Reklama

Reklama

Jeden americký voják, jeden irácký vězeň... Věznice, kterou všichni znají, ale nikdo vlastně neví, co se v ní děje. Možná to jen nechceme vědět. Unikátní pohled do prostředí, kam by se nikdo z nás dostat nechtěl - ale kde můžete velice snadno zmizet. Zmizet i když jste nic neudělali. Příběh o přátelství za hranicí možného, za hranicí sebezáchovy a příčetnosti. Příběh o tom, co se také může odehrávat za zdmi Abú Ghraib. (xylofonka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Podle rukopisu, jehož výsledkem je dětinská hovadina s hovnem/sračkama v hlavní roli, bych tipl Luke Moranovi tak teenagerskej věk. Nerealističtí herci a trapná vata, co hůř, kolem ničeho, zdobí tento impotentní kousek se smělým názvem a drsnou tématikou. Úplně o ničem, měl jsem sto chutí to vypnout. Kdyby tam bylo vzhledem k námětu aspoň nějaké to torture, tak bych dal dvě, ale takto je to špaténka. Nedoporučuju. 30% ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Tak slibné téma a vyšla z toho taková rozplizlá kašovitá hmota. Ten film absolutně ničím nezaujme a má naprosto neuvěřitelnou schopnost nudit. Dlouho jsem neviděl takhle zabitý potenciál. A to už vůbec nemluvím o tom, že to v podstatě omlouvá zločiny amerických vojáků v Abu Ghraibu. Vždyť si to zasloužili, no ne? Škoda mluvit, radši se tomu filmu obloukem vyhněte. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

O tom, že se v Iráku a nejen tam, mučili vězni, aby něco řekli, se vědělo dávno a všem to bylo jasné. Tajné služby tak prostě pracují a není to jen záležitost USA. Když už někdo chtěl natočit film, který by to odsuzoval a ukázal to znovu všem, poprvé to bylo ve zprávách, tak to měl udělat zajímavěji. Nebo snad šlo o to ukázat, že vojáci plní ideálů by to nikdy neudělali, kdyby nebyli donuceni okolnostmi?Blbost. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, do kterých jsem šel takzvaně "bez přípravy" - tedy bez přečtení obsahu, komentářů, zhlédnutí traileru, pouze na popud zajímavého plakátu. A taky jeden z těch filmů, u kterého se rozhodně vyplatí vydržet až do konce, i přes počáteční nudu. Film zpočátku nemá moc, co nabídnout. Máme tu další klasický drama z prostředí armády, řekl jsem si, ale vše změnilo závěrečných 10 minut, kde se všechny kousky puzzle poskládaly dohromady. Díky tomu se mé hodnocení vyšplhalo až na 4*. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Zajímavé téma uchopené zajímavým a takovým lidským způsobem, které je vyprávěné z právě nastupivších mlíčňáků plných ideálů, kteří se musí střetnout s ne tolik růžovou realitou. Na snímku je šíleně znát, že se režie i hlavní role ujal prakticky úplný amatér, ale svým způsobem to přineslo takové zajímavé kouzlo, i když za cenu takové jakési nekonzistence. Film působí spíše jako vizualizovaný zápis z deníčku, než jako cokoli jiného. Těšil jsem se na Samvěda Křepelku v netradiční roli, ale ten frajer se tam mihl snad jen na malou chvilku. Také je škoda, že se příběh točí pouze kolem hlídače čmoudů před výslechy, takže kromě toho, že mu někdo občas usne, pomočí se, nebo po něm někdo hodí hovno, tak toho vlastně divák moc nevidí. To pravé dobrodružství se odehrává za jinými dveřmi, kam se bohužel (mimochodem příšerný) kameraman nevydá. Naopak se mi moc líbil závěr a proměna hlavního hrdiny, u kterého to už už vypadalo, že začne s tím jedním čmoudem kopulovat, ale naštěstí to "dobře" dopadlo. Jestli tohle má být skutečná výpověď, jak USA zachází s vězni, tak se tam kluci mají skoro jako v pohádce a moc nechápu ten poprask kolem. Vadila mi i neskutečně nesympatická sebranka vojáků a nepěkná přítelkyně hlavního hrdiny, která se tam občas vecpala v nějakém debilním prostřihu. Slabé 3 kousky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel ve skutečné staré a opuštěné věznici. (Johnny.ARN)
  • Film se odehrává v letech 2003 až 2004. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama