Reklama

Reklama

Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina

(TV film)
  • Česko Kód Geronimo (více)

Akční film se soustředí na elitní tým amerického námořnictva SEAL team 6, který v roce 2011 zabil Usámu bin Ládina v jeho úkrytu v Pákistánu. Snímek sleduje členy speciální jednotky během tréninku na příští misi, jež vyvrcholí odvážnou noční razií na úkryt nebezpečného teroristy. Zpočátku neměli vojáci nejmenší tušení, že jejich cílem je nejhledanější muž světa. Když jim je nakonec odhaleno, na koho mají vlastně spadeno, potýkají se drsní muži s neskrývanými emocemi - jasně si totiž uvědomují, že mají osobně možnost eliminovat nejvíce nenáviděného nepřítele Spojených států amerických a pomstít se za teroristický útok z 11. září. (HBO Max)

(více)

Recenze (66)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tv film...Hmmm...Nič televízneho som nepostrehol, film môže smelo konkurovať a v mnohom i prevalcovať často trápnu ponuku kín. Pomerne rýchlo vznikol film o zabití Usámu a tvorcovia na to išli šikovne. V rámci tv možností urobili takmer maximum. Postava Usámu je prezentovaná skôr ako tieň jeho vysokej postavy, ktorá sa občas mihne na dvore alebo okne sledovaného domu. Film sa z veľkej časti venuje príprave tímu na akciu i jej odsúhlaseniu u vyšších politických kruhov. Osobné problémy, ktoré medzi sebou vojaci rieši sú dosť nepodstatné, keďže o chvíľu budú mať v akcii na hlavách helmy a nebude poznať kto je kto. na ich vyriešenie sa aj tak nakoniec vykašľali. Celkovo solídne spracovanie, ale chýbalo tomu o niečo viac napätia a možno i za hrsť dolárov...70%. ()

kusaj 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej kousek. Čekal jsem TV béčko nebo céčko a dostal jsem překvapivě slušnej "polo-dokument". Žádná velká akce, trochu střílení, které vypadá uvěřitelně. Někdo píše, že je ve filmu občas patos. Jo,je, ale to k amíkům patří, jinak by to ani dělat nemohli:) Jo a líbí se mi ta muzika, k tomu tréningu dokonale sedí. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Svetový policajt píše dejiny aj cez takéto filmy, prečo nie, kinematografia je súčasťou propagandy odnepamäti a nemožno ju zanedbávať. Keď si odmyslím hrdinský pátos, tak natočiť film o akcii, o ktorej sa veľa nevie a trvala asi 10 minút, nie je jednoduché hoci sa zvolí polodokumentárna forma. Tak som sa prenudil cez prípravy, politické snahy o povolenie akcie od prezidenta, prehliadky špionážnej techniky a súkromné rozhovory vojakov až k akcii, ktorú sledoval celý americký výkvet pekne online na veľkej obrazovke. –––– Preferujeme zabiť, nie zajať. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Co se týče příběhu, tak vynikající spracování. Mělo to děj z pohledu vojáka. Líbili se mi ty scény na přípravu a trenink zabití Bina Ldyna. Jen malinko se mohla doladit ta výstroj vojáků. A závěr mohl být víc do detailů. Ale něják mi to nakonec nevadí, závěrečná lehce dojemná skladba vítězná byl povedená. Filmu určitě konkuruje film Zero dark thirty, který vyšel o chvilku pozdějc. Rozhodně ho budu chtít zhlédnout a porovnat, ale Code name: Geronimo splnilo mé očekávání. Takže 90% ()

Caaslav 

všechny recenze uživatele

Zero Dark Thirty balancovalo mezi 3 a 4 hvězdami..rozhodl jsem se dát 3 kvůli zbytečně dlouhé stopáži....tenhle film balancuje mezi 1 a 2*,herecké výkony nic moc, akce hodně na pi.u, nuda k uzoufání. ...vzhledem k tomu že jsem se vážně těšil na to až ten film skončí a ve skutečnosti jsem ani moc nevnímal děj tak dám jen 1* ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. (Langy10)
  • Producent filmu Harvey Weinstein ho nechal přepracovat, protože chtěl zdůraznit důležitost role amerického presidenta Baracka Obamy v popisovaných událostech. V televizi byl navíc vysílán 4. listopadu 2012, tedy dva dny před americkými presidentskými volbami, a to oproti film Zero Dark Thirty (2012), který se věnuje stejnému tématu, ale byl vysílán až po nich. (JoranProvenzano)
  • Televízny kanál National Geographic uviedol, že film Code Name: Geronimo pred odvysielaním videli experti, historici aj bývalí členovia špeciálnych jednotiek Seal. Producenti filmu však tlačili na jeho čo najskoršie uvedenie, pretože chceli, aby ho diváci videli skôr než konkurenčný snímok Zero Dark Thirty (2012). (Sufferer)

Reklama

Reklama