Reklama

Reklama

Smrtící spona

  • Itálie Murderock - uccide a passo di danza (více)

Obsahy(1)

Detektivně laděna kombinace nahoty a krve v podání nejslavnějšího italského režiséra hororů Lucia Fulciho. Prestižní taneční akademie v New Yorku. Klidnou hladinu každodenní rutiny naruší brutální vražda mladé studentky, jejíž srdce bylo probodnuto ozdobnou sponou. Policie je bezradná, a tak se do vlastního pátrání pouští sama ředitelka taneční školy se svým přítelem. Rozplétaní klubka děsivých tajemství postupuje však příliš pomalu a vraždy přibývají... (Řitka video)

(více)

Recenze (46)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nevím na co si Fulci hrál, tohle se mu opravdu moc nepovedlo. Tam kde vždy Fulci exeluje je atmosféra ale tady ani mrtvola nebere. Hudba byla též tragická. Aspoň vyšetřování bylo zajímavé. Jo a taky gore, gore je pro Fulciho samozřejmost, ale tady není vůbec žádné. Film ho sice sám o sobě nepotřeboval, ale byla to věc která možná tenhle film zachránila od průměrného snímku. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Tohle, že natočil Fulci? Suverénně nejhorší film, jaký jsem od něho viděl. Už samotný název Smrtící spona hovoří sám za sebe. Příběh je takřka nulový, i když se snaží být opředen detektivní zápletkou. Samotné vraždy jsou trapné a provedení za pomocí spony mi přišlo dost komické. I mistr Fulci se někdy utne a bohužel tento film je smutným důkazem. Takřka celou stopáž filmu jsem protrpěl. ()

Reklama

Koly 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jeden z názvů téhleté další Fulciho "perly" je GIALLO A DISCO, očekával jsem, že půjde o pěknou sračku. Jenže já mám Fulciho sračky rád. Děj je situovaný do prostředí nějakého tréninkového centra tanečnic (snad), kde si "tajemný" vrah, vraždící za pomocí spony (nevím do čeho), vybírá mezi tanečnicemi svou krvavou daň. Debilnější prostředí už si Fulci teda vybrat nemohl. Ale v tom filmu je hodně pěkných spoře oděných ženských, nudou sem taky neusínal, takže mi z toho vychází krásné 3 hvězdy. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Ako horror decentné, ako detektívka vcelku podarené. Atmosféra v ktorej môže byť vrah prakticky ktokoľvek, ku koncu, keď sa kruh pomaly uzatvára, príjemne graduje. Na nervy mi trošku liezla hudba, ktorá však bola skrz situovanie do tanečnej školy nutná. Ako celok ide o príjemné giallo zo zaujímavým rozuzlením. 60 % ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Minimálne po technickej stránke pôsobivé. Film stojí hlavne na niekoľkých výnimočne vydarených scénach, ktoré vynikajú hlavne vďaka kamere a srihu (tanečné scény, sprcha, snová pasáž s takmer kubrickovskou atmosférou). Absencia krvi mi nevadila, ba bolo celkom zaujímavé sledovať mesiara Fulciho v úlohe rozprávača. Podhodnotený film. (6/10) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama