Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor Viktor Bláha, hlavní hrdina veselého příběhu, si rád vymýšlí bláznivé historky a rád se baví na úkor svého okolí. Až jednoho dne narazí na roztomilou dívku, která má fantazii ještě větší než on a dokáže s ním držet krok… Komedie režiséra Martina Friče Roztomilý člověk vznikla podle románu F. X. Svobody "Kašpárek". Režisér Martin Frič do hlavních rolí obsadil tehdy již slavný originální komický pár – Oldřicha Nového a Natašu Gollovou. Byli pro režiséra zárukou vysoké herecké úrovně i diváckého úspěchu. Osvědčili se mu již v komediích Eva tropí hlouposti, Kristian a Hotel Modrá hvězda. Roztomilý člověk byl bohužel jejich posledním setkáním před kamerou. V příjemné a vkusné veselohře si s chutí zahráli také Ladislav Pešek, Theodor Pištěk, Jaroslav Marvan a František Filipovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (174)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zamotávanie do klbka klamstiev Viktora Bláhu mimoriadne baví a bavilo aj mňa, pokiaľ to bolo v rozumných medziach. Tie hranice boli v poslednej tretine už prekročené a lži sa stávali naivnými až hlúpymi, ale záverečné minúty všetko vynahradili. Skvelé vyvrcholenia nie sú v komédiách pravidlom, ale tu sa koniec vydaril a taký mi zostal aj celkový dojem z filmu. Najroztomilejšia osoba vo filme bola určite Nataša Gollová a jej okamžité pohotové naladenie sa na tú správnu strunu. –––– Mívám tak jasné představy, že někdy už sám nevím, co je skutečnost a co fantazie. –––– Valtera, samo nebe mně ho zesílá. Pane staviteli, ten mně vždycky všechno zkazil, a teď dávejte pozor, jak to napraví. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

''Každý z nás je trochu takový Roztomilý člověk.'' Pravda to je, to bez debat, to si ani podobně jako hlavní postava tohohle majstrštyku nemusím vymýšlet, teda pardon, lehce upravovat a dělat takové ''neškodné'' žertíky :-) Na tohohle Roztomilého človíčka jsem se chtěl už nějakou dobu podívat, a to hlavně kvůli skvělému Oldřichu Novému. No a když už si myslíte, že nemůžete přijít na žádný další důvod proč se na nějaký film podívat, tak bleskovým způsobem zjistíte, že jste si herecké obsazení přečetli stejně rychle, špatně a s nulovou pozorností jako výstražný nápis s nechutným obrázkem černočerných hnusných plící na krabičce od cigaret, protože to bych přece jenom nebyl já, kdybych se nevyjádřil také k nějaké té ženě ;-) A tou je samozřejmě překrásná a roztomilá, ale jako ve většině jejích rolí i totálně praštěná Nataša Gollová. Hehe. A to je vše. Mimochodem, Vitališ a jeho maminka s nízkofrekvenčním ultrazvukovým hlasem jsou jednoduše nejlepší duo. 5/5 ()

Reklama

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

,,Nazdáreček!'' ,,Co prosím? Saze! Patrně z lokomotívy!'' ,,Tady se totiž všeobecně povídá, že jsi nervózní a cvičíš v kruzích. Je to pravda?'' ,,To je skutečně zvláštní úchylka.'' ,,Cožpak já někdy lžu? Dělám pouze roztomilé žerty... To se nedoporučuje!'' ,,A cvičí v prádle?'' ,,To když jsem se já vdávala, to byla ostuda!'' ,,Nebýval váš manžel sokol?'' ,,To se vám nedivím a víte, že je to roztomilý člověk?'' ,,Ať improvizuje, ale z hlavy!'' ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Neprávem opomíjený film naší hvězdné předválečné filmové éry. Ale proč?! To nepochopím. Četla jsem i knižní předlohu F.X. Šaldy a musím říci, že ta filmová podoba se trochu liší. Ne však kvalitativně. Snad i proto, že sám Šalda prý dojížděl na natáčení filmu a pozorně dohlížel na scénař... Ve filmu, který alespoň na chvíli dal zapomenout návštěvníkům kina na tehdejší nelehkou dobu, se objeví mnoho nej. Nejlepší filmový lhář Viktor Bláha v podání Oldřicha Nového, nejšarmantnější lhářka Polda alias Nataša Gollová, "nejvyčuranější" příbuzný František Filipovský, nejvíce lží vůbec a tak by se dalo pokračovat dlouho... Filmu vážně nelze vytknout nic podstatného, vše je tak, jak má být. Zkrátka povedený film, který párkrát do roka neuškodí. A - pozor na lidi, co si začnou nenápadně upravovat kravatu:) ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Viktor Bláha působí jako velice roztomilý člověk. Ve skutečnosti je však chronickým lhářem, který se baví tím, že rozsévá kolem sebe dezinformace. Své pozvání na svatbu dávného přítele si hodlá v tomto směru náležitě vychutnat... Scénáristicky zajímavě zpracované dílo s nepřeberným množstvím příjemných dialogů. Z herců exceluje především "roztomilý" Oldřich Nový a Nataša Gollová jako Polda krušinová, která Viktorovi v jeho hře výmyslů a polopravd zdárně sekunduje. Skvělá zábava. 85%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Nataša Gollová jako Polda Krušinová čte ve vlaku Ženské noviny a Nataša Gollová je na obálce! (Kulmon)

Reklama

Reklama