Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (165)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ještě nemám zcela dokoukáno, pořád jsem čekala, kdy se semele konečně něco zlomového a seriál začne být skutečně zajímavým, ale pak mi došlo, že když jsem skoro u konce, nic takového mě již nečeká.. Neberte mě špatně, on to vůbec není špatný seriál. Dobová atmosféra je autentická, nápad originální - kriminálek z viktoriánské Anglie se moc nevidí. A hlavní hrdina z Pride&Prejudice má charismatu na rozdávání. Jenomže tam není nic, co by mě nutilo dychtivě sjíždět jeden díl za druhým, jako tomu bylo u ostatních seriálů BBC. A vzhledem k tomu, že přetrvávají dechberoucí dojmy z těch předchozích, neodpustím si srovnání; Ripper street je prostě slabší. S BBC asi nejde jen tak šlápnout vedle a RS má bezpochyby spoustu kvalit, ale víc než jeden díl za několik dní bych si nepustila. Dost mě zklamalo, že se seriál netýká Jacka Rozparovače a místo toho se věnuje jednotlivým a nenavazujícím případům. Sice jsou zajímavé, ale rozhodně to není "guilty pleasure" záležitost. A mimochodem postava seržanta jaksejenjmenuje je mi tak trochu trnem v oku, protože nemá vůbec rozvinutou osobnost - funguje tam jen jako taková "výplň", to aby tam byl nějaký "drsňák";a navíc vesměs působí jako neschopný patlal. Každopádně zábavný Yankee a vážný Edmund to vyvažují.. Možná, že kdybych nedávno neviděla jiné mini-série, hodnotila bych výš. Takhle silné 3*. ()

enjoi 

všechny recenze uživatele

Po pilotu 80 %. Děj vás rychle vtáhne a svižně odsýpá. Herecké obsazení skvěle zapadá. Uvidíme, čím nás BBC překvapí dál, ale já osobně si myslím, že nás nezklame :). ////// Po první sérii hodnocení nechám, možná ale uberu pár procent na 75 %. Každopádně se ale jedná o velmi kvalitní dobovou detektivku. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Některé díly výborné, některé dobré, jiné slabší, ale žádný není vyloženě špatný. Zdánlivě nesourodá trojice vyšetřovatelů řeší v "porozparovačském" Londýně své případy bravurně i přes své osobní problémy táhnoucí se oběma řadami a ačkoliv i tady jsou z velké části zachována žánrová klišé, atmosféra britské metropole z konce 19. století to celkem snadno zakryla. I když se točilo v Dublinu. Bavila mě různorodost případů, kdy Divize H řešila jak klasické vraždy či loupeže, tak špinonážní i teroristické aféry či náboženské fanatiky. A zásahem do středu terče byl i výběr herců, přičemž prim hrála samozřejmě trojice MacFayden-Flynn-Rothenberg. Ochudit diváky o třetí řadu by byl hřích. 85% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Perfektní detektivní seriál z prostředí Londýna na konci 19. století. Příběh vás celkem vtáhne do děje. Sympatické postavy, no super. Sice se tady toho o Jackovi moc nedozvíme, ale co už. Děj se totiž odehrává až po jeho řádění. Takže se tu řeší spíš spekulace a různá podezření. Postupně nám jsou odhalovány životní příběhy hlavních postav a tajemství s nimi spojená. Seržanta Drakea hraje Bronn z GoT. Také se tu objeví Jorah Mormont a Hodor. Plus ještě Rudy z Misfits. 2. série má souvislý děj, na rozdíl od 1. A je i o něco lepší. Dozvíme se spoustu nových věcí. Odehrává se v roce 1890. 3. série navazuje po 4 letech. Spoiler: Začíná to velkou vlakovou tragédií způsobenou krádeží peněz. Také se zjišťuje, že Reidova dcera Mathilda žije. Stane se toho opravdu hodně a některé postavy i zemřou. Spravedlnosti nakonec neujde nikdo. 4. série se odehrává po dalších 3 letech. Končí to dost otevřeně, tak jsem zvědavý, jak to dopadne. "Nejsi kus hnoje!" :D ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Srovnání se Sherlockem překvapivě není vůbec od věci. S tím seriálovým má Ripper Street společný typ znělky a spád děje, s tím filmovým prostředí. Však sám seriál se odehrává v době, kdy svého detektiva Doyle vpustil do ulic Londýna. Zarputilý a spravedlivý inspektor Reid, se sympatickou tváří Matthewa MacFaydena, seriál táhne, ale jeho přátelé mu, až na Američana, pouze sekundují. Ripper Street chybí opravdu výrazný hrdina, nejlépe ten záporný, úplně nejlépe sám Jack. Uvidíme, jestli se dočkáme. Prozatím je to příjemná, tematická a poctivá kriminálka. Nic víc, nic míň. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • V epizóde s názvom "A man of my company" spomínajú, že pri jednej obeti vraha nastal rigor mortis (posmrtná stuhlosť) za menej ako 10 hodín po vražde. Kapitán Jackson (Adam Rothenberg) to odôvodní tým, že vo vode pri nízkych teplotách môže rigor mortis nastať okamžite. V skutočnosti však pri nízkych teplotách nastáva až po približne 4 dňoch. Naopak, pri vysokých teplotách nastáva už v priebehu pol hodiny. (Carol Pifková)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo v írskom Dubline. (Carol Pifková)
  • Revolver, který používá kapitán Homer Jackson (Adam Rothenberg), je Smith & Wesson Mk.II Hand Ejector v ráži .455 Webley. Zajímavostí je, že revolver byl vyvinut až roku 1915, kdežto seriál se odehrává v roce 1889. (HectorHagman)

Reklama

Reklama