Reklama

Reklama

Muka neviňátek

  • Česko Nemučte kachňátka (neoficiální název) (více)
Trailer

Na sicilském venkově řádí šílený vrah, který spáchal sérii šokujících vražd dětí. Podezřelých je mnoho. Mezi potenciálními pachateli jsou cikán, prostitutka a kněz, ale děsivý případ je obzvláště matoucí. Když je ve vesničce na jihu Itálie brutálně zavražděno několik chlapců, pověrčiví místní na to reagují s ukvapeností a násilím. Všechny ztracené existence se okamžitě stanou podezřelými, včetně velkoměstské prostitutky Patrizie, místního blázna Guiseppeho a vyznavačky voodoo Maciary. Případ přijíždí vyšetřit policista jménem Martelli. Ten se však spíše zajímá o mladého kněze Dona Alberta, který cenzuruje místní materiály určené ke čtení ve snaze vymýtit veškerou korupci. Doopravdy nevinný není v tomhle městě nikdo. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Režijně asi nejzdařilejší Fulci, ale dialogy jsou neuvěřitelně stupidní. Vadilo mi to, protože tenhle film se bere hrozně vážně. Co se týče brutality, tak se Fulci drží celkem zpátky oproti jeho jiným filmům. Dorazila mě ale scéna na hřbitově asi v půlce filmu, kdy najednou spustila rocková hudba (vůbec se tam nehodila) a čtyři chlápci začli brutálně lynčovat ženskou. Její následný krvavý "výstup" na dálnici se mi vryl hluboko do paměti a ukázal, že Fulci přece jenom má talent, i když je to zvrácenej magor. Stojí to za vidění, jelikož tam hraje fakt dobrá buchta, občas je nahá a když ne, tak aspoň nosí minisukně atd. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Svádění dvanáctiletého chlapce, černé rukavice, woodoo, gore scény, westernové prostředí, detaily. Fulci na vrcholu, bez samoúčelné brutality a s emocemi. V sicilském parnu se tak rozjíždí pátrání po vrahovy, které v polovině stopáže nabídne scénu jak z Leoneho a končí tak, že bylo v USA zakázáno až do roku 2000. A Barbara Bouchet se narodila v Liberci, čas stát se patriotem. Jasných 5. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Toľko krát som si povedal, že nebudem pozerať horory z obdobia 1980 a -, no keď momentálne skrátka niet na čo siahnuť, pričom je človek tak zúfalý, až sa pristihne ako čumí na také podivné zvrátenosti ako: "Dítě Bridget Jonesové", tak už u mňa ozaj môže opätovne dostať šancu akýsi "Fulci", mnohými považovaný za skvostného režiséra. A popravde, on ním možno aj je, a možno som to Ja, kto nedokáže oceniť jeho tvorbu, no JA sa skutočne nedokážem vcítiť do príbehu, ktorý na mňa oproti dnešnej forme spracovania pôsobí tak amatérsky umelo, priehľadne, nezaujímavo, bez napätia, ako voľakedajšie nemecké kriminálky - 50% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Žáner giallo mi zo všetkého najviac pripomína surový hrubý námet neotesaný do finálnej podoby. "Don't Torture a Duckling" má na giallo neobvykle prepracovaný príbeh, ktorý ukrýva niekoľko rôznych dejových sublínií a to všetko je v očarujúcom prostredí horúcim oparom zahaleného poverčivého talianskeho vidieka (odporúčam knihu I'm Not Scared od Niccola Ammanitiho, ktorá má podobnú atmosféru). Bohužiaľ to všetko prekrývajú klasické žánrové neduhy: mizerné postsynchrony, otrasní herci, krkolomný strih a celkovo neschopnosť spracovať námet do uveriteľného prevedenia. Ak by si nejaké giallo zaslúžilo remake, tak toto. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byť je Fulci známý hororový veterán a proslavil se především díky slušným gore scénám, tenhle film nedisponuje žádnými, tudiž nadšení se nekoná ani nejmenší a Fulci mne zklamal. Giallo subžánr mám celkem rád, vždyť je téměř identický se subžánrem Slasher, ve kterém jde především o zábavu, tenhle film je bohužel celkem nudný, pomalý a navíc bez krve i bez odhalených žen, jediné šokující zde je, že umírají mladí chlapci, i samotný zvrat mi nepřišel tolik šokující jako od Maria Bravy či Martinéze, takže za mne velmi průměrná detektivka nezasloužící si nést podtitulek Horor. 50% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (4)

  • Lucio Fulci označil tento film za svůj nejoblíbenější. (Chatterer)
  • Skladatel Riz Ortolani použil některé segmenty hudby z tohoto filmu při skládání hudby k filmu Cannibal Holocaust. (Chatterer)

Reklama

Reklama