Reklama

Reklama

Poslední základna

(seriál)
USA, (2012–2013), 9 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Andre Braugher, Scott Speedman, Daisy Betts, Camille De Pazzis, Dichen Lachman, Daniel Lissing, Sahr Ngaujah, Autumn Reeser, Jessy Schram, Robert Patrick (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Posádka americké atomové ponorky se nechce nechat zatáhnout do neoprávněné atomové války s Pákistánem. Kapitán Marcus Chaplin (Andre Braugher) požádá o potvrzení rozkazu, obratem je však zdánlivě bezdůvodně zbaven velení. Jeho zástupce, XO Sam Kendal (Scott Speedman), se znenadání ocitá v situaci, kdy musí učinit stejně složité rozhodnutí, jako jeho kolega. Když odmítne střely odpálit, aniž by dostal oficiální potvrzení rozkazu, stává se USS Colorado cílem nečekaného torpédového útoku a je zasažena. Posádka ponorky je tak uvězněna na dně oceánu a navíc jsou nyní považováni za nepřátele vlastní země a veřejně označeni za zrádce. Protože se nemají na koho obrátit, Chaplin a Kendal se rozhodnou s ponorkou utéct a brzy se objevují u pobřeží exotického ostrova. Aby zabránili jakémukoliv útoku na svou posádku, kapitán Chaplin oficiálně vyhlásí ostrov jejich novou základnou. Členové posádky a jejich přátelé v USA tak nyní musí udělat vše pro to, aby své milované dostali v pořádku domů... (AXN)

(více)

Recenze (113)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Na Last Resort jsem se těšila, ale nečekala jsem, že mě hned pilotní díl tak nadchne. Jistě, toho patosu tu možná mohlo být trochu méně, ale v rámci svého žánru a tématu to rozhodně neruší. Zatím slibně rozjetá podívaná, ve které není o napětí a sympatické postavy nouze. Pilot - 90 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Shawn Ryan se tradičně vytasil s námětem, který je nosný jako máloco jiného. Jenže namísto některé z kabelovek, které se nebojí kopnout do vosího hnízda, se toho ujmula na jistotu hrající komerční ABC. A vše "třaskavé a nosné" z tématu se tak naprosto zazdívá na vedlejší kolej. Když se k tomu přičte i otřesně neherecké obsazení a recyklace kulis po Lostech, tak vlastně již vůbec nepřekvapí, že tohle je béčko se vším všudy. A navzdory všemu výše zmíněnému vlastně až překvapivě dobré béčko. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BOJOVALI JSME, ABYCHOM SE DOSTALI DOMŮ“...... /// Co by se tak mohlo stát, kdyby armáda (ta americká, ty zůstaň v klidu bratře plukovníku…) válčila sama se sebou. Na vostro a jadernejma…. tohle by mohlo zaujmout i nemilitantně založený jedince! O cti (nejen vojenský), přátelství, důvěře, odvaze a vo tom, co stojí za to bránit. A taky spousta důkazů, že každá akce vyvolává reakci. Škoda, že to vobčas lehce zahapruje (ale co, je to jen seriál…), a že totálně nezvládli závěr (myslím v rámci zajímavosti…). Zábavný béčko, který u mě v klidu poráží takovej Strike Back. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám seriál, kterej má na konci konec. 2.) Stejská se mně po ostrově. 3.) Přemejšlím, jestli mně bude 17 jadernejch zbraní a mikrofon stačit k založení vlastního státu. 4.) Thx za titule ,,xtomas252“, ,,johnny.ka“ a ,,Mischa“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Po úvodních dvou epizodách musím říct .. wow. Tak trochu mi to připomnělo Ztraceny. Akorát, že nejsou ztracení. Naopak, všichni vědí, kde jsou. A všichni je chtějí mrtvé. Sounds cool to me :) pořád je tu ostrov, žádná cesta ven, charaktery velmi blízké Jackovi, Kate i Sawyerovi a... "záhadno" vystřídala konspirace. K tomu slušná dávka akce, obrovský potenciál možností, skvělé obsazení.. sakra, já si asi našel nového favorita letošní sezóny. Tak uvidíme s čím se ještě Last Resort vytasí, pro začátek se představil více než dobře. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Měla to být jen testovací projekce, tohle si ale vždy po týdnu rád pravidelně naladím. Zpětně se jen divím, že takhle dobrý pilot neudělá renomovaný režisér celovečeráků s každým seriálem... Tento rok holt Favreau ostrouhal a Campbell scóruje - tak aspoň v televizi porazil ten Green Lantern Iron Mana :-P! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ponorkové filmy mám rád a tento seriál tiež nieje najhorší. Príbeh je celkom dobrý a každý diel dokáže niečim zaujať. Hlavne posledné časti majú celkom šmrc a dokážu prekvapiť. Herecký je to obsadené viac ako slušne a postavy tiež nie sú zle napísané. Jediné mínus je trochu naťahované tempo a skoro žiadna akcia, ale inak príbeh dokáže zaujať až do posledného dielu, ktorý je dosť dobrý. 80% - 4* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Atmosféra 8/10 Akce 7/10/// PLUS: výborně zpracovaný dramatický úvod a okamžité vtažení do děje, známé tváře (Scott Speedman, Andre Braugher, Robert Patrick a Dichen Lachman) k nim velmi sympatické obsazení (Daisy Betts, Daniel Lissing a další), zajímavý scénář a několik dramatických momentů, má to uzavřený děj MÍNUS: postupné klesání napětí a skutečnost že se tu vyskytuje několik dějových línií, které zbytečně ředí děj, později jsem měl problém pochopit motivaci postav a nevěděl jsem kdo jedná správně a kdo špatně, každý kope sám za sebe, rovněž jsem se ztrácel v poitických debatách a vůbec ve scénách které měli politické pozadí, kdo je tady vlastně ten špatnej?/// Shrnutí: Poslední základna je hodně dobrý seriál. Dalo se z něho vyždímat ještě víc...akce. Je to někdy víc politický thriller a lidské drama než válečně akční seriál jak se ze začátku tváří. Nemít to uspěchaný závěr, kdy ještě v předposlední části máte pocit, že musí být dalších pět, tak by to bylo ještě lepší. Alespoň, že je tam ten konec. A jak jsem již zmínil herci to táhnou hodně nahoru, každý si tu najde nějakého oblíbence nebo zajímavou postavu./// Celkem 75%/// ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Úvod slušný, jen mám strach, aby se děj neutopil v mysteriózních kravinách jako Lost nebo Terra Nova. Snad se pletu. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Někdy mám pocit, že v USA zrealizujou úplně každej námět scénáře, se kterým kdejakej jouda vejde do produkce. A pak že je krize. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po 7. diely. Je to dalsi natahovaci Lost like serial s velkou zahadou v pozadi. Tentokrat sa jedna o politicke cachry machry na najvyssich miestach. Davkovanie informacii je tradicne striedme a dej je zbytocne natahovany vytvaranim romantickych dvojic. Co ma dost znechutilo. Na drzhej strane ma zaujalo, ze cast deja sa odohrava na ponorke. Ponorkovych filmov a serialov nikdy nie je dost. Herecke obsadenie je slusne. Vedie jednoznacne Andre Braugher v ulohe charizmatickeho kapitana. Takisto Autumn Reeser je v ulohe nekompromisnej zenskej, ktora vzdy ziska co chce. A poslednou vyraznou postavou je slizky zaporak v podani Jay Karnesa. Medzi slabiny patri nevyrazny Scott Speedman. Bohuzial romantickych scen stale viac pribuda a hlavna zahada mi nepripada natolko nosna, aby sa okolo nej dal vystavat dostatocne putavy serial, takze s nim koncim. Kedze sa ho TV rozhodla zrusit, tak asi nie som jediny, koho to prilis nenadchol. 6/10. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Tunajsie popisky su trochu nepresne. Ostrov nie je opusteny. A s tym prikazom a mocnymi v DC to nie je take jednozacne. Kazdopadne vo Washingtone bude nieco zhnileho, jeden vojak nieco posral... a posadka (vo vedeni sami spravnaci) s po periskop vyzbrojenou ponorkou ostava na ostrove bez doveryhodnych informacii a sama proti vsetkym, v nudzi i vlastnej krajine. Pilot slusny, dobra herecka zostava, ziadne lacne triky, napatie budovane postupne. // Zatial som zaseknutá niekde okolo e4, ale hádam ľady pohnem. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Je mi záhadou vysoké hodnotenie u niektorých seriálov, pretože filmy s podobnou témou a kvalitou tu mávajú o 20-30% menej, no asi sú ľudia k seriálom zhovievavejší. Samotný námet nie je zlý a ak by sa scenár sústredil na dôležité veci, mohol z toho byť naozaj kvalitný a napínavý seriál, no výsledok je veľmi rozpačitý. Predovšetkým sa mali tvorcovia venovať konfliktu medzi jadrovou ponorkou a Washingtonom, ktorého príkaz neuposlúchla, no to sa rieši len v niektorých častiach. Pritom táto psychologická vojna o moc a pravdu by v pohode utiahla 13 častí. No namiesto toho väčšinu času sledujeme všelijaké romantické linky (bez toho by ale žiadny seriál neodsúhlasili, to bohužiaľ v seriáli musí byť) a rôzne problémy posádky na ostrove, hlavne s miestnym frajerom, ktorý sa pokladá za riaditeľa ostrova. Táto postava je asi tá najväčšia slabina seriálu, kľudne si odchytáva cvičených námorníkov, občas niektorého zabije a snaží sa im škodiť najrôznejšími spôsobmi, no aj napriek tomu s ním vlastne posádka a velenie ponorky vychádza dobre, v jednej časti si dokonca spolu zahrajú frašku na proces, miesto toho, aby sa ho už v prvej časti zbavili, ale kto by sa potom staral o vzrušo... Svoju "vynaliezavosť" dokázali scenáristi aj tým, že keď už bola fakt nuda, tak zčista jasna vyrobili napätie v podobe útokov zástupcov Ruska, Pakistanu, či Číny. Možno keby mal seriál 100 častí, tak by sa tam vystriedali všetky štáty, ktoré Američanom niečo hovoria. Hlavne ten pakistanský útok na loď s príbuznými bol úplne odveci a nasilu došrubovaný, rovnako ako následný únos manželky. Medzi ďalšie podivnosti tohto seriálu patrí to, ako sa niektoré postavy na niekoľko častí vyparia, aby potom boli stredobodom pozornosti. Taký Robert Patrick sa na týždeň stratil v miestnom lesíku, veď prečo nie, aj keď záver časti bol taký, že som myslel, že v tej nasledujúcej môžem čakať šťavnatú odvetu, za to, čo mu spravil ten miestny frajer, no keď sa po niekoľkých častiach ukázal na scéne, tak sa dal s ním ešte do spolku... Nad tým zmýšľaním a konaním postáv občas zostával rozum stáť, vyzeralo to, ako keby písalo scenár 20 ľudí naraz a navzájom o sebe nevedeli, alebo mali pri písaní nejaký fajný matroš. Proste to dopadlo asi najhoršie, ako sa daný námet spracovať dal, aj keď pár svetlých a zaujímavých zábleskov to malo. Veľká škoda nevyužitej šance. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Neskutečně atraktivní namět byl totálně zabit neschopností scénáristů vtáhnout diváka do děje. Nezajímavé postavy, nevýrazné zápletky epizod, celých 12 dílů se děj děsivě táhne aby v závěru nabral grády a nakonec všechno strašně rychle ukončil. Z Last Resort je vidět polovičatost všeho, scénáristé dle mého názoru nevěděli, zda nějaká série ještě bude a alespoň přichystali jakýs takýs uspokojivý konec. Je mi trošku záhadou, jaktože je Last Resort v červených číslech. Postrádá to prakticky všechno, co by měl kvalitní seriál obsahovat - atraktivní dějovou linku, zajímavé postavy a hlavně zábavné zápletky. To všechno chybí a ani ta hudba nestojí za řeč. Herci se snažili, leč s tak chabým vedením se moc předvést nestihli. Hodnocení seriálu: 2/5 ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Téma mě nijak neláká, ale konečně je tu zas novej seriál, na kterej se dá koukat!! Uvidíme, jak se to vyvine dál, zatim nevim, jestli jsou mi hrdinové sympatický, ale doufám, že to tvůrci nezkazí jako Lost. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Last Resort je snad po všech stránkách tak rozporuplný, že málem ani nevím jak hodnotit. Na jednu stranu přišel pilot se zajímavým tématem a atraktivním prostředím. Na druhou stranu ale hned ze začátku skřípou i na televizní poměry otřesné herecké výkony. O to hůř když je na stranu třetí polovina dílů příběhově naprosto zbytečná a jen otrocky oddaluje jakékoli rozuzlení, které se mezi tím promění z lákavé zápletky v šílenou imperialistickou konspiraci. Jenže hle, seriál nebyl obnoven na další řadu a tak se na čtvrtou stranu v posledním díle náhle všechny příběhové linky uzavřou. Přechod z utahaného vyprávění plného všech představitelných klišé je sice nepřirozeně rychlý, ale přesto mi zůstala vyset čelist, něco takového se totiž v televizi stává jednou za uherský rok. Od začátku bylo jasné, že by téma více sedlo méně komerční stanici, než je ABC, nebál bych se tvrdit, že ideální by pro něj byla řemeslně lépe odvedená minisérie, ale i takto dopadl Last Resort nad očekávání dobře a já mu proto rád trochu přidám. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Fanda military a hlavně ponorek by tohle zkusit měl, sem tam se objeví dobrý moment, linie s vládní konspirací je zajímavá a duo Patrick/Braugher hraje jak z partesu, převážně jde ale o sentimentální sračku typickou pro produkci amerického ne-kabelového mainstreamu. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Po 4 prvních dílech spokojenost!! Některý postavy by charisma mohly prodávat !!! Daniel Lissing velký seriálový překvapení!! Po dlouhý době seriál, při kterým držim hubu!! ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je opravdu těžké najít nový seriál, který má opravdu konec. Každým začátkem seriálové sezóny máme dalších X nových seriálů, většina z nich však "končí" neukončeně, protože nejsou finance, potažmo sledovanost. Last Resort je ale naplánovaný na 13. dílů a s opravdovým koncem - za to dávám velké plus. Celkově jsem si za těch 13 dílů seriál oblíbil, má řadu fajn postav, není to náročná podívaná, ba naopak, a celkově je to hodně dobrá odreágovačka. Díly jsou +- všechny stejné, ale lehce stoupavá tendce tam rozhodně je. Není to bůhví jaká špička, ale slabší 4 hvězdy si ode mě odnáší. ()

Lopic 

všechny recenze uživatele

I kdyz sem byl po precteni premisi skeptickej, musim uznat ze mimo Homeland je todle nejlepsi pilot co se objevil za posledni dva tri roky. Sem zvedavej jestli jim to vydrzi, hlavne aby to nezarizla sledovanost jako uz spoustu nadejnejch bijaku. ()

Reklama

Reklama