Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska nebeská v polském kabátě. Je 24. prosince, tedy den, kdy se narodila Annie Lennox, ale také Ježíš Kristus, jak svým posluchačům připomíná moderátor populárního varšavského radia Zet Mikolaj. Když mu zavolá posluchačka Doris, která se marně touží zamilovat, vymyslí si pro ni na místě duchaplnou historku. A jako by tím narýsoval plán zázračného dne, ve kterém se protnou osudy pěti mužů a pěti žen...
24. prosince, v den, kdy se dějí zázraky, se protnou osudy pěti mužů a pěti žen. Psycholog Szcepan zachraňuje sebevrahy a celý svět, zanedbal však svoji rodinu. Jeho žena Karina má milence, pro dceru Majku není otec žádnou autoritou. Ale osud podivuhodně zasáhne a Szcepanovi vrátí roli otce. Karinin příležitostný milenec Melchior, který na Vánoce dělá v obchodním centru Arkadia Santu, obšťastňuje mnoho žen, jednou z nich byla i bohatá a krásná Betty, která toužila pouze po jediném, po dítěti. A vytoužený syn se jí právě na Štědrý večer narodí. Do nemocnice ji odvezou rodiče Wladiho, ředitele Arkadie. Stále marně čekají, až je syn seznámí se svou partnerkou. Wladi konečně tedy v tento den rodičům představí lásku svého života, kterou je - muž. Malgorzatě, krásné a dokonalé sestře Betty a šéfové radia Zet, zdánlivě nic nechybí. Její manžel Wojciech ale přivede na Štědrý večer domů Tosiu, malou uprchlici z dětského domova. Mikolaj, který pracuje v radiu Zet, by chtěl svému synkovi Kostkovi, se kterým po smrti své ženy žije sám, na Štědrý den vynahradit všechny večery, které musí trávit v práci. Jeho přísná šéfová Malgorzata ho ale nekompromisně odsoudila sloužit i na Štědrý večer. Během dne však Mikolaj několikrát potkává Doris, která se spřátelí s Kostkem, a protože je to den, kdy se dějí zázraky, zaklepe večer Doris na dveře jejich bytu... (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Juto 

všechny recenze uživatele

Ja som vedel že Poliaci vedia natočiť dobrý film.Skoro všetci sme sa zhodli že tento film sa podobá na film Láska nebeská ale iba z časti tento príbeh je o trošku smutnejší . Sú tam vtipné gegy,ale malo.Filmu to,ale nezaškodilo.A aby som nezabudol na scénu keď chlapec hodí snehovú guľu do dievčiny a tá spadne na zem je na popukanie. 7/10 ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Dozvěděla jsem se, že v Polsku naděluje na Štědrý den svatý Mikuláš, který ale nemá berlu a kříž a vypadá jako americký Santa Claus. Však si taky Američané název přeložili jako Letters to Santa. Ač český název doslovnému překladu zrovna neodpovídá, líbí se mi, protože vystihuje film úplně nejvíc. V který den či kterou noc by se měl dít jeden zázrak za druhým, když ne zrovna 24. prosince? Na tu hru tvůrců plnou nečekaných zázračných náhod a překvapení jsem ráda přistoupila a nerýpala jsem se v tom, co by bylo či nebylo ve skutečnosti možné. Všechny prolínající příběhy nejsou tak veselé jako v podobné Lásce nebeské, ale jde v nich o víc, než jen o to, zda on ji miluje či ne, ale o pěkné mezilidské vztahy vůbec a o tom by Vánoce měly být. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pošel mi pes na Štědrej den. Sežral jmelí a bylo po něm." Jsem rozeným cynikem, k vánocům mám spíše negativní vztah a přesto mne polská zázračná pohádka dostala. A nebylo to násilím, jen mne stále trpělivě hladila a láskyplně zavalovala pocitem štěstí tak dlouho, až jsem slavnostně začal v dubnu vyhlížet Štědrej večer. Vánoce si bez tohoto snímku již neumím představit a i když obvykle preferuju slaný, tak v tomto případě sladkým rozhodně nepohrdnu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V obsahu se dočteme, že "Láska nebeská v polském kabátě" a maj recht.  Ale jen chvilku mi trvalo, abych se na tuhle sousedskou vlnu naladil a nesnažil se srovnávat. Hodně tomu napomohla Roma Gąsiorowska, jejíž úsměv a la Antonio Banderas  je naprosto odzbrojující. Přesně dávkované emoce, možná i vykalkulované, přesto svým sdělením prosté a upřímné.  Všichni chcem bejt jen šťastný, ne?  Pětihvězdičkovej plagiát. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Polskej doják. Účelně vysoustružený filmový produkt. Místy humorné, jindy dramatické, poté zamilované a pak zase dojemné. Střídání emocí jak si divák žádá. Prostě přesně takové, jaké si to nepříliš náročný filmový konzument přeje. Slzička byla na krajíčku i v mém případě. Hlavně v případě malé "uprchlice". Roztomilý, a místy snad i motivující, kýč. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Moderátor Mikolaj (Maciej Stuhr) informuje 24.12. rozhlasové posluchače o událostech, které se vztahují k 25.12. Platí to například o datu narození zpěvačky Annie Lennox. Sovětský svaz se rozpadl dokonce až 26. prosince. Na začátku filmu pak v českém dabingu tvrdí, že se 25. 12. 1076 konala korunovace Boleslava Chrabrého. Ten však podle dostupných údajů zemřel v roce 1025. (klukluka)

Reklama

Reklama