Reklama

Reklama

Hunger Games: Vražedná pomsta

  • USA The Hunger Games: Catching Fire (více)
Trailer 1
Akční / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2013, 146 min

Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována. Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (1 397)

Douglas 

všechny recenze uživatele

První díl se snažil těkavou estetikou, opulentními přelety kamery, velkolepými davovými scénami a velikášskými gesty dosáhnout dojmu, že v tomhle příběhu jde prostě o něco víc (a nešlo). Ironické je, že druhý díl toho skutečně dosahuje zcela naopak pomocí poctivého promyšleně nenápadného stylu, důrazem na dramatické konfrontace jedince s jedincem a často pomocí výmluvných zámlk namísto velkých slov. Jinými slovy, druhým Hunger Games se podařilo vyvrátit mnohé z toho, co jsem vyčítal prvnímu dílu. Aniž by přestaly být upřímnou a přímočarou zábavou pro mladé publikum uvyklé srozumitelně zprostředkovávaným pravdám v zapamatovatelných sloganech (což mi samozřejmě může vadit, ale je to problém můj, ne filmu), daří se jim na omezeném prostoru rétorických operací diktovaných cílovým divákem vytěžit z de facto politického tématu maximum. Více viz tady. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Hunger games je jednou z mála výnimiek kde je pokračovanie lepšie ako úvodný film. Bez toho aby ste videli úvodný film nemá veľmi zmysel pokračovanie pozerať, pretože všetko na seba nadväzuje a film začína tam, kde úvodný končí. Po odštartovaní hier film šľape ako hodinky, ale ani do tohto momentu vôbec nenudí. Tam, kde som predtým kritizoval zbytočné digitálne príšery si teraz vystačili s hrozivými paviánmi, jedovatou hmlou, prívalovými vlnami či bleskami. Pokračovanie je lepšie vo všetkých smeroch. Poznáme lepšie hlavné mesto, silné i slabé stránky systému, jeho zkazených ale i ľahko manipulovateľných obyvateľov a konečne vidíme i zárodok odporu, ktorým film končí. V závere dostane každý facku v podobe jasného upozornenia - Priprav sa na tretí diel! 80%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bylo to zde již několikrát napsáno, ale vskutku za lepším hodnocením filmu stojí vedle lepších a silnějších scén jeho celkově dospělejší pojetí. Druhý příběh má mnohem větší drajv a ve druhé polovině se stále něco děje. Ke konci film nepochopitelně zvolní a závěrečné vysvětlování mu ani nesluší. Klidně bych druhé Hunger Games ukončil o 5 minut dříve a diváky nechal v napětí. Herci se dají označit za fajn (Lawrence, Harrelson, a hlavně Tucci, Hoffman) a pak jsou zde takoví kteří mě lezou krkem, kdykoliv se objeví nebo nedej bože promluví (Hutcherson, Banks, částečně Hemsworth). Hunger Games pod taktovkou Lawrence přitáhly mou pozornost, přestože je to příběhově průhledné asi jako vyleštěné okno. 65% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak jsou z toho další útrapy tvajlajtovité pubiny, která neví, jakého sokolíka si má vlastně pustit přes pysky, co? No, alespoň nevypadá jako Stewartová, tedy jako špatně zmuchlaná prdel. Děj se nám stále halí do jakéhos-takéhos skajfaj hávu, sice jednoduchého, přesto však přivožralému Kuldíkovi docela postačujícího. Malinko to dospělo, stále v tom je Vůdy a Jenny bych zatahal za cůpek, takže pokračujme ve hvězdném triplení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dvou a půl hodinová délka mě šíleně děsila…a taky oprávněně. Prvních třicet minut ubíhalo tak strašně pomalu, až jsem si myslel, že u filmu nevydržím a normálně se na něj vykašlu. Pořád jsem si ale říkal, že se to tak nějak zvedne a začne mě to bavit, což se nakonec naštěstí i stalo. Jakmile se totiž Catniss dostala do další arény, začala ta pravá zábava. Možná ještě zábavnější, než v prvním díle. V tu chvíli mi zbylé necelé dvě hodiny utekly neuvěřitelnou rychlostí a náhle se z filmu stal vyslovený miláček a milovník davů. O to více jsem se ale začal bát závěrečného dvoudílu, protože prozatím to jediné, co mě na Hunger Games bavilo, byly samotné boje v uzavřených arénách. Všechno kolem, od politiky počínaje, přes válku konče, pak šlo totálně mimo mě. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (47)

  • Studio došlo k rozhodnutí, že jednotlivé díly budou - podobně jako u původních názvů série Stmívání (2008, 2009, 2010, 2011, 2012) - pojmenovány ve formátu Hunger Games, dvojtečka a název příslušné knihy, aby nebyli diváci zbytečně mateni. (R´Hell)
  • Natáčení probíhalo v Severní Karolíně a na Havaji, konkrétně na havajském ostrově Kauai, kde se filmovaly scény z arény. Některé scény Capitolu byly natočeny v hotelu Atlanta Marriott Marquis, kde se každoročně odehrává Dragon*con. Natáčelo se od 11. září do 21. prosince. (Dooky)

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Battlestar Galactica míří na velké plátno

Battlestar Galactica míří na velké plátno

11.06.2016

Sci-fi teď docela frčí, není proto divu, že tak slavná značka jako „BSGčko" nemůže spát navždy. Po klasickém seriálu ze 70. let a rebootu z roku 2004, který se dočkal několika spin-offů, se tak válka… (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama