Reklama

Reklama

Memorias de mis Putas Tristes

  • Španělsko Memorias de mis Putas Tristes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stařec zvedl sluchátko telefonu. „Dnes je ten den," řekl prostě, když se na druhém konci ozval ženský hlas následovaný salvou smíchu, když ho žena poznala.
Rosa Cabarcas vede bordel už snad celé století. Domingo del Sabio, prominentní novinář-sloupkař, u ní nebyl dobrých dvacet let. Zítra se dožije devadesáti, a tak si chce dnes v noci dopřát pannu. Rosa mu zařídí schůzku s mladou, nezkušenou šičkou knoflíků. Domingo nezná dívčino jméno, a tak ji pojmenuje Delgadina, snad po někom, koho kdysi znával. Delgadina prospí celou noc, aniž by se vzbudila. Del Sabio však nalézá svou múzu. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podle románu letos zesnulého Gabriela García Márqueze, jenž byl přežit hrdinou příběhu minimálně o tři roky. Pozorný divák ale pochopí, že galantní děvkař Sabio možná "někde v Karibiku" (a podle mě na Kubě) žije a prohání sukně dodnes. Laskavý, krásný příběh, mile natočený, nenásilně odvyprávěný. Trochu těžší je vyznat se dokonale v časových rovinách vyprávění, ale film stojí za vidění. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

V hispanofonních oblastech zřejmě mají ve zvláštní oblibě devadesáté narozeniny, pokud ovšem to nevyhrotí až na stovku jako Carlos Saura. Ke kulatinám je ovšem třeba zvláštní dar (obsequio de cumpleaños). Tím je Delgadina, dle přezdívky dívka štíhlá až hubená, ve věku, který se neposuzuje o kolik let mladší, nýbrž kolikrát. Velice příjemný a milý márquezovský příběh (viz též dopitak*****) odehrávající se v příjemném a milém prostředí. Anglofonní země používají v názvu příhodnější adjektiv "melancholické" ()

Reklama

yangzhening 

všechny recenze uživatele

Tohle není obyčejný film o děvkaři, to je film o milovníkovi... Zvláštní kombinace hispánských a skandinávských elementů dala vzniknout zajímavé a docela zábavné, přesto však vážné podívané. Má spoustu žen a všechny miluje. Vždy je zdvořilý a elegantní. Prolínáním dvou rovin - minulosti a současnosti - režisér posouvá film do až existenciální roviny. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Předlohou filmu je kniha „Na paměť mým smutným courám“, vydaná roku 2004. Jedná se o poslední knihu jejího autora, kterým je dnes již zesnulý kolumbijský spisovatel a nositel Nobelovy ceny za literaturu Gabriel García Márquez. (LizBeth)

Reklama

Reklama