Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (165)

snaked 

všechny recenze uživatele

1. řada: jedna z nejzajímavějších krimi sérií 2012/2013, více v článku zde: http://25fps.cz/2013/ripper-street/ // Bohužel 2. řada mi nepřišla tak dobrá (že by Reidova manželka vysedávala U Medvěda? opravdu?), ale pokud se BBC přece jen rozmyslí a 3. řada bude, zkusím ji a budu doufat, že se to zas zlepší. (edit: 3. řadu jsem zatím nezkusila) ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Atmosféra super, postavy sympatické... ale nějak mě to nevtáhlo do děje v takové míře, že bych přímo hltal jeden díl za druhým s tím, že už se nemohu dočkat, co se stane v tom dalším. I když zakomponování kdysi skutečně žijícího sloního muže a jeho skonu byl určitě fajn, o tom žádná. Po dvou sériích za mě lepší průměr. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ještě nemám zcela dokoukáno, pořád jsem čekala, kdy se semele konečně něco zlomového a seriál začne být skutečně zajímavým, ale pak mi došlo, že když jsem skoro u konce, nic takového mě již nečeká.. Neberte mě špatně, on to vůbec není špatný seriál. Dobová atmosféra je autentická, nápad originální - kriminálek z viktoriánské Anglie se moc nevidí. A hlavní hrdina z Pride&Prejudice má charismatu na rozdávání. Jenomže tam není nic, co by mě nutilo dychtivě sjíždět jeden díl za druhým, jako tomu bylo u ostatních seriálů BBC. A vzhledem k tomu, že přetrvávají dechberoucí dojmy z těch předchozích, neodpustím si srovnání; Ripper street je prostě slabší. S BBC asi nejde jen tak šlápnout vedle a RS má bezpochyby spoustu kvalit, ale víc než jeden díl za několik dní bych si nepustila. Dost mě zklamalo, že se seriál netýká Jacka Rozparovače a místo toho se věnuje jednotlivým a nenavazujícím případům. Sice jsou zajímavé, ale rozhodně to není "guilty pleasure" záležitost. A mimochodem postava seržanta jaksejenjmenuje je mi tak trochu trnem v oku, protože nemá vůbec rozvinutou osobnost - funguje tam jen jako taková "výplň", to aby tam byl nějaký "drsňák";a navíc vesměs působí jako neschopný patlal. Každopádně zábavný Yankee a vážný Edmund to vyvažují.. Možná, že kdybych nedávno neviděla jiné mini-série, hodnotila bych výš. Takhle silné 3*. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: 90%. Jako blesk z čistého nebe se objevila tahle dobová kriminálka, o které jsem vůbec neměl tušení, že se chystá. Sice to chtělo se trochu najít na úvod, ale pak už si člověk vychutnává nejen kriminální případy a velmi povedenou výpravu, kde jsou peníze do ní investované opravdu vidět, ale hlavně postavy, ke kterým je nutné si právě první dvě epizody trochu hledat cestu. Matthew MacFadyen má prostě charisma a se svým hlasem dokáže podat dialog jako nikdo jiný. Jerome Flynn (Bronn z Game Of Thrones) je sympaťák. Jen Adam Rothernberg z ústřední trojíce trochu strácí. Jinak právě fanoušci Game Of Thrones pak poznájí v epizodních rolích Iana Glena (Jorah Mormont), Iana McElhinneyho (Barristan Selmy) nebo Kristiana Nairna (Hodor). K tomu dobrá hudba a povedené úvodní titulky. Druhá sezóna bya potvrzena, tak se nezbývá těšit. Britové pro mne to opět na seriálovém poli natřeli Američanům. Season 2: 90% Druhá sezóna stejně kvalitní jako první. Bohužel divácká sledovanost nebyla až tak vysoká, aby BBC do celkem nákladného seriálu více investovala, a tak třetí řadu neobjednala. Tvůrci hledají jestli by se seriálu nechytil někdo jiný, což jim přeji alespoň na jednu další sérii, aby mohl děj nějak ukončit, jelikož konec této sezóny toho moc neuzavřel. Season 3: 90% Seriál zachráněn gigantem Amazon a jeho stream službou Amazon Prime a máme tu třetí řadu. Produkčně nelze rozdíl vůbec poznat a kvalitně si to stále drží velmi dobrou úroveň. Skvěle zahrané, vynikající dialogy a doprovodná hudba. Je z toho už celkem srdeční záležitost. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Tušila jsem, že se mi bude tento typ krimi série s Matthew MacFadyenem líbit. Tohle já prostě můžu :) Je to vážně paráda a po veledílech jako Sherlock nebo Luther (kteří jsou mými forever favority) mě BBC opět potěšila. Hned s první epizodou se Ripper street dynamicky rozjede a vtáhne do děje. Ústřední trojka herců je strašně správná :) - Matthew v roli spravedlivého výborného inspektora Reeda (ta jeho krásná přednesová angličtina), Jerome Flynn jako chlapácký seržant Drake a Adam Rothenberg jako doktor - kapitán Jackson, který má whisky vždy po ruce. Taky vedlejší postavy jsou dosti zajímavé a ty hlavní mají některá, divákovi neobjasněná tajemství. Případy jsou dosti drsné a stejně tak prostředí špinavého Londýna je poměrně nehostinné. Některými prvky mi to trošku připomíná jak seriálového tak filmového Sherlocka. Moc se mi líbí i hudba a úvodní znělka. Určitě to stojí za vidění. http://www.youtube.com/watch?v=mzXMTzOUB5o http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YnhV5K9F39g ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Ve 4. epizodě 3. série "Your Father. My Friend" Reid (Matthew MacFadyen) vyjmenovává oběti Rozparovače a ukazuje na fotky. Zazní jméno Catherine Eddowes, fotka ale ve skutečnosti patří Elizabeth Short, které po smrti dali novináři přezdívku Black Dahlia, a byla zavražděna až v roce 1947 v USA. (RitterQa)
  • Fredericku Abberlineovi bylo v roce 1889 46 let. Clivu Russellovi, který hraje postavu Abberlinea, bylo ale až 67 let. (Kaufman)
  • S postavou Reidovy manželky bylo počítáno i do druhé série se záměrem vytvořit milostný trojúhelník. Takto byla role nabídnuta její představitelce Amandě Hale, které se ale takový vývoj její postavy nelíbil, a proto účast na druhé sérii odmítla. (Masai)

Reklama

Reklama