Reklama

Reklama

Hunger Games: Vražedná pomsta

  • USA The Hunger Games: Catching Fire (více)
Trailer 3
Akční / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2013, 146 min

Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována. Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (47)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Existuje scéna, která se do finálního filmu nedostala, ve které je vidět, jak Plutarch Heavensbee (Philip Seymour Hoffman) vchází do místnosti s „tresty“ pro každé čtvrtohry, pálí původní znění 3. čtvrtoher a vkládá tam svou vlastní zmanipulovanou verzi. Podle boxů s těmito tresty, kterých je v místnosti 80, lze usuzovat, že původní tvůrci myšlenky počítali s minimálně 2 000 Hladovými hrami. (Karlosik_4)
  • Severoamerické tržby byly 424,7 milionu amerických dolarů, celosvětové 865 milionů. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. listopadu 2013 v Londýně. (Varan)
  • Kocour, který patří Prim (Willow Shields), byl v prvním díle tmavý. V tomto pokračování byl použit kocour, který více odpovídá předloze. (Ewe561)
  • Česká a slovenská premiéra filmu (21. listopadu) proběhla shodou okolnosti ve stejný den, kdy slaví narozeniny představitelka Johanny Mason Jena Malone. (vyfuk)
  • Pro soundtrack nazpívala novozélandská zpěvačka Lorde coververzi skladby "Everybody Wants To Rule The World", jejíž originál nazpívali Tears for Fears. Skladba byla později použita také v traileru ke hře "Assassin's Creed Unity". (Kacko15)
  • Reflexní luk, který Katniss (Jennifer Lawrence) při tréninku a v aréně používá, je Hoyt Buffalo. (SeTTi)
  • V knize se po nápoji na večírku v Prezidentském paláci osoba, která se napije, ihned pozvrací, proto je nutné jej vypít na toaletách. Ve filmu ale tento nápoj lze vypít klidně u stolu, takže má mírnější účinky než v knize. (Natally21)
  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém si zahrál Philip Seymour Hoffman (Heavensbee) před svou smrtí následkem předávkování drogami. (willy1)
  • V prvním díle měla Katniss (Jennifer Lawrence) hnědé vlasy, ve druhém je má bez jakéhokoli vysvětlení černé. (LaserJet)
  • Jennifer Lawrence, představitelka Katniss Everdeen, se při natáčení poranila o svůj vlastní luk, vlivem čehož byla na šest dnů částečně hluchá. (skinny)
  • Britský zpěvák Ed Sheeran poslal tvůrcům 3 návrhy písní, které složil přímo pro film, ale všechny byly odmítnuty. (Weasley)
  • Původně byla Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen) postavena před volbu, zda se zúčastní natáčení filmu X-Men: Budoucí minulost (2014) nebo tohoto snímku. Nakonec se však natáčení nepřekrývala, a tak se objevila v obou. (R´Hell)
  • Studio došlo k rozhodnutí, že jednotlivé díly budou - podobně jako u původních názvů série Stmívání (2008, 2009, 2010, 2011, 2012) - pojmenovány ve formátu Hunger Games, dvojtečka a název příslušné knihy, aby nebyli diváci zbytečně mateni. (R´Hell)

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Battlestar Galactica míří na velké plátno

Battlestar Galactica míří na velké plátno

11.06.2016

Sci-fi teď docela frčí, není proto divu, že tak slavná značka jako „BSGčko" nemůže spát navždy. Po klasickém seriálu ze 70. let a rebootu z roku 2004, který se dočkal několika spin-offů, se tak válka… (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama