Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (165)

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

BBC mi naservírovala přesně to, co jsem od nich chtěla. Je sice předčasné dělat závěry teprve po prvním vysílaném díle, ale dá se říct, že byl více než vydařený. Ripper street má zajímavý děj (Jack Rozparovač nikdy neomrzí, ikdyž to není jen o něm. Doufám, že se ale na scéně brzy objeví, může z něj být další zajímavá linie), herecké obsazení je též vydařené, nejvíce zde září Matthew MacFadyen, ale ani ostatní za ním nezůstávají pozadu. Ústřední trio se skvěle doplňuje a dominuje celému seriálu. Dalším plusem je hudba, která se velmi vydařila a zajímavě je uděláno úvodní intro. Suma sumárum Ripper street stojí za shlédnutí. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Londýn - East End v čase tesne po vyčíňaní Jacka Rozparovača, spoločnosť žijúca v strachu a hrôze nad týmito udalosťami a poznačená skutočnosťou, že vrah nebol nikdy chytený a muži zákona, ktorí sa snažia s využitím všetkých čistých i nečistých prostriedkov udržať tento krehký systém. To je námet na seriál ako zo splneného sna. Jednotlivé epizódy boli súrodé, väčšinou si udržali svoj štandard, ale žiadna dokonalosť to nebola. Čakala som, že sa budú držať témy z prvej epizódy, teda toho zotrvačnosťou poháňaného kolotoča nezodpovedanej otázky Jacka Rozparovača, ale v skutočnosti išlo len o odrazový mostík, bez ďalšieho rozvinutia. Čo si však vysoko cením, je že jednotlivé epizódy sa väčšinou odohrávali na pozadí skutočných udalostí, alebo tieto boli priamo zapojené do deje. Štrajk robotníkov, začiatky boja žien za svoje práva, počiatky elektrifikácie, drogové závislosti a jej následky, sekty. Jednoznačne najsilnejším príbehom bol ten o Johnovi Merrickovi. To čo mi však veľmi prekážalo boli tie prehnané kvetnaté dialógy plné pátosu vychádzajúce z úst kriminálnikov, bitkárov a prostitútok. Tomu sa nedalo veriť a bolo to veľa krát za hranicou znesiteľnosti. Ústredná trojica hercov, bola sympatická, nikto z nich však nezažiaril, ale sa ani nezhodil, prekvapivo najhoršie u mňa na tom skončil Matthew MacFadyen, ktorý ma akosi o s svojej postave nepresvedčil. V každom prípade však o originálny a čo sa seriálov týka, nadpriemerný počin. A čo si môžem viac považovať ako originálny seriál v žánri krimi? ()

Reklama

noby 

všechny recenze uživatele

Zajímavé detektivní případy, poctivé dobové zasazení, ne jen vizuální, ale i poctivý vizuál, to všechno jsou pozitiva Ripper Street, ale to, čím seriál vyčnívá a pro co stojí za to, jsou tři hlavní postavy a jejich interakce. Všichni tři pánové jsou charaktery natolik zajímavé, že by mohli táhnout každý svůj seriál. Naštěstí jsou spolu v jednom, čímž nakonec díky vzájemné interakci patřičně vynikají. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nádherný seriál, ktorý má všetko to, čo by podľa mňa správny seriál mal mať. Vzťahy, napätie, tajomstvá a zaujímavý vývoj, dávajúci priestor pre uvažovanie a ďalší rozvoj jeho potenciálu. Hneď v počiatkoch ma očaril najmä vizuál a výprava odohrávajúca sa vo viktoriánskom Anglicku s krásnymi dobovými freskami danej éry. Najviac ma však fascinovalo to úžasné a veľmi premyslené zasadenie skutočných postáv a príbehov do deja, ktoré ešte viac podtrhávali jeho dobovú uveriteľnosť a veľmi zaujímavým spôsobom nám ukázali život, názory a postoje ľudí v danej dobe. Takže okrem kriminálnych zápletiek sa pre mňa stal aj štúdiou doby a ľudí, čo je hodnota, ktorú pri filmoch či seriáloch dokážem najviac oceniť. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Po slušné a atmosférické první polovině série byla ta druhá o dost slabší. Seriál upadl do stereotypu a nedokázal se z něj vymanit. A taky má jedno z nejslabších finále, jaké jsem poslední dobou viděla. Přesto se pořád jedná o nadprůměrnou podívanou. Jen je nutno brát s velkou rezervou doktora Jacksona, geniálního znalce všeho, který by hravě strčil do kapsy většinu dnešních forenzních odborníků i s moderními laboratořemi. Hodnocení 3,5 * zaokrouhluji (zatím) směrem nahoru. Uvidíme co s tím provede druhá série. A po druhé série snižuji hodnocení, protože se dostavilo zklamání. Podivně šroubované a rádoby filozofické dialogy o ničem, změny charakterů bez výraznější motivace (Reid se chová jako debil) a náměty jak z učebnice politické korektnosti. Děkuji, nechci. P.S. Fanoušci Game of Thrones ocení několik herců ve vedlejších rolích. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • V epizóde s názvom "A man of my company" spomínajú, že pri jednej obeti vraha nastal rigor mortis (posmrtná stuhlosť) za menej ako 10 hodín po vražde. Kapitán Jackson (Adam Rothenberg) to odôvodní tým, že vo vode pri nízkych teplotách môže rigor mortis nastať okamžite. V skutočnosti však pri nízkych teplotách nastáva až po približne 4 dňoch. Naopak, pri vysokých teplotách nastáva už v priebehu pol hodiny. (Carol Pifková)
  • Fredericku Abberlineovi bylo v roce 1889 46 let. Clivu Russellovi, který hraje postavu Abberlinea, bylo ale až 67 let. (Kaufman)
  • Ve středověku byl ergotismus znám jako „svatý oheň“ nebo „oheň svatého Antonína“, protože mniši Řádu sv. Antonína byli zvláště úspěšní při léčbě této otravy. (Epistemolog)

Reklama

Reklama