Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film z časov dominancie Wayna Gretzkyho, časov kedy NHL naberala na sile, časov kedy napriek rozpadu Sovietskeho zväzu, jeho bývalí odchovanci stále dominovali v hokeji, ale aj v krasokorčuľovaní. Tento film je krásne starý, detsky roztomilý, detsky romantický, ale pekný. Naša rodina v tých časoch sledovala krasokorčuľovanie a tento film bol navyše príjemným spestrením o niekoľko rokov neskôr, keď to odvysielali aj v našej televízii. Moira Kelly nebola prototypom prekrásnej ženy, telo mala síce pekné, ale tvár ani nie. Film je dosť naivný, ale je to zaujímavý príbeh, bolo to niečo iné. Oboch, Moiru aj D. B. Sweeneyho mám spojených s týmto filmom, podľa mňa ich vrchol kariéry, pre tú priam kultovosť tohto snímku. Podľa mňa aj to zakomponovanie Rusov nebolo zlé. Film je patriotický pre Američanov, ale únosne. Stará známa pohodička s dávkou nostalgie a tak hlúpym romantickým príbehom, že som si až predstavoval, aké by to bolo sa s nejakou ženou takto zoznámiť a súťažiť v krasokorčuľovaní. Podľa mňa je to krásny, náročný a nebezpečný šport, s ktorým mám spojené najmä ruské krásky a potom Jagudina a Pľuščenka. Zimná, no najmä vianočná a silvestrovská klasika. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mladý a nadějný hokejista je vinou zranění připraven o svůj život v roli profesionálního hráče NHL. Vrátí se však na led poněkud nezvykle. Po boku krásné a temperamentní Kate jako krasobruslař. Milá zábavná a nestárnoucí komedie. Samozřejmě, že spoustou klišé se neprokouše každý divák, aniž by neutrpělo jeho heterosexuální já a nejeden by po zhlédnutí filmu chtěl zabrousit do knihovny pro nějaký ten plátek pro osamělé přestárlé panny se smečkou koček. Já se u téhle komedie vždy pobavím a přehlížím ty drobné chyby, jelikož oslava Ameriky a ukázka patriotismu je zde naštěstí posunuta naprosto do pozadí vztahem hlavních hrdinů a to je velmi dobře. Víc takových filmů. 80% ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Jistě, od začátku je jasné, že ti dva, kteří se nemohou snést, se do sebe zamilují a že film je tak dalším romantickým slaďákem, kterých už bylo natočeno stovky, ne-li tisíce. Jenže ono to zde funguje jinak - sympatičtí herci, příjemné prostředí zimních hal a krasobruslení. Příjemná podívaná na den, kdy chcete lenošit a nemáte náladu na náročné snímky. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že mám menší slabost pro krasobruslení. Ale vypadá to, že nebudu mít slabost pro filmy, které se tváří, že s ním mají něco společného. Jedná se o komedii, takže předesílám, že jsem při hodnocení nebrala v úvahu nesmyslnost zápletky: Krasobruslení je běh na dlouhou trať, představuje léta dřiny - a v praxi by asi bylo dost těžko proveditelné ze sebelepšího hokejisty jen tak udělat vrcholového krasobruslaře, který bude v kategorii sportovních dvojic bojovat o zlato (!) na olympijských hrách. Kromě toho - jeho trénink by musel vypadat podstatně jinak. Smířila jsem se i s tím, že neuvidím žádné excelentní krasobruslařské výkony. Při absenci špičkových sportovců v hlavních rolích v podstatě nešlo udělat nic jiného než převážnou část vystoupení vyplnit krátkými střihy na různé partie jednotlivých postav a proložit je rozmazanými záběry publika. (Tím neříkám, že se herci některé figury nenaučili a že jim to na ledě neslušelo.) Vzhledem k roku vzniku jaksi nepřipadalo v úvahu využití špičkových digitálních triků, s jejichž pomocí by hrdiny příběhu mohl ve větší míře zastoupit někdo jiný … ;-) … Atmosféra samotné olympiády je velice chabá a dosti problematická - ve skutečnosti bývá favoritů větší počet a nic není předem dané, takže jsem s mírnou škodolibostí chvilku přemýšlela nad tím, že Spojené státy by si mohly pískat, kdyby jejich prvenství ohrožovali jenom Rusové. Zůstala romance, která se horkotěžko šplhá k průměru a všechno v ní funguje tak nějak napůl. Jedním z mála kladů zůstává, že jsem konečně viděla na vlastní oči, z jakého obtížného prvku si dělali legraci "Ledově ostří“ hoši ve stejnojmenné lehce dementní parodii z roku 2007. P.S.: Závody VŽDYCKY probíhají za plného osvětlení !!! Potemnělá ledová plocha s reflektory sledujícími krasobruslaře je vyhrazená pouze pro exhibiční vystoupení. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

[shlédnuto v televizi] Původně jsem myslel, že je to jen romanťárna a že na to nemám náladu. Pak jsem došel k závěru, že je to podle skutečných událostí... a pak najednou byl konec. Což je vlastně jistá známka jistých kvalit, které jsem ale fakticky nedovedl postřehnout. Vypnul jsem mozek a sledoval patosem a klišém střihnutý příběh o protikladech, které se přitahují... a k tomu ve světe krasobruslení, které fakticky nerad sleduju. Tedy nesleduju. A přesto jsem tenhle film sledoval a svým způsobem Dougovi strašně fandil. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Při nátáčení se společně s D.B. Sweeneyem věnovala dva měsíce tréninku krasobruslení. Při tomto tréninku mezi nimi vzniklo blízké přátelství, které trvá dodnes. (Bauer)
  • Přímo na place při natáčení si Moira Kelly, která hraje Kate, zranila kotník. (Bauer)
  • Předtím, než Kate (Moira Kelly) a Doug (D. B. Sweeney) začnou hrát hokej, rolba čistí led. Když pak začnou, led ve stavu, jako před úpravou. (chleba24)

Reklama

Reklama