Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adele (Kate Winslet) před časem opustil manžel a ona se z toho dosud nevzpamatovala. Místo toho, aby se starala o svého třináctiletého syna Henryho, pečuje on o ni. Rozpad manželství navíc prohloubil její uzavřenost, úzkostlivě se proto vyhýbá styku s okolím. Výjimkou jsou jen pravidelné výpravy pro zásoby do blízkého supermarketu. Při jedné z nich se seznámí s Frankem (Josh Brolin), který ji dost nesmlouvavě požádá o pomoc. Frank právě uprchl z vězení, během útěku se zranil, a proto hledá dočasnou skrýš, alespoň než se přežene první vlna pátrání. Vyděšená Adele ho vezme k sobě domů a snaží se mu ve všem vyhovět, jen aby jí nebo Henrymu něco neudělal. Postupně se ale odhaluje, že pod drsnou slupkou zločince se skrývá tragický příběh chlapa, který by neublížil ani mouše, kdyby ho k tomu nedonutily okolnosti, a Frank začne Adele postupně ukazovat i svou pravou tvář. A žena, která si podvědomě naplánovala, že zbytek života prožije v zoufalství, najednou pocítí záchvěv štěstí, naděje a lásky. Uvědomí si, že se má o koho opřít, byť je to zločinec na útěku. Otázkou je, zda jim to může vydržet déle než jeden prodloužený víkend na konci léta. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (387)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá romance od Jasona Reitmana? Proč ne? Až překvapivě povedená, ničím originální romance, která zpracovává tajné sny všech paniček nad 35 let (rozvedená matka se synem, která se straní všem obyvatelům zapadlého městečka ve kterém žije, uprchlý vězeň, který jí nejprve spoutá, pak se o ní i o syna postará a nakonec jí i pomiluje) formou, která dokáže zaujmout i pánské publikum, díky profesionální režii, který nejednou připomene poetický přístup Terrence Malicka. Herecky velice dobré, režijně výborné i přes poněkud natažený závěr, který dává až moc doslovnou, hollywoodskou tečku. Přesto moc příjemný film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $13,371,528Tržby Celosvetovo $19,296,451Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ V plnej sile sa vracia Jason Reitman, našiel si sladko trpký príbeh a za podpori výborných hercov ho dokáže predať divákovi zo všetkým čo treba, výborná práca. /100%/ ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak nádherně nereálný příběh jsem už dlouho neviděla. Je křehoučký jako ten koláč, dobrý a sladký, vytvořený rukama tří lidiček tolik toužících po citech, sounáležitosti a velké lásce. Na tenhle film by měl mít člověk otevřené srdce, empatii, být alespoň trošku romantik a nepřemýšlet nad logikou, protože v tomhle případě je to naprosto nedůležitý činitel. Prodloužený víkend je hlavně pocitová záležitost a každý si tam možná najde kousek sebe, svého snu, smutku, či kousek svého nebe a když nebude pitvat kameru, režii, scénář a hudbu, která byla jen tak mimochodem taky bezvadná, tak bude odcházet od Labor day s úsměvem na rtech a spokojený jako dnes já. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Někdy vás může z vlastního vězení vysvobodit vezeň na útěku.... Z vězení vašeho já. Ne každý utíkající zločinnec a dokonce vrah musí být nebezpečný ganster. Někdy to může být obyčejný taťka, kterému se totálně posral život, stejně jako vám a který by dal všechno na světe, za klidný rodinný život, stejně jako vy. Adele měla sen o spokojené rodině, manželovi a dětech. Leč osud se k ní zachoval krutě a tak jí zůstal jen syn a její svět zničených snů. Uzavřela se do sebe a také před okolím ve svém domě. Jejím jediným poutem se světem je její syn a občasné návštěvy nejbližších sousedů. Do tohoto tichého světa jednoho dne rázně vstoupí zraněný prchající vězeň Frank. Nic nezastírá, nevymýšlí si historku o svém zranění a plně chápe, že se jej Adele se synem bojí. On si chce jen odpočinout než jej přestane bolet zranění, skrýt se před policejními vozy pročesávajícími okolí a vyspat se. Brzy ráno chce jít k nejbližší stanici vlaku a odjet do Kanady... Jenže je proudloužený víkend a vlaky druhý den nejezdí... --- Tohle byl krásný film s krásnou Kate. Kolik let uběhlo od Titanicu? Hodně, ona je však stále krásná a nestárnoucí ! Navíc se jí skvěle podařilo zahrát zničenou opuštěnoun ženu, které je moc smutno v jejím uzavřeném světě a které se stýská po jakémkoliv objetí a dotyku tam zvenčí. Film mi moc sedl i když byl v jednom místě neskutečně smutný. Ale abych nekončil smutně, ve filmu uvidíte i dvě přípravy jídla a to fazolí s mletým masem  :-). Dávám za 5 broskví ! * * * * ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Precizní červená knihovna, kterou bych před pár lety přirovnával k Danielle Steel či Rosamundě Pilcherové, dnes bych si rád vzpomenul na ty city. S přibývajícím věkem mi asi měkne mozek, zatím tedy jen ten, Kate Winslet jsem měl pořád chuť oslintat. Moje pragmatická polovina říká: nereálná vykalkulovaná klasická hollywoodština o dokonalosti lásky, ta druhá, jejíž jméno jsem zapomněl, neřekla nic, ale navlhčila mi oči. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (11)

  • Film byl natočen na základě stejnojmenné knihy od Joyce Maynard, která vyšla v roce 2009. (SONY_)
  • Natáčelo se od 13.6.2012 do 17.8.2012 ve státě Massachusetts. (Hal_Moore)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama