Reklama

Reklama

Blood

  • Velká Británie Blood - You Can't Bury the Truth
Trailer

Obsahy(1)

Blood je temný thriller, mapujúci morálny kolaps rodiny policajtov. Príbeh pojednáva o dvoch bratoch policajtoch, ktorí sa rozhodnú vziať spravodlivosť do vlastných rúk a zabijú človeka podozrivého z brutálnej vraždy. Situácia sa zamotáva, keď musia vyšetrovať vraždu, ktorú sami spáchali. To ich uvrhne do chaosu a navyše sa nad celým prípadom vznáša tieň ich otca, ktorý je tiež bývalý policajt.
Režisérom thrilleru je majster gotického hororu Nick Murphy (Awakening). Vo úlohách bratov sa predstavia Stephen Graham (Piráti z Karibiku: V neznámych vodách, This is England) a Paul Bettany (Da Vinciho kód, Dogville). Otca dvoch policajtov si zahrá Brian Cox (Trója, RED) a v úlohe Roberta Seymoura sa predstaví Mark Strong (Kick-Ass, Sherlock Holmes). (ywo666)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vskutku "temný thriller" !! Pro mě jednoznačně zklamání na plné čáře, s thrillerem to nemělo společné vůbec nic. Jedná se o konverzační Drama/Krimi s velice pomalým tempem bez Atmosféry! Bez napětí ! Bez Gore! Ve filmu nebylo nic, co by mě potěšilo, kdyby se objevil aspoň nějaký TWIST! Takže další triviální,nudná záležitost, na kterou si už zítra nevzpomenu.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britské krimi, které má celkem dobré obsazení a zajímavé východisko. Bratři policajti vezmou spravedlnost do svých rukou a pak sami musejí vyšetřovat zločin. Na první pohled výborné, po zhlédnutí se mohou dostavit rozpaky. Vyhrocené scény vyvěrají z moře klidu, v kterém se snímek plácá. Je to kontroverzní, ale přitom je to celkem nezáživné. Čekáte, až přijde konec, ten se dostaví, a vy na snímek asi celkem rychle a ne až tak neochotně, zapomenete. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I přes vábivý úvod nečekejte krimi - spíše mistrovsky zahranou sondu do života lidí zasažených pocitem viny, v níž především Bettany skvěle vystihuje roztříštěnou mysl člověka, jehož nekompromisně trýzní vlastní svědomí. Když je čisté, je ten nejlepší polštář, ale proč je Příroda taková nespravedlivá svině, že toho, kdo jej má, trestá mnohem intenzivněji, než toho, kdo jej postrádá? To je podobné jako se Strongem. Zatímco jiní musejí hrát ze všech sil, aby přesvědčili o síle vlastního charismatu, mu jen stačí, že je.. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Emotivní, pěkně vygradované, příjemné překvapení, fakt že jo. Dva policisté mají podezření, že mladou dívku zabil místní podivín. Rozhodnou se vzít spravedlnost do svých rukou, zabijí ho, aby vzápětí zjistili, že skutečným vrahem je někdo jiný. Psychická válka nervů začíná, hlavní hrdinové cítí vinu, ztrácejí nad sebou kontrolu, nehledě na to, že oběť všude vidí. Zajímavý, psycho-thriller, by snesl i klidně delší stopáž. Pořád se tu něco děje, opravdu jsem se ani chvilku nenudil, herecké výkony jsou velmi přesvědčivé a vše graduje do pěkného finále. Zajímavé jsou okamžiky zkratového jednání hlavních hrdinů v okamžicích, kdy ztrácejí nad celou situací kontrolu. Jinak se film neutápí v nějaké extra složitosti, děj je vcelku přímočarý. Jak se říká, v jednoduchosti, je krása, ovšem současně tato "jednoduchost" nesouvisí s primitivností. K tomu má "Blood" setsakra daleko. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tady nastoupilo zklamání. Drama dvou bráchů, kteří se nemohou vyrovnat s tím, že vzali spravedlnost do vlastních rukou a -spoiler- trochu se sekli. Příběh sám o sobě by zase nebyl tak špatný, kdyby se po většinu filmu nehrálo na výčitky svědomí. Bettany má takřka celou dobu výraz člověka zahnaného do kouta ( i když v něm ještě není) a z Grahama jsem měl pocit, že každou chvíli zešílí. To je unavující. Navíc se mi nechce věřit, že by se dva kriminalisté nedokázali zbavit těla beze stop. Blood nemělo hrát na psychologii, ale spíše na kriminální stránku věci a nechat oba bratry bez emocí zahlazovat stopy a zároveň dělat chyby. Možná, že by to pak nepůsobilo tak originálně, ale rozhodně by to bylo pro širší divácke vrstvy atraktivnější. 30% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natáčen v okolí severozápadního okresu Merseyside, v lokacích britského města Wirral, kde režisér Nick Murphy jako dítě vyrůstal. (Conspi)

Reklama

Reklama