Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Recenze uživatele hellstruck k tomuto seriálu (1)

Ripper Street (2012) 

Ještě nemám zcela dokoukáno, pořád jsem čekala, kdy se semele konečně něco zlomového a seriál začne být skutečně zajímavým, ale pak mi došlo, že když jsem skoro u konce, nic takového mě již nečeká.. Neberte mě špatně, on to vůbec není špatný seriál. Dobová atmosféra je autentická, nápad originální - kriminálek z viktoriánské Anglie se moc nevidí. A hlavní hrdina z Pride&Prejudice má charismatu na rozdávání. Jenomže tam není nic, co by mě nutilo dychtivě sjíždět jeden díl za druhým, jako tomu bylo u ostatních seriálů BBC. A vzhledem k tomu, že přetrvávají dechberoucí dojmy z těch předchozích, neodpustím si srovnání; Ripper street je prostě slabší. S BBC asi nejde jen tak šlápnout vedle a RS má bezpochyby spoustu kvalit, ale víc než jeden díl za několik dní bych si nepustila. Dost mě zklamalo, že se seriál netýká Jacka Rozparovače a místo toho se věnuje jednotlivým a nenavazujícím případům. Sice jsou zajímavé, ale rozhodně to není "guilty pleasure" záležitost. A mimochodem postava seržanta jaksejenjmenuje je mi tak trochu trnem v oku, protože nemá vůbec rozvinutou osobnost - funguje tam jen jako taková "výplň", to aby tam byl nějaký "drsňák";a navíc vesměs působí jako neschopný patlal. Každopádně zábavný Yankee a vážný Edmund to vyvažují.. Možná, že kdybych nedávno neviděla jiné mini-série, hodnotila bych výš. Takhle silné 3*. ()

Reklama

Reklama