Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adele (Kate Winslet) před časem opustil manžel a ona se z toho dosud nevzpamatovala. Místo toho, aby se starala o svého třináctiletého syna Henryho, pečuje on o ni. Rozpad manželství navíc prohloubil její uzavřenost, úzkostlivě se proto vyhýbá styku s okolím. Výjimkou jsou jen pravidelné výpravy pro zásoby do blízkého supermarketu. Při jedné z nich se seznámí s Frankem (Josh Brolin), který ji dost nesmlouvavě požádá o pomoc. Frank právě uprchl z vězení, během útěku se zranil, a proto hledá dočasnou skrýš, alespoň než se přežene první vlna pátrání. Vyděšená Adele ho vezme k sobě domů a snaží se mu ve všem vyhovět, jen aby jí nebo Henrymu něco neudělal. Postupně se ale odhaluje, že pod drsnou slupkou zločince se skrývá tragický příběh chlapa, který by neublížil ani mouše, kdyby ho k tomu nedonutily okolnosti, a Frank začne Adele postupně ukazovat i svou pravou tvář. A žena, která si podvědomě naplánovala, že zbytek života prožije v zoufalství, najednou pocítí záchvěv štěstí, naděje a lásky. Uvědomí si, že se má o koho opřít, byť je to zločinec na útěku. Otázkou je, zda jim to může vydržet déle než jeden prodloužený víkend na konci léta. (CinemArt)

(více)

Recenze (387)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak precizní, soustředěnou režií se moc filmů dneška chlubit nemůže. Každý pohled herců, každý záběr, tu má své místo. Do „červené knihovny“, jak tady někteří píši, má tohle hodně daleko. Samozřejmě, někteří škarohlídi jí tam třeba najít můžou, hlavně v závěrečném vyvrcholení příběhu, ale s tím se holt nedá nic dělat. Kate Winslet fantastická a charisma Joshe Brolina je nezměrné. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Všechny méně věrohodné aspekty příběhu zvládá Jason Reitman s bravurou sobě vlastní. NIC ČLOVĚKA NEPŘEKVAPÍ VÍC, NEŽ PRAVDA. 70%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Natočil to Reitman hezky a funkčně, ale rozhodně mi byl bližší ve svých předchozích, cyničtějších kouscích. Tohle je tak čisté melodrama, až by z toho člověk zjihnul. Fuj. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jsem tenhle film děsně podcenil, myslel jsem si že se jedná o nějakej milostnej román o tom jak se nejdřív dva milujou, pak nemilujou a pak zase jaký to div, opět milujoua film bude čekat že si z toho sednu na prdel. Naštěstí se tady ukazuje jak je důležitý mít kvalitně sestavenou uživatelskou topku, protože moji lidi se v ní většinou u žádnýho filmu neshodnou, ale tady drtivá většina mých oblíbenců dala shodně 4* a tahle šokujcí shoda mě natolik zaujala, že jsem film prubnul a dobře jsem udělal. Ano, byla to romantika, ale upřimná, měla v sobě lidský city a byla moc hezky napsaná i zahraná, hlavně Kate je naprosto úžasná, málo kdy chápu ženskou a její myšlení, ale tady jsem s ní byl na jedný lodi od první minuty. Pokud jde o Joshe, tak ze začátku se mně moc sympaticky nejevil, ale postupně jsem si ho i já zamiloval. Film je takovej něžnej mazlíček, který romanticky založený jedinec nemůže nemít rád. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Rosamunde Pilcherová uvádza - váš gýč na nedeľné popoludnie! V tomto prípade absolútne nechápem tvorcov zámer. Z akéhokoľvek pohľadu ide o prvoplánovú, plytkú a už asi po polhodine nechcene smiešnu harlekýnku o osamelej paničke, ktorej spadne z neba drsný väzenský štramák, ktorý vie variť, piecť, zmývať a žehliť a ešte k tomu naučí syna baseball a postará sa o postihnutého chlapca zo susedstva. V druhej polovici sa to pokúša o temnejšie tóny, ale aj depresívne ozveny minulosti sú len srandovné klišé. Aspoň keby Brolina na konci zastrelili, ale bohužiaľ. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem si nečetl obsah. Jen jsem si všiml, že moje topka nedala pod čtyři hvězdičky a říkal si, že určitě musí mít něco do sebe a tak naladil HBO a čekal, co z Prodlouženého víkendu vypadne. No a ze začátku to vypadalo dost depresivně a klasicky, když si představíte uprchlého vězně. Nečekal jsem ale, že se rozjede tak láskyplné drama s překrásným průběhem, výbornými herci a závěrem, který snad ani nemohl být nádhernější. Škoda jen, že mi místy unikalo pár věcí, jako třeba otazník, zdali ten syn Adel byl její a nebo byl adoptovaný. Když už si Reitman dal tu práci, aby odvyprávěl její smutný život, mohl to i uzavřít. A takových momentek tam bylo víc. Celkově vzato ale krásný film o jedné osudové lásce, která na sebe čekala až se našla. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $13,371,528Tržby Celosvetovo $19,296,451Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ V plnej sile sa vracia Jason Reitman, našiel si sladko trpký príbeh a za podpori výborných hercov ho dokáže predať divákovi zo všetkým čo treba, výborná práca. /100%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Výlet mimo s pár hezkými (příběhové i dobově vzhledové) momenty, které pošlapává většina těch negativních až nesmyslných. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pohádka, kde vás naladí už okouzlující titulkový průjezd osmdesátkovým maloměstem. Prosvícený obraz, Kate Winslet, station wagon na příjezdovce, mukl, který umí nejlepší broskvové koláče široko daleko a kouká s vaším synem na Blízká setkání třetího druhu (ostatně prokouknout, že celý je to ovlivněný Spielbergem opravdu není těžký) a spraví vám na baráku co jen potřebujete...no kdo by se nezamiloval. A víte co? Já bych to i sežral, kdyby to nebyl jen rámec těch tří dnů. To je tak nesmyslně krátké časové rámování, že jsem se do toho nedokázal pořádně položit a pořád jsem vnímal jak je to přehnaná limonáda. S tím si chtělo pohrát a nedržet se předlohy? I tak to byl příjemnej výlet do jinýho světa a zajímavě nepovedenej film. P.S. Další důkaz toho, že jakmile se Josh Brolin oholí, tak je jeho charizma poloviční. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Romantická tragédie z divčích románů, kterou bych si býval přál, no jak to říct... dodělanější, více důkladnou. A možná taky sledovanou z odlišný perspektivy, se záběry do postele radši než do dětský knihovny... Přesto ale dobrý, beztak jsem na to díval jen pod záminkou Brolina a jeho presence tu byla znát. Chvíle napětí budiž bonusem. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak nádherně nereálný příběh jsem už dlouho neviděla. Je křehoučký jako ten koláč, dobrý a sladký, vytvořený rukama tří lidiček tolik toužících po citech, sounáležitosti a velké lásce. Na tenhle film by měl mít člověk otevřené srdce, empatii, být alespoň trošku romantik a nepřemýšlet nad logikou, protože v tomhle případě je to naprosto nedůležitý činitel. Prodloužený víkend je hlavně pocitová záležitost a každý si tam možná najde kousek sebe, svého snu, smutku, či kousek svého nebe a když nebude pitvat kameru, režii, scénář a hudbu, která byla jen tak mimochodem taky bezvadná, tak bude odcházet od Labor day s úsměvem na rtech a spokojený jako dnes já. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je naprosto vynikající, Reitman perfektně vykresluje vnitřní pocity postav, zaměřuje se na jejich nejistotu. Josh Brolin je neskutečně charismatický (že by jeho cca druhá nejlepší životní role?) a Kate Winslet perfektně ztělesňuje roztřesenost, strach i jakýsi pro ni nepochopitelný nával vnitřního klidu a dávno zapomenutých pocitů. Chyba přichází, když je nejistota a rozpolcenost filmu nahrazována čistým melodramatem. Reitman se v poslední třetině rozhodl vykreslit charaktery jako pouhé "oběti okolností", čímž z nich dělá loutky bez vůle a sejímá odpovědnost z jejich činů. Při hodnocení nad tím ještě přimhouřím oči, jinak by to bylo o hvězdu dolů... 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený film, který uplyne a velmi pravděpodobně prostě zmizí z mého života. Nějak tak nic neřekne, jen je příjemný. Jsem hodně bezradný ve výsledném hodnocení. 3 a 1/2 ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Herecká plejáda těch nejlepších - všichni tři excelujou, i když uznávám, že pro Joshe Brolina a Kate Winslet mám slabost. A na nich to celé stojí - svým výkonem dokážou vytvořit vypjatou atmosféru v situacích, které si to žádají, sexuální napětí taky funguje, jsou zkrátka důvěryhodní. Alespoň první část filmu... // Kdyby to Reitman ukončil o dvacet minut dřív, udělal by lépe. Takhle pro mě Labor day sklouzává do zapoměníhodných příběhů s růžovým pozlátkem, jakých bylo už stovky. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenku, že vás i pár dní může zformovat na vlastně většinu života, není těžké odvodit, nicméně je nepříliš uvěřitelná. Téměř dokonalý zločinec, který umí vařit, péct, prát, žehlit, opravit pračku, auto, vlastně všechno, jen mu jednou ujely nervy a musí za to chudák pykat. Naučí kluka vyměnit kolo u auta, naučí ho hrát baseball (ještě americký fotbal a basket chybí) a s jeho matkou prožije krátký, zato velmi intenzivní románek. Je škoda, že už z názvu divák dokáže odtušit, jak úvodní zápletka dopadne. Ale abych to jen nehanil, protože se mi to vlastně i docela líbilo - Winslet i Brolin předvádějí vynikající herectví a Reitman si občas důmyslně pohrává s napětím a diváckým očekáváním. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Prodloužený víkend jsem zhlédl v rámci akce Valentýn, kdy je člověk ochoten pro naplnění představ o svátku zamilovaných podstoupit nějakou tu romanci a trošku zabodovat v partnerském vztahu. Film se dá zjednodušeně shrnout frekventovaným slovním obratem "neurazí, ale ani nenadchne". Neurazí už jen kvůli přítomnosti ústředního hereckého páru. Kate patří v rámci své generace mezi elitu ženského charakterního herectví a tu opuštěnou maminku jí zkrátka věříte. Josh Brolin by si mohl na role charismatických vousáčů s drsným zevnějškem a dobrým srdcem dát patent - typově tam zkrátka sedne. Ostatní kolem hrají, co mají, a režisér to celé dokáže ukočírovat. Potíž je ve scénáři, který některé věci vůbec neřeší a jiné jen nakousne. Na tom námětu je nejzajímavější a nejdůležitější vzájemné poznávání, budování důvěry a vztahu mezi uprchlým vězněm a jeho rukojmími. Jenže právě to je neuvěřitelně odbyté. Skoro se zdá, jako by Kate Winslet na něco takového jen čekala a s nadšením po pár hodinách skončila v posteli s vrahem odsouzeným na 18 let. Co si potom ale máte o takové postavě myslet? Psychologie je zkrátka odbytá, případně zcela nedůvěryhodná. A ten naroubovaný romantický závěr jako by vypadl z pokleslé červené knihovny. Celkový dojem: 55 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poctivá limonáda osvěží i v malém množství.. Stopa Eastwoodových filmů Dokonalý svět a Madisonské mosty je více než znatelná a tu a tam probleskne i jejich emoční intenzita. Reitmanovi lze vyčíst nevhodný timing flashbacků či některé zdánlivě zbytečné linie vedlejších postav, ale na konci si svoje počínání s přehledem obhájí. Červená knihovna? Možná pro toho, kdo ji nezažil.. Apropo, slabostí druhých raněná Kate je skvělá, Josh jako romantický Pohlreich z lapáku jakbysmet. Čistit venku okapy, když vás hledá půlka státu, to chce drtivé vítězství citu nad rozumem.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Reitman dokazuje, že žánr "melodrama" nemusí bejt jen o Nicholasi Sparksovi a jinejch hloupejch, ubrečenejch limonádách. A to vaření? Dita P. fans like it. 70% ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama