Reklama

Reklama

Koncert hrůzy

  • Itálie Un gatto nel cervello (více)
Trailer

Obsahy(1)

Absurdní, bizarní, děsuplné i masochistické - to všechno jsou přídavky, které si vysloužil tento filmový kousek ikony žánru pokleslých hororů Lucia Fulciho. Italský režisér v něm představuje sám sebe, režiséra totožného jména, kterému jeho filmy plné násilí už tak lezou na mozek, že ztrácí v reálném životě přehled o tom, co je fikce a co realita. Představy, které většinou Fulci do filmu nastříhal ze svých předchozích hororových kousků, konzultuje s psychiatrem, jenž mu rovněž asociuje sadistické monstrum. Jedná se o další pacientovu paranoiu, anebo před ním stojí skutečný masový vrah, který se Fulciho filmy dokonale inspiroval? (duklak2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Do Fulciho tvorby sa vôbec nevyznám a aj keď som vedel, že toto je také netypické dielo tak som si ho pustil. Ak mal teda, pán režisér skutočne takéto halucinácie, tak to mu veľmi nezávidím. V skutku sa mi to celkom páčilo. Kopec vrážd krvi, celkom akčné a po technickej stránke na dosť vysokej úrovni. Dej tu veľmi hľadať nemá zmysel, takže to je dosť mínus a k tomu niekedy ma dialógy neuveriteľne nudili. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Víte, že si dneska dáte paničku (prasátka)?" Když má Fulci pocit, že se jeho fantazie a představy začínají nebezpečně prolínat s realitou, navštíví psychiatra. To se ale ukáže jako obrovská chyba! Když profesor Schwarz Fulciho zhypnotizuje, udělá z něj svoji loutku. Brzy se v okolí začne objevovat jedna mrtvola za druhou a Fulci je stále více přesvědčen o tom, že je to jeho dílo. Přehlídka gore, některé z jiných Mistrových filmů, je největší devizou filmu. Nejen oblíbené vydloubávání očí, ale i vytržený jazyk nebo rozježděný nebožák. Nejvíce záběrů je na oddělenou hlavu - useknutá sekerou, uříznutá motorovkou (i dítěti!), uražená víkem truhly či odříznutá nožem. Stará dobrá italská škola, kde se pro vnitřnosti nejde daleko (ostrý hák je na to ideální). Původní hodnocení jsem zvedl o jednu hvězdu nejen z nostalgie.... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štvrtenie tela motorovou pilou, kŕmenie prasiat ľudským mäsom, kanibalizmus, vypichnuté oči, surové zavraždenie dieťaťa, urezané hlavy... Bodné, sečné a rezné rany. Ukrutné násilie páchané na ženách: zabitá sekerou, tvár rozťatá na polovicu, uškrtená, obesená, utopená vo vriacej vode, roztrhané hrdlo, upálená, pochovaná za živa, umučená, oslepená, ubodaná, rozporcovaná, ukrížovaná, sťatá... Zvrhlý sadistický sex. Nahota. Nacistické orgie. Vraždy, potoky krvi, beštialita, mŕtvoly... Gore, gore a gore... To sú fantázie talianskeho režiséra Lucio Fulciho. "Koncert hrôzy" je fiktívny autobiografický snímok. Zdá sa, že pánovi Fulcimu z tých jeho filmov načisto jeblo. *** ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Unavená Fulciho reflexia vlastnej tvorby. Veľmi nepomohlo ani napchanie krvavých ingrediencií do deja vo viac než slušnom množstve. Krvavosť sa tým stala jednotvárnou a efektný trik sa v takejto kadencii mení na prehliadku roztečenej červenej plastelíny. Ako sebairónia mierne nadpriemerné - Fulci s vizážou typizovaného intelektuálneho bradáča s okuliarmi pripomína unaveného spisovateľa Umberta Eca, ktorý sa ocitol niekde, kde byť nehodlal a nad výsledkom toho, čo vytvoril sa tvári celý čas riadne otrávene. V tejto súvislosti nie je zrejme náhodné ani zdvorilé oslovovanie režiséra úctivým "pán doktor". K jednoznačným pozitívam radím záverečný vtip s návnadou na ryby, odohrávajúci sa na loďke s príznačným názvom Perverzia. 50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Úspěšná kariéra jednoho z „mistrů“ hororového žánru se pomalu ale jistě začala chýlit ke svému konci. Svá nejlepší léta měl již dávno za sebou a na jeho věku (tedy lépe řečeno jeho posledních dílech) se to začalo projevovat. Osobně řadím tento film mezi to nejhorší, co jsem měl od něj prozatím šanci vidět. Přestože se Fulci pokusil přijít s něčím novým, nedokázal to dle mého názoru ukočírovat do zdárného konce. K dobru mi připočítám jen to, že se sám objevil v hlavní roli a nabídl nám několik ukázek ze svých ostatních filmů (formou svých halucinací). To je ovšem tak vše, co bych zde pochválil. Tedy kromě dobrého vkusu na rádoby herečky, které se ani zde nebály poodhalit svá těla. Jinak ovšem tento splatter moc kvalit nepobral. Samotný scénář byl dost chabý a většina dialogů doslova ubíjejících. Už dlouho jsem se tak u jeho filmu nenudil. Sice se nám to pokusil vynahradit záplavou gore a nejrůznějších bizarních scén, ovšem jen některé z nich byly opravdu dobré. Hlavně začátek filmu se mi líbil i ono okořenění černým humorem. Jenže jak plynul čas, začaly se stále častěji objevovat scény, které byly dost amatérské (triky otřesné) a navíc i spousta nelogických prvků. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama