Reklama

Reklama

La casa nel tempo

(TV film)
  • USA The House of Clocks

Obsahy(1)

Ve strašidelném domě plném různými typy hodin žije starší manželský pár - Victor a Sarah. Kromě nich se v domě pohybuje i služka Maria. Zápletka začíná zavražděním manželského páru. Victorovou smrtí se zastaví všechny hodiny v domě a následně začnou jít pozpátku. Díky tomu vzniká příležitost ke krvavé a vytoužené pomstě. (folklorman)

(více)

Recenze (9)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Fulciho snímky stále spájali mystérium s gore. Hlavne na vrchole svojej kariéry ( 1979 - 1981 ), vedel režisér obe ingrediencie zmiešať v niečo úžasného ( najlepší príklad viď CITY OF THE LIVING DEAD aka PÁTER THOMAS ). Toto jeho pozdné dielo, malo šance dostať sa medzi tie lepšie, ak nie najlepšie snímky Pána Gore žánru. Lenže, ako neraz koncom svojej kariéry, Lucio zabudol na správny pomer. Málo gore a príliš mystéria. Aj keď obdivujem obe, v tomto prípade sa mi nedostáva kvalita. Jediné plus vidím v tom, že režisér prišiel s námetom, ktorý bol ( zrejme ) nevedomky použití pre zopár úspešných hororových filmov nasledujúcich rokov. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„La casa nel tempo“ je další ukázkou toho, že Lucio Fulci rozhodně stojí za to, aby se na jeho filmy lidé stále dívali, alespoň tedy ti, které baví horor. Tenhle italský autor je prostě jedinečný a temná poetika jeho filmů rozhodně stojí za pozornost. Dokáže vás uvrhnout do depresivně nepříjemných hloubek děsivého světa. Takový zážitek stojí za to, pokud s podobnými filmy nemáte problém. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

3/10 No rad bych pochvalil, ale kdyz to k@rwa nejde, tak bych mozna mel radsi drzet hubu a nebrat vam o Fulcim iluze? Tak to zase ne... Pribeh je zmateny - proc tam ti zlodeji jedou, co je s domem samotnym/hodinama, spousta scenek vytrzenych z kontextu a naprosto neucelnych - cemu pomuze propichnout guvernantku. Napeti absentuje, gore pomalu taky, zkratka dalsi (bohuzel) spatny Fulciho pocin ze sklonku kariery.... Jinak mi unika ta Fulciho obsese na ctyrnohe kocky - to je snad temer v kazdem filmu... ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý Fulci,ale tentokrát s absurdným a veľmi podivným zakončením.Je to iný film na aký som od neho zvyknutý,ale mňa nesklamal.Okrem toho je to Tv film.Veľmi podivný starý pár, ktorý žije vo veľkom starom dome ,ktorý je plný hodín,od presýpacích až po veľké nástenné hodiny,všetkých veľkosti a tvarov.Ale je tam ešte jedná miestnosť v ktorej sú neter a synovec,lenže už dávno mŕtvy a pomaly hnijúci.Trojica mladých ľudí sa dostane podvodom do domu,starý muž a žena prídu o život a potom to začne.Zvláštny je pohľad na hodiny ktoré zrazu prestanú ísť,zastavia sa a po chvíľke začnú ísť opačne.A to ešte aj presýpacie hodiny.Od tohoto momentu je film čím ďalej tým viac absurdnejší.Nejedná sa o štandartny horror,ale je o to viac originálnejší. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

V rámci 80. let patří THE HOUSE OF CLOCKS určitě k těm nejlepším Fulciho kouskům, ale zas tak o nic převratného se nejedná. Místy poněkud chaotický příběh podbarvený dobrým hlavním hudebním motivem. Gore scény nejsou nic extra (na Fulciho), ale na druhou stranu lepší něco, než nic. 84 minut stopáže odesjpá poměrně svižne, takže jsem se nudil minimálně, i když nějaké šedé místa by se našly. Vychází mi to tak na 3a1/2, ale s ohledem na dobrý "špatný konec" a z úcty k Fulcimu jsem se nakonec rozhodl pro 4. ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

Je to zase stejná písnička, kterou zná každý Fulciho fanda, že ke sklonku života legendě docházel dech a točil stále špatnější filmy. To ale vůbec neplatí o tomto méně známém filmu, který jakoby natočil v době svojí největší slávy. Film má úžasnou atmosféru, citlivou a geniální kameru. Vše je doprovázeno hudbou, která dokonale spolupracuje s tikání hodin v domě. Ve filmu se najde i pár gore chuťovek, které dokonale zpestří už tak slibně rozjetý projekt. Tento film rozhodně doporučuju. Určitě se jedná o nejlepší film ke sklonku Fulciho kariéry. Celý film můžete vidět zde - https://www.youtube.com/watch?v=LJ4HG1Dmi9w ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Na základě pozitivních komentářů jsem se vypravil s nadšením do Domu hodin. Ne, že bych čekal přímo kvalitu toho nejlepšího od autora z 60. a 70. let, ale doufal jsem v alespoň v mále světélko v jinak temném období Fulciho. Dostalo se mi mdlého příběhu bez štávy a napětí v ryze televizním oblečku. Čekal jsem nějakou časovou smyčku, na tu ale vůbec nedojde a musel jsme se spokojit s přetočením času nazpátek s velmi podivnými pravidly. Fulci se do toho zamotal a na konci nevěděl jak z toho ven a musel si vypomoci téměř zápletkou z Dallasu (jó, taky se na to kdysi v 90. letech celá rodina koukala, zvlášť babičky byly nadšené :D). Čili doporučil bych to jen těm nejzarytějším fanouškům italského hororu, Fulciho fanouškům snad raději ani ne. Mimochodem ten slibnej týpek z plakátu, o kterém jsem se domníval, že bude hlavní hrdina, si tady žel moc nevrzne. ()

Reklama

Reklama