Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Recenze uživatele Tom_Lachtan k tomuto seriálu (1)

Ripper Street (2012) 

. Série první: Hm, Rozparovačova štráse má výborné obsazení do výborných rolí, nejen u hlavního trojúhelníku postav policistů (konečně po dlouhé, dlouhé době funkční, originální a zábavná postava patologa), ale i u vedlejších. Charaktery jsou všeobecně v Ripper street fajn a dobře jsou zpracované i postavy ženské, které bývají velmi často v látkách z konce či přelomu devatenáctého století zpracovány dosti pitomě, zde fungují a působí silně, aniž by se k tomu museli uměle dostrkávat a využívat klišé (tedy pokud pominu zaměstnání bordelmamá). Jednotlivé případy jsou zábavné a nadepisodní linka v závěru pěkně graduje, jen by o ní mohlo být v prvních epizodách naznačeno více, neboť pronést dvě "tajuplné" věty o čemsi nepůsobí zrovna dobře a hlavně divák pochňápe okolnosti daleko dřív, než se vyjeví v ději seriálu. Bronn, Hodor a Mormont... Jejich přítomnost mě hodně potěšila (sakra, měl bych přestat tolik žrát Hru o Trůny). Série druhá: nářez od začátku do konce, který je silný v jednotlivých případech, hlavní linii i v osobních osudech jednotlivých postav. Edmund Reid hraný Matthewem Macfadyenem je sice stále občas křečovitý a jeho dušínovské a vizionářské promluvy působí občas nechtěně směšně, ale i jemu bude konečně dopřána v závěru kapka temných stránek. Pátá hvězdička zcela jasně přidána, neb to dobré v první řadě je ještě lepší a to co v ní dobré nebylo zcela pominulo, jeden z nejlepších televizních zážitků a nechápu, že BBC zatrhlo další díly. ()

Reklama

Reklama