Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 1

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je tu všetko: Karibik, voodoo, posadnutý vedec, ruky vychádzajúce zo zeme, zombies vychádzajúci zo zeme, červy, žranie vnútorností... Fulci si u mňa vyžehlil hrozné The Beyond. Prekvapivo mu tu celkom dobre ide budovať i keď skromný, ale predsa stále príbeh. Ultimatívny (a asi najlepší nekomediálny) zombie horor. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pro mně první setkání s Luciem Fulcim a nemůžu říct, že bych byl zklamaný. Fulci svého přízviska ´král smrti´ sice dostál až v poslední půlhodině filmu, ale do té doby je i tak na co se dívat. Především přibližně v polovině filmu je tu nesmírně půvabná, pro mně osobně nechtěně komická, scéna souboje zombíka s asi 2-metrovým žralokem. Ačkoliv ta scéna je dost krátká, rozhodně stojí za vidění, nic podobnýho v jiným filmu neuvidíte. Dále jsou zde menší náznaky morbidních "chuťovek", ale ta pravá řežba začne asi 20 minut před koncem. Zombie piknik nad čerstvou mrtvolou, deserty pro zombíky v podobě Molotovových koktejlů, občas krev stříká vesele na všechny strany, zombíci jsou veselí, hraví a chtějí se mazlit :o) Závěrečný záběr na pochodující zombíky vstříc Manhattanu a absence klasického "hepáče" je velmi uspokojivý. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 6/72 ☠ Lucio Fulci je síce béčkar ako remeň a Video nasty revolta mu zakázala niekoľko filmov, no on sa očividne nevzdal a nakrúcal ďalej a niekedy (hlavne sedemdesiatych rokoch) sa z jeho filmov vykľulo niečo celkom zaujímavé. . Zombie Flesh Eaters je presne ten prípad. Je to síce lacné, hudba otrasná, no masky a celá tá pochmúrna atmosféra je tak vydarená, že sa mi to nechcelo veriť (mnho filmov a počítačových hier si z tohoto snímku vypožičalo nápady). Verte mi, videl som veľa podobných kravín (je to také moje hobby, pozerať kraviny, hehehe) ale toto je fakt podarené, jediný problém je ten, že je tu celkom málo zombíkov ( no vydarených), scénky sú skôr fragmenty, než ucelený dej a príbeh sa tak celkom neuzatvára. No "Giallovský" zmysel pre detail, a ultimátne gore to celkom zachraňujú. 3,5. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Fulciho síla netkví v příběhu, dialozích nebo postavách, ale v zombie a nechutnostech. Bohužel, tady s nimi Fulci dost šetřil, alespoň na začátku. Na druhou stranu má však velice dobré nápady, tím je určitě scéna se žraloky, která je i skvěle podkreslena hudbou. Hudba je celkově skvělá a i ti zombie jsou cool, ale já se prostě nudil. Navíc se ke konci snaží Fulci kopírovat Romera a to se mu moc nedaří. Fulci nesahá Romerovi ani po paty. Navíc nechápu, proč tento film Fulci vydává za pokračování Dawn of the Dead, když na události z něj úplně kašle. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tímhletím filmem si mě Fulci konečně získal. Zombíci vypadají úžasně, příběh je na Itálii sedmdesátých let ucházející. Jediné, co mě trochu vadilo, byla hudba a především pak skutečnost, že v Zombi 2 hrdinové v krajních situacích neutíkají, ba naopak, když stanou tváří v tvář zombíkovi, nastaví mu co možná největší část holé kůže, aby se mohla příšera pohodlně zakousnout. Pro mě je ale tento film opravdu příjemným překvapením a jedním z nejlepších snímků italské hororové školy. A je pravda, že s Romerem se to srovnat nedá. Ten si točil svoje sociální satiry, Fulci natočil horor. Díky mu. Horror movie of the year ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)
  • Ačkoliv se v názvu filmu objevuje dvojka, žádný první díl neexistuje. Producenti se rozhodli parazitovat na celosvětovém úspěchu filmu Úsvit mrtvých (1978), který byl v Itálii distribuován právě pod názvem Zombi. (Němi)
  • Herci, který měl hrát zombie bojující pod mořem se žralokem, se několik minut před natáčením udělalo tak špatně, že ho v samotné scéně musel nahradit profesionální žraločí trenér. (Divočák)

Reklama

Reklama