Reklama

Reklama

Poslední základna

(seriál)
USA, (2012–2013), 9 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Andre Braugher, Scott Speedman, Daisy Betts, Camille De Pazzis, Dichen Lachman, Daniel Lissing, Sahr Ngaujah, Autumn Reeser, Jessy Schram, Robert Patrick (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Posádka americké atomové ponorky se nechce nechat zatáhnout do neoprávněné atomové války s Pákistánem. Kapitán Marcus Chaplin (Andre Braugher) požádá o potvrzení rozkazu, obratem je však zdánlivě bezdůvodně zbaven velení. Jeho zástupce, XO Sam Kendal (Scott Speedman), se znenadání ocitá v situaci, kdy musí učinit stejně složité rozhodnutí, jako jeho kolega. Když odmítne střely odpálit, aniž by dostal oficiální potvrzení rozkazu, stává se USS Colorado cílem nečekaného torpédového útoku a je zasažena. Posádka ponorky je tak uvězněna na dně oceánu a navíc jsou nyní považováni za nepřátele vlastní země a veřejně označeni za zrádce. Protože se nemají na koho obrátit, Chaplin a Kendal se rozhodnou s ponorkou utéct a brzy se objevují u pobřeží exotického ostrova. Aby zabránili jakémukoliv útoku na svou posádku, kapitán Chaplin oficiálně vyhlásí ostrov jejich novou základnou. Členové posádky a jejich přátelé v USA tak nyní musí udělat vše pro to, aby své milované dostali v pořádku domů... (AXN)

(více)

Recenze (113)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Shawn Ryan se tradičně vytasil s námětem, který je nosný jako máloco jiného. Jenže namísto některé z kabelovek, které se nebojí kopnout do vosího hnízda, se toho ujmula na jistotu hrající komerční ABC. A vše "třaskavé a nosné" z tématu se tak naprosto zazdívá na vedlejší kolej. Když se k tomu přičte i otřesně neherecké obsazení a recyklace kulis po Lostech, tak vlastně již vůbec nepřekvapí, že tohle je béčko se vším všudy. A navzdory všemu výše zmíněnému vlastně až překvapivě dobré béčko. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený seriál, kde se zprvu válečný seriál změní na politicko-válečný seriál, kde o patos a americký patriotismus není nouze (to je mínus). Plusy ale převažují, ukončený seriál, to je v dnešní době celkem luxus přetočit konec řady, aby to bylo ukončené. To, že každý jel na konci sám za sebe nebo pro někoho jiného než slíbil, jen svědčí o tom, že každý má svoji hlavu a přijde mi to reálné. Finále, kdy vzpoura střídá vzpouru, to trošku přepískli, ale i přesto se seriál celkem povedl. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Na Last Resort jsem se těšila, ale nečekala jsem, že mě hned pilotní díl tak nadchne. Jistě, toho patosu tu možná mohlo být trochu méně, ale v rámci svého žánru a tématu to rozhodně neruší. Zatím slibně rozjetá podívaná, ve které není o napětí a sympatické postavy nouze. Pilot - 90 % ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Na začátku dobrej nápad, který se postupem času začal topit ve stupidním seriálovém scénáři plném patosu a dojemných vztahů jak z telenovel, a fušeřina se střídala s docela dobrými místy. Škoda toho "rychlého zaříznutí".... protože i když se nejednalo o nic světaborného, docela mi seriál přirostl k srdci ..... ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Tak nějak obecně si myslím, že Američané mají tendence zabíjet dobré seriály nepřiměřeně vysokým počtem sérií, ve kterých prostě jen ždímou a ždímou až do naprostého omrzení ten jeden původně dobrý nápad. Bohužel, občas se objeví naprosto opačný extrém, kdy by kvalitnímu seriálu slušela další série, ale vedení to z nějakých důvodů zatrhne - to byl třeba případ seriálu Firefly. A také Last Resortu, který měl navíc tu smůlu, že (podle toho, jak mi to dějově přijde) byl ustřihnut už v polovině první série. Přitom rozhodně měl co nabídnout, originální příběh, poměrně tažné vedlejší linky a především postavu charismatického kapitána Marcuse Chaplina. Bohužel ten konec byl tak rychlý, že jsem se nestačil ani pořádně vzpamatovat. I když to je možná dobře, protože závěrečný zvrat byl šitý tak horkou jehlou, že od naprostého rozpadu ho dělil jen kousíček. ()

Galerie (224)

Reklama

Reklama