Reklama

Reklama

Conquest

  • Španělsko La conquista de la tierra perdida (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý válečník Ilias (Andrea Occhipinti) obdařený magickým lukem je seslán do neznámé země, aby zde naplnil svůj osud. Poté, co zachrání neznámou dívku před hadem, je Ilias přepaden tlupou monster. V poslední chvíli mu přispěchá na pomoc lovec Mace (Jorge Rivero), jenž se přes počáteční nedůvěřivost stává jeho věrným společníkem na pouti za zničením zlé čarodějnice Ocron (Sabrina Siani) a jejích přisluhovačů. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Koly 

všechny recenze uživatele

Fulci už zhruba v prvních dvaceti minutách ukáže každému, kdo by třeba přehlédl úvodní titulky, že film opravdu natočil Lucio Fulci. A to tak, že tvorové, kteří vypadají jako Žvejk ze STAR WARS, roztrhnou mladou holku napůlky. Trh začíná mezi nohama výše zmíněné slečny a je Fulcim detailně zdokumentován. Tolik asi na úvod o tomhle Fulciho záseku, při jehož sledování jsem zpočátku nadšeně skoro tleskal, ale ke konci spíš nudou zíval. Film má vpodstatě dvě tváře. Některé vyloženě povedené scény, jako třeba zombie z bažin, v kontrastu s nočními scénami, při kterých je vidět dohromady úplné hovno. Přídám-li k tomu stupidní příběh, nemůžu hodnotit jinak, než hodně šedivým průměrem. Škoda, začátek byl slibný. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantasy á la Fulci, čo si budeme vravieť. Je tam nezvyčajné množstvo gore, príbeh je slušne povedané "lyrický", herci toporní a dôraz na atmosféru je na hrane znesiteľného. Nemožno uprieť silný dojem zo skutočne barbarského, necivilizovaného sveta v akejsi béčkovej variácii na dobu bronzovú (teda žiaden mix so stredovekom, čo sa často deje), ale ten fetiš hmly a rozmazaných filtrov je i v HD kvalite ťažké sústo. Miesto pochmúrnej atmosféry je z toho miestami skôr bolehlav. ()

Reklama

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Fulci uměl v osmdesátkách potěšit i zklamat. O La Conquista můžu naštěstí říct to první. Je to takové podivné fantasy dobrodružství, přesněji jde o žánr sword & sorcery. Film mě velmi bavil, celý se odehrává v mlze, má to zvláštní kameru a filtry, perfektní Simonettiho hudbu a parádní atmosféru. Některé nepřátelské rasy mají zajímavé masky, jiné (Žvejci) naopak naprosto směšné. Gore je tu moc pěkné, trhání holek na kusy, praskající lebky, mokvavé vředy a další chuťovky. Příběh tu sice není bůhví jak zajímavý, děj je občas hodně debilní a akční souboje trošku tupé, ale já to celé sledoval se spokojeným úsměvem na tváři a rozhodně se nenudil. Prostě italské béčko jak má být. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Na to ze to neni horror v pravem slova smyslu, je tam bubaku docela hodne - nekteri vypadaji i jako zombici ;]] Je to vlastne spis takovy prispevek k Sword&Soccery a musim rict, ze mne se docela libil - nejake to naderko se naslo, masky byly slusne, hlavni kladny hrdina zakalel - zkratka pohoda, kdyz se povzneseme na naprosto dementni scenar a zapletka, ale to je u S&S klasika neni liz pravda. Sem tam nejaky zly carodej, sem tam nejaky bijec a mraky enemistu. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

"Sword and sorcery" fantasy pod režijní taktovkou mistra halucinačních gore hororů Lucia Fulciho vlastně není tak úplně "sword and sorcery“, protože v ní žádné meče nejsou. Film se celkově dost vymyká zažitým konvencím svého subžánru, a díky tomu stojí za doporučení. Fulci by nebyl Fulci, kdyby si to celé nenatočil po svém. Conquest sice je stejně stupidní jako většina italských napodobenin Conana z 80. let, ale díky Fulciho režii mu nechybí osobité vizuály. Na fantasy je nezvykle ponurý, brutální a surrealistický. Většina filmu se odehrává v temných bažinách a jeskyních, kde kouřostroje běžely na plné obrátky. Celý film se doslova koupe v husté mlze a je výhradně natáčený v silném protisvětle skrz výrazně změkčující filtry, což záběry rozpíjí až do abstraktní podoby. Někteří diváci extrémně zamlžené vizuály ocení, některým budou připadat laciné. Každopádně je to výborný způsob, jak zamaskovat špatné triky. ()

Reklama

Reklama