Reklama

Reklama

Jak vyřešit alarmující míru kriminality? Legalizací všech zločinů. Na jednu jedinou noc v roce se Amerika blízké budoucnosti proměňuje v nejnebezpečnější místo na Zemi. Když se vás někdo rozhodne zabít, nikdo vám nepomůže, protože všechny složky záchranného systému jsou během Očisty mimo provoz. Funguje to náramně, i díky tomu život v téhle zemi v ostatní dny připomíná ráj. Jen se ho nemusíte dožít. Krvavý thriller s hororovými prvky natočili tvůrci série Paranormal Activity, kteří vás budou děsit tak, jak je jim vlastní. Úspěšní a bohatí Sandinovi se na Očistu připravují v bohorovném klidu. James (Ethan Hawke) prodává bezpečnostní systémy, díky nimž svůj dům proměnil v nedobytnou tvrz. Jeho manželka (Lena Headey) a děti, teenageři Charlie a Zoey, proto mohou nerušeně pozorovat prostřednictvím bezpečnostních kamer svět tam venku a výjimečná dramata, která tahle specifická noc přinese. Všechno změní jeden cizinec, který se znenadání objeví u jejich dveří a úpěnlivě prosí o záchranu. Pustit ho dovnitř, nebo nepustit? Rozhodnutí, které učiní, obrátí jejich život naruby. Z nezúčastněných pozorovatelů se stanou hlavními postavami v mimořádně krvavém dramatu, které nemusí ani jeden z nich přežít. Tahle noc bude zatraceně dlouhá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 037)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad s naprosto nevyužitým potenciálem. Vkusný začátek, který se posunul pouze na typickou vyvražďovačku v domě. Purge i přes příjemné herecké obsazení neumí téměř ničím zaujmout. Převážná část filmu byla předvídatelná. Na začátku přátelé, na konci černoch, vše se dalo snadno prohlédnout a to byla největší chyba. Musím pochválit psychopaty, protože ti byli vybrání vkusně a je to největší klad. Bohužel se klady hledají jen těžce, takže se musím přiklonit k tomu, že se jedná o lehký podprůměr na který snadno a rychle divák zapomene. Škoda těch spousty nelogičností .. 4/10 = 45% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nezajímavý poster a říkal jsem si, to bude o nějakém blbci v masce. Dnes mi to ale nedalo a na film jsem se podíval a musím uznat, že docela jsem byl v napětí, jak to dopadne. Toho haranta bych na místě utloukl. Položil jsem si otázku, jestli já sám bych takový den využil k očistě a popravdě, odpověď je "ANO" a zřejmě by to byla hromadná vražda. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, bohužiaľ nie celkom využitý. Komornosť snímku neodsudzujem, uzavreté priestory mi vyhovujú. Atmosféra sa v nich buduje podstatne lepšie. Obsadenie som pred zhliadnutím bližšie neskúmal, preto ma "lady Lannister" - L. Headey, známa prevažne zo série Hra o tróny veľmi milo prekvapila. V závere potvrdila povesť tvrdej ženy, s ktorou sa neradno zahrávať, inak vám rozfláka lebku o stôl...Film je vlastne klasickou vyvražďovačkou, akých vznikli tisícky. Od iných sa odlišuje práve spomínaným dobre osadeným príbehom a pozadím, ktoré celý film rámuje. Tvorcovia vycítili príležitosť, úspech filmu tiež nebol zanedbateľný, preto už v tejto chvíli letí sieťou kín druhé pokračovanie , ktoré vraj podstatne lepšie využíva alternatívnu budúcnosť a chaos v uliciach. Neviem ako vy, ale ja sa na pokračovanie celkom teším a mám tušenie , že sa rodí nová hororová séria...70%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dnes v noci, až lidi dají průchod té bestii v sobě, se americké ulice zbarví krví." Já tedy Očistu podporuju, ale nehodlám se jí účastnit. Pokud se Američané chtějí zbavit prohnilých jablek, tak jim v tom fandím a věřím v co největší krveprolití. Kdybych se však špatně narodil a stal se kvůli tomu proti své vůli Američanem, tak bych nakoupil modré baptisie na podporu Očisty a odjel bych se do zahraniční ciziny podívat na noční legitimní občanskou válku v televizi. Sandinovi se však spolehli na svůj trapný bezpečnostní systém a já si tu Očistu v jejich domě celkem užil. Zejména odhalení upřímnosti sousedských vztahů mne pobavilo, ale kdybych měl za syna takového sluníčkářského Charlieho, tak bych poprvé v životě proklínal kvalitu svého spermatu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sice je ten nápad s "očistou" hodně divnej, ale jsem ochotnej na tuhle hru přistoupit. Mně spíš vadila jiná věc. Ve filmu se mluví pořád o tom, jak si kvůli tý očistný noci každej nechává na dům nainstalovat nějakej drahej bezpečnostní systém, hlavní postava na těch bezpečnostních systémech vydělává ukrutný prachy, atd... Tak já teda čekal, že ty záporáci v maskách se přes ten bezpečnostní systém asi jen tak nedostanou, že tam spíš rozehrajou nějakou hru nervů. Ale oni ten "nepřekonatelnej" bezpečnostní systém překonali jak nic a stačil jim k tomu jenom řetěz a trochu hrubý síly. Do tý doby mě to bavilo. Ale potom se rozjel vražednej kolotoč a přišlo mi to vlastně celý spíš nechtěně komický. Mám z celýho filmu dost rozporuplný pocity. 50% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (24)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 91. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Na začiatku filmu je James Sandin (Ethan Hawke) dohladka oholený, v polovici má jemnú briadku a na konci je znova oholený. (kubqo)

Související novinky

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Očista míří do televize

Očista míří do televize

04.10.2016

Kolik znáte hororových sérií, které jsou čím dál tím lepší a výdělečnější? Ano, Očista je spíš thriller než horor, rozhodně ale vydělává „hororové" peníze. Není tedy divu, že mají její tvůrci velké… (více)

Reklama

Reklama