A navzdory všemu výše zmíněnému vlastně až překvapivě dobré béčko. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Slušný námět (s patosem je třeba počítat), jenže seriál neudrží tempo. Plus neskutečně odporné herečky v hlavních rolích (královna beďarů, avatar v normální barvě, švidra a domorodá hydra) a poslední díl vyflusne děj který by stačil na šest. Kdyby s tím autoři začali pracovat v polovině, joj to by byla jiná. Musím hodnotit podprůměrně. ()

Reklama

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Na začátku dobrej nápad, který se postupem času začal topit ve stupidním seriálovém scénáři plném patosu a dojemných vztahů jak z telenovel, a fušeřina se střídala s docela dobrými místy. Škoda toho "rychlého zaříznutí".... protože i když se nejednalo o nic světaborného, docela mi seriál přirostl k srdci ..... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestože nosná premisa na přesvědčeném americkém vlastenectví a armádní loajalitě víceméně celá stojí a leží, zaslepenou patetičnost drží úspěšně na uzdě – jelikož je vrchní velení USA válkychtivé a zkorumpované a vzbouřivší se kapitán jaderné ponorky balancuje na hraně autoritářského despoty, namísto očekávaného otcovského ochranáře. Brzké utnutí seriálu paradoxně spíše pomohlo, nemohl tak v klubajících se vztahových propletencích spadnout do přešlapující telenovelové limonády, přitom hlavní zápletku dovyprávěl. ()

Paviozo 

všechny recenze uživatele

Super seriál, jemuž plné bodové hodnocení kazí jenom místy dost nesmyslná zápletka. Preventivní nukleární útok bych ještě zkousnul, ale že se na ostrově pod námořní blokádou US Navy postupně zvládnou vylodit ruské komando a pak i pakistánské námořnictvo, už je to trošku přehnané. Jinak díly mají štávu skoro všechny, Daisy Betts jako admirálova dcera je nejen sakra pěkná, ale vypadá to že umí i hrát. Příjemné překvapení. ()

Galerie (224)

Reklama

Reklama