Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Recenze uživatele aniiicka k tomuto seriálu (1)

Ripper Street (2012) 

Tušila jsem, že se mi bude tento typ krimi série s Matthew MacFadyenem líbit. Tohle já prostě můžu :) Je to vážně paráda a po veledílech jako Sherlock nebo Luther (kteří jsou mými forever favority) mě BBC opět potěšila. Hned s první epizodou se Ripper street dynamicky rozjede a vtáhne do děje. Ústřední trojka herců je strašně správná :) - Matthew v roli spravedlivého výborného inspektora Reeda (ta jeho krásná přednesová angličtina), Jerome Flynn jako chlapácký seržant Drake a Adam Rothenberg jako doktor - kapitán Jackson, který má whisky vždy po ruce. Taky vedlejší postavy jsou dosti zajímavé a ty hlavní mají některá, divákovi neobjasněná tajemství. Případy jsou dosti drsné a stejně tak prostředí špinavého Londýna je poměrně nehostinné. Některými prvky mi to trošku připomíná jak seriálového tak filmového Sherlocka. Moc se mi líbí i hudba a úvodní znělka. Určitě to stojí za vidění. http://www.youtube.com/watch?v=mzXMTzOUB5o http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YnhV5K9F39g ()

Reklama

Reklama