Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celovečerní debut nejmladšího českého režiséra Matěje Chlupáčka vypráví příběh dospívající dívky Jolany, která je předmětem sexuální touhy svého nevlastního otce. Problémy v rodině nedokáže řešit, ztrácí schopnost komunikace i se svými kamarády a stále více se propadá do uzavřeného světa svých představ. Doma hru na šťastnou rodinu hrát nedokáže, svět venku ji vysává, má strach, ale submisivní erotické hry zároveň neodmítá. Neúnosnost situace a řada dramatických okolností doženou hlavní hrdinku až do nevěstince, kde se její postavení dále vyhrocuje. Ale je otázka, co Jolana vlastně chce? Není útěk do snů lepší než drsná okolní realita...

Čerstvost pohledu začínajícího filmaře, který nepracuje v zaběhnutých vzorcích, se ve filmu Bez doteku kloubí se zkušeností již protřelých profesionálů štábu. Výsledkem je snímek s ojedinělými režijními prvky, který se nebojí nabízet divákům spíše otázky než odpovědi. Zároveň disponuje přesnou výtvarně dokonalou kamerou a uvěřitelnými hereckými výkony, které filmu dodávají až mrazivou věrohodnost. Režijní debut nejmladšího režiséra ve střední Evropě nelze přehlédnout. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zcela mimořádně souhlasím v některých věcech s panem Bartoškem. Zásadní slabinou filmu je nesrozumitelný scénář, zatěžkaný navíc mimořádně kostrbatými a pseudofilozofujícími monology či dialogy. Tohle by byl skvělý film, nebýt těch naprosto zbytečných kliček. Mělo to být podáno jako jednolitý celek. Takto jsem se v ději občas na chvíli ztratil. Je to velká škoda, protože zpracovávaná látka měla rozhodně navíc. ()

Joostas odpad!

všechny recenze uživatele

Film nejmladšího režiséra v Evropě.Podobá se to trochu PR celovečerního filmu natočeného za 24.hodin atpod.Obávám se,že se toho chytne i nějaký nejstarší režisér.U režiséra této slátaniny platí též rčení nomen omen. ()

susanella 

všechny recenze uživatele

Tento film považuji za naprosto zbytečný. To, že ho režisér začal psát někdy v šestnácti a dokončil v osmnácti, mě rozhodně neohromí. Scénář naprosto neprůhledný, asi záměrně, herecké výkony, kromě největší záporné postavy, chabé, dialogy toporné až směšné. V podstatě celý film je taková pseudoartová reklama na, ve filmu velkým písmem jmenovaný, podolský nevěstinec. Nevím, možná chtěl režisér naznačit, že viděl Lynchovy filmy, ale bohužel v tomto prostředí natáčeli již jiní, jak snadno zjistíme z fotografií z natáčení na webu výše jmenovaného erotického klubu,a k nim se pan režisér asi také zařadí...a finále v ordinaci psychoterapeuta, větší klišé snad nelze být viděno...dávám jednu hvězdičku za odvahu. ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Nutno přiznat,že pokus přinést"něco"novýho do současných českých filmových bažin tu byl.Jenže nezkušenost mladého režiséra tu šla dost poznat,o scénáři nemluvě.Hodně slabý dialogy,plno zbytečných scén,takže i když délka byla "jen"nějakých 70 minut,tak to stejně přišlo jako věčnost.Tereza Vítů má pěkný kozy,ale hrát zatím neumí.Kde by taky získala zkušenosti?v Ordinaci??Mužská část herců byla o malinko lepší,ale jak říkám,scénář byl tak pitomej,že moc toho stejně nedovolil ukázat.40%. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

za to, že je to debut Matěje Chlupáčka mu dávám hvězdičku navíc. Film to byl zajímavý svým námětem, bohužel jeho zpracování bylo takové svéřázné. Nevím, proč holka z rodiny, která sice měla otce, který ji znasilnil, ale měla zázemí, skončila v nevěstinci, to tam v tom filmu nikdo nevysvětlil a takových momentů tam je víc. Plus má režisér za dobré obsazení, tento film je postaven na skvělých hereckých výkonech, ale bohužel ty postavy, někdy vypadali, že nemají, co hrát. A obrovské plus má režisér za to, že ten film má jen 69 minut, déle by to koukat nešlo. Pokud někdo říká, že nechápe, jak někteří režiséři za své filmy mohou vybírat vstupné, tak tady to platí dvojnásobně. Toto by byl dobrý tv film nebo díl Soukromých pastí, ale jako celovečerák , to moc dobré není.35% ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Malý potvrdil svoji velikost, neznámá hlavní hrdinka by se určitě uživila i v oblečenější roli s lepšíma dialogama a nejmladší režisér široko daleko má nečem pracovat. Kuráž mu nechybí, ale film je špatně poskládanej, ve spoustě věcí nevysvětlenej, domácí dialogy otřesný, takže to na mě v celku působí jako pár nesouvisejících sexuálních střípků ze života. ()

Misoponia 

všechny recenze uživatele

Děj jde od nikud nikam, nic není vysvětleno (proč se hlavní hrdinka dostala do bordelu?). Štvaly mě dialogy (je vidět, že to je naučený text a to nesnáším, prostě nevěřím, že by tohle ty postavy říkaly), bylo těžké film dokoukat do konce, i když trvá jen hodinu. Ztráta času. ()

Prubner odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film momentálně nejmladšího českého režiséra Chlupáčka má hodně společného s prvním filmem Tomáše Řehořka (Proměny), který držel rekord nejmladšího režiséra až doteď. Technická stránka je v pořádku, herecká taky, ale scénář je debilní, málo srozumitelný, dialogy jsou blábolivé, trapné a nedávají smysl. Nezkušenost tvůrců je zkrátka znát. To, že filmy točí čím dál mladší režiséři (Kdo bude další ? Dvanáctiletý ?), je sice hezké, ale je na nich sakra znát, že autoři jsou zatím životem nepolíbeni a že o něm vědí hovno. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Na to, že to udělal osmnáctiletý kluk, je to docela dobré. Zápletka mi přišla trochu zvláštní, i když je dost možné, že jsem jí úplně nepochopil. Prezentace je ale moc dobrá, možná s výjimkou několika ručních záběrů, které mi přišly nevhodné. Herecké výkony jsou ale výborné, všichni herci i herečky jsou zde skvělí. 6/10 ()

mashna odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tohoto filmu jsem byl v zájmu objektivity nucen zvýšit hodnocení Babovřesků z odpadu na jednu hvězdičku. Bez doteku je prázdná, nicneříkající sračka, která se pokouší hrát si na všechno, čím není. Pokud se nepozvracíte u jiné libovolné scény, při posledním záběru už vám nic jiného nezbyde. Člověku, co psal dialogy, doporučuji sebevraždu, případně ústavní léčbu. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Pokus natočit trochu jiný film, ve kterém by nebylo vše vyřčeno zcela polopaticky, se cení. Nicméně v tomto případě se to trochu minulo účinkem a divák se v místy nepřehledném ději ztrácí. Nakonec odchází se zmatkem v hlavě, protože bez průvodního slova není zcela jasné, co tím chtěl autor vlastně říct. Spíše podprůměrný televizní film. ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Na to, že to natočil 18letej kluk, je to vlastně asi docela OK, ale jinak bohužel rádoby artová slátanina. Snové scény s Jastrabanem zbytečné a o ničem, Roden vypouští z úst věty, které by nikdy (ale vážně nikdy) nikdo neřekl. Hlavní představitelka hraje docela obstojně, ale to je málo. ()

TheNail 

všechny recenze uživatele

Tenhle film strašně sráží především neskutečně toporné dialogy. Filmem se celou dobu táhne absolutní pocit nepřirozenosti, ať hraje, kdo hraje. Kryštof Hádek s Terezou Vítů se za každé příležitosti chovají jako totální idioti a ty násilné sexuální scény naprosto ztrácejí smysl kvůli plytké psychologii postav a zanechávají dojem, že tam jsou jen, aby šokovaly. Na druhou stranu, Ondřej Malý je skvělý slizoun a Adrian Jastraban skvěle táhne snové scény. Moc pěkná kamera a hudba. Jsem velmi zvědavý, jestli se Matěj Chlupáček z chyb filmu Bez Doteku poučí a jeho filmařský talent se po tomto zvláštním startu vydá správným směrem, protože si myslím, že určitě má šanci stát se dobrým režisérem. A přeji mu to. ()

Ma_mo1985 

všechny recenze uživatele

I když si člověk musí hodně domýšlet ani v závěru filmu si není stoprocentně jistý kdo je kdo. Je vidět že herce to vyloženě baví a vžily se do svých rolí. Hlavní postava toho sice moc nenamluví ale je zajímavé sledovat ji jak se to vždycky snaží nějak dát a "pere" se s tím co ji život a dané situace nadělují. Slušné české drama. ()

gurmet odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když zpovykanému dítěti sežene tatíček penízky, aby si filmovalo a nezlobilo. Tento klouček je absolutním opakem svých vzorů, kteří dostali svůj první film do kin vlastními silami a po klikatých peripetiích. Pouze profesionálové, kteří toto enfant terrible obklopili, jej uchránili od všeobecného výsměchu. ()

ticex 

všechny recenze uživatele

Kdyby tento film dělal některý z opravdu znalých režisérů, zhodnotila bych ho jako nepříliš zdařilý. Ale přihlédnu-li k tomu, že ho režíroval začínající 18ti-letý mladík, přimhouřím oči. Snímek vyniká některými zajímavými nápady a snaží se tvářit jako umělecký, i když se mu to v mnoha případech nedaří. Scénář je plný zbytečných dialogů a nezralých myšlenek. Vypadá to, jako kdyby patnáctiletý „puberťák" přišel ze školy a napsal na koleně scénář o tom, jak si představuje svět. Nicméně co můžu pochválit, jsou některé herecké výkony - např. Marian Roden je velice osobitý a přirozený. Herecky se mi líbil i Adrian Jastraban, i když jeho postava se mi scénáristicky příliš nezamlouvala. Celkově film působí, jako by byl určen pro dospívající, ale s tím zase nekorespondují některé drsné, až nechutné scény. Jinak chválím především výběr hudby a působivou kameru. ()

Reklama

Reklama